Κυριακή, 06 Μάρτιος 2016 19:25

Ο Πανθρακικός 2-1 τον... ξεζουμισμένο ΠΑΟΚ!

Γράφτηκε από τον
Ο Πανθρακικός 2-1 τον... ξεζουμισμένο ΠΑΟΚ!

Μπορεί πριν από μία εβδομάδα ο ΠΑΟΚ να νικούσε τον Αστέρα Τρίπολης και να έσπαγε ένα σερί οκτώ αγώνων χωρίς νίκη, αλλά μάλλον αυτό το αποτέλεσμα ήταν μία φωτοβολία. Οι Θεσσαλονικείς μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο στο ματς που διεκόπη, έχασαν και πάλι. Το απόγευμα της Κυριακής (6/3) πήγαν στην Κομοτηνή για να αντιμετωπίσουν τον Πανθρακικό των αρκετών προβλημάτων, αλλά έχασαν κι εκεί με 2-1 και μάλιστα ξανά με ανατροπή.

 

 

Είναι εμφανές πως όλος αυτός ο ντόρος που έγινε μετά το παιχνίδι της Τετάρτης (2/3) επηρέασε τους παίκτες του Ιγκόρ Τούντορ. Δεν ήταν συγκεντρωμένοι, δεν κατάφερε κι εκείνος να τους βγάλει τον καλύτερό τους εαυτό και έτσι ήρθε ένα ηχηρό χαστούκι. Προσωρινά ο «Δικέφαλος του Βορρά» παραμένει στην τέταρτη θέση, αλλά όταν του αφαιρεθούν οι βαθμοί για όσα έγιναν πρόσφατα στην Τούμπα, θα μπει σε περιπέτειες ακόμη και για τα πλέι οφ.

 

Αισθητή ήταν η απουσία του Μακ και η αδυναμία στη δημιουργία για τον ΠΑΟΚ, το μεγαλύτερο πρόβλημα του οποίου ήταν η νοοτροπία με την οποία παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του πίστευαν ότι θα πάρουν εύκολα το παιχνίδι, δεν έδωσαν το κάτι παραπάνω και τελικά έπεσαν θύμα έκπληξης. Αστεία λάθη στην άμυνα με τις τοποθετήσεις των στόπερ του κυρίως αλλά και των πλάγιων μπακ να είναι κάκιστες.

 

Όσο για τους γηπεδούχους, έκαναν κατάθεση ψυχής και κατάφεραν να μην χάσουν από τους «ασπρόμαυρους» ούτε στο δεύτερο ματς που τους αντιμετώπισαν για τη φετινή Σούπερ Λίγκα. Έπαιξαν όσο καλύτερα μπορούσαν, ήταν εμφανές το έλλειμμα ποιότητάς τους, αλλά πήραν μία σημαντική νίκη, η οποία τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν ακόμα έστω κι αν η παραμονή παραμένει αρκετά μακριά.

 

 

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ μπήκε εξ αρχής δυνατά, κέρδισε στημένα και απειλούσε μέσω αυτών. Όλες οι εκτελέσεις ήταν από τον Πέλκα και ο Τζαβέλλας ήταν εκείνος που έφτανε σε τελικές.

 

Ο Πανθρακικός δεν μπορούσε να κρατήσει μακριά από την περιοχή του τον ΠΑΟΚ, δεν πάγωνε τον ρυθμό και τελικά το πλήρωσε στο 21'. Σκόρερ ο Χατζηισαΐας από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα. Τα μαρκαρίσματα δεν έβγαιναν για τους γηπεδούχους και αυτό είχε φανεί από νωρίς.

 

Όλο το παιχνίδι για τους Θεσσαλονικείς γινόταν απο τον χώρο του κέντρου. Τζιόλης και Χαρίσης κέρδιζαν τις μονομαχίες, έδιναν στον Πέλκα κι εκείνος δημιουργούσε. Αρκετά τα ανεβάσματα του Λέοβατς τη στιγμή που οι Θρακιώτες είχαν αρκετά προβλήματα στην αμυντική τους λειτουργία.

 

Επιθετικά ήταν ακόμη χειρότεροι. Αν εξαιρέσει κανείς μία καλή ενέργεια του Ντιγκινί, οι γηπεδούχοι ήταν σχεδόν ακίνδυνοι. Ο Ιγκόρ δεν έπαιρνε την μπάλα, ο Ντιγκινί είχε περιοριστεί και οι υπόλοιποι δεν έπαιρναν πάνω τους προσπάθειες.

 

Ωστόσο, μία πραγματικά καλή στιγμή χρειάζονταν οι παίκτες του Χατζηνικολάου, όπως φάνηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 50' ο Ιγκόρ εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική κάθετη του Τσιάρα και το μεγάλο κενό που υπήρχε στο κέντρο άμυνας του ΠΑΟΚ και ισοφάρισε σε 1-1.

 

Έτσι ο «Δικέφαλος του Βορρά» από το πουθενά βρέθηκε να κυνηγά ξανά γκολ για να πάρει το προβάδισμα. Ανέβασε αμέσως ταχύτητα, ενώ και ο Τούντορ με τις αλλαγές του έκανε την ομάδα του σαφώς πιο απειλητική. Η είσοδος του Αθανασιάδη βοήθησε, αλλά ο Πανθρακικός άντεχε.

 

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που στο 67' άγγιξε το γκολ σημαδεύοντας το δεξί δοκάρι. Ωστόσο, αυτή ήταν και η μοναδική φάση που έκαναν σε ροή παιχνιδιού οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι κατά τα άλλα μπορούσαν να φτάσουν σε τελική μόνο από στημένα. Στην περιοχή δεν πατούσαν διαφορετικά, καθώς όσο περνούσαν τα λεπτά ο Πανθρακικός κλεινόταν και περισσότερο.

 

Οι Θρακιώτες παραχωρούσαν με μεγάλη ευκολία στημένα και αυτό ήταν το μεγάλο τους μείον στον τρόπο με τον οποίο αμύνονταν. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ δεν το εκμεταλλεύτηκε και τελικά στο 88' το πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο, αφού ο Παπαγεωργίου έκανε το 2-1. Τραγική όλη η αντίδραση της άμυνας των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έφυγαν τελικά με σκυμένο κεφάλι από την Κομοτηνή.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βοσκάκης (Ρεθύμνου), βοηθοί του οι Βλάσσης (Λασιθίου) και Καλφάκης (Χανίων), ενώ τέταρτος ο Φωτιάδης (Σερρών).

 

Κίτρινες: 78' Λαδάκης, 89' Παπαγεωργίου - 76' Άντονις,  90' Αθανασιάδης

 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Νίκος Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μπουγαΐδης, Πεταυράκης, Τσιάρας, Ηλιάδης, Μπαϊκαρά, Μουδουρογλου (71' Μουδούρογλου), Ντιγκινί (90'+3 Βάλτερ), Ίγκορ (90' Νικόλτσης).

 

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τζιόλης (57' Κάτσε), Χαρίσης (57' Αθανασιάδης), Λέοβατς (71' Κάκκο), Αντονις, Πέλκας, Μυστακίδης.

 

ΠΗΓΗ: Α-SPORTS.GR