Κυριακή, 06 Μάρτιος 2016 22:55

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 0-0: Ισοπαλία σαν ήττα...

Γράφτηκε από τον

Στο πιο καθοριστικό ματς στη μάχη της παραμονής η Καλαμάτα δεν τα κατάφερε και απογοήτευσε ξανά τους περισσότερους από 1.000 φιλάθλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πήγαν στο Δημοτικό Στάδιοτο απόγευμα.

Η Μεσσηνιακή ομάδα περιορίστηκε στο 0-0 απέναντι στον κακό της δαίμονα την Ερμιονίδα, παρέμεινε στο -3 από την ζώνη του υποβιβασμού και πλέον η παραμονή μοιάζει πιο δύσκολη από κάθε άλλη φορά.
Το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την χλωμή εικόνα, προκάλεσαν μάλιστα αποδοκιμασίες στο φινάλε με τον κόσμο να ρίχνει ευθύνες τόσο στον Ράλλη την ώρα που αποχωρούσε από την βόρεια εξέδρα, όσο και στον Καλογιαννίδη και τους παίκτες.
Τι έφταιξε και η Καλαμάτα δεν κέρδισε χθες; Κατ' αρχήν η ομάδα δεν είχε την αποφασιστικότητα και το πάθος που απαιτούσε ένα ματς... ζωής και θανάτου όπως το σημερινό. Είναι από τα ματς που μπαίνεις μέσα και από το 1' δείχνεις ότι εσύ θα το κερδίσεις. Αντίθετα, απέναντι σε μια μέτρια ομάδα που περιορίστηκε σε παθητικό παιχνίδι, η Καλαμάτα έκανε πολύ λίγα πράγματα χθες: Μια ευκαιρία με τον Ραχίμ στο 3', ένα δοκάρι από ένα μέτρο με τον Κασμερίδη στο 34', ένα πέναλτι που ζήτησε μάλλον δικαιολογημένα στο 44' και μια... ψιλοευκαιρία με κεφαλιά του Τορεζάνι στο 66'. Αυτά ήταν όλα και όλα όσα είχε να επιδείξει το χθεσινό φτωχό ματς. Με λίγη τύχη ή με τον καταλογισμό του πέναλτι θα μπορούσαν να είναι και αρκετά, όμως συνολικά η ομάδα είχε πολύ χλωμή εικόνα και για αυτό στο τέλος και αποδοκιμάστηκε.
Για να ολοκληρώσουμε το παζλ σημερινής εικόνας, πρέπει να αναφέρουμε ότι η Καλαμάτα δεν είχε ούτε σε αυτό το ματς διακριθέντα. Πέρα από λίγες προσπάθειες του Τορεζάνι (που όμως ήταν καλά κλεισμένος) δεν υπήρχε καμιά πρωτοβουλία, καμιά ηγετική προσωπικότητα, ο Καλαντζής που ήρθε από τον πάγκο αυτή την φορά δεν βρήκε λύση και μοιραία η αμυντική τετράδα της Ερμιονίδας έβγαλε σχετικά εύκολα το ματς.
Μετά το χθεσινό 0-0, η Ερμιονίδα διατήρησε το +3, έχει το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία ενώ έχει σαφώς πιο εύκολο πρόγραμμα στην συνέχεια από την Καλαμάτα που είναι πλέον δύσκολο να πιάσει την ομάδα της Αργολίδας. Ισως είναι πιο βατό (βάση προγράμματος) να κυνηγήσει την Βάρδα...
Για την διαιτησία υπήρξαν δικαιολογημένα παράπονα αφού πέρα από το πέναλτι που θα μπορούσε να δοθεί, σε όλη την διάρκεια έδινε τα... σπόρια στους φιλοξενούμενους. Μια φανταστική διαιτησία για την ομάδα που παίζει εκτός έδρας...
Στο τέλος είχαμε αποδοκιμασίες και... λαϊκά δικαστήρια από αρκετό κόσμο που έμεινε για αρκετή ώρα στο χώρου της εισόδου του Σταδίου, καθυστερώντας μάλιστα αρκετά την αποχώρηση των φιλοξενούμενων από το γήπεδο...

Το δοκάρι, οι φωνές για πέναλτι
και οι μόλις δύο ευκαιρίες

Προσπάθησε να αιφνιδιάσει η Καλαμάτα και στο 3'  Μπεγκλετζής έκανε κάθετη στον Ραχίμ που από το ύψος της περιοχής πλάσαρε αλλά μπλόκξαρε ο Πονηρός. Μπορούσε να προχωρήσει λίγο ακόμη ο παίκτης της Καλαμάτας για να πλασάρει με καλύτερες προυποθέσεις.
Στο 34' είχαμε την μεγαλύτερη φάση του αγώνα. Από φάουλ του Τορεζάνι, ο Κολημήτρας έπιασε την κεφαλιά, απόκρουσε ο Πονηρός και ο Κασμερίδης από ένα μέτρο έχασε ένα εύκολο γκολ στέλοντας τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι!
Στο 43' φώναξε η Καλαμάτα για πέναλτι σε σπρώξιμο του Μπιμπισίδη στον Οττα μέσα στην περιοχή. Πονηρός και Μπιμπισίδης άφησαν ο ένας τη μπάλα για τον άλλον, ο Οττα το εκμεταλλεύτηκε και την ώρα που τσίμπησε την μπάλα τον έσπρωξε ο Μπιμπισίδης, αλλά ο διαιτητής δεν είδε παράβαση.
Την μοναδική ευκαιρία του β' ημιχρόνου την σπατάλησε στο 66' ο Τορεζάνι που αμαρκάριστος με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα άουτ, μετά από σέντρα του Γαλανόπουλου.
Κίτρινη κάρτα πήραν οι Οττα (15'), Ραχίμ (19'), Μπιμπισίδης (36'), Γκίνο (57'), Μανουσάκης (77'), Πλαστουργός (92').
Διαιτητής ήταν ο Κάτοικος από την Αθήνα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σταυράκης, Γαλανόπουλος, Λιόλιος, Τσόπελας, Κασμερίδης, Κολημήτρας (64' Μανουσάκης), Οττα, Γκίνο (80' Ρήγας), Μπεγκλετζής, Τορεζάνι, Ραχίμ (54' Καλαντζής).
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Πονηρός, Σκεντεράι, Σαμαράς, Παυλίδης, Μπιμπισίδης, Μαρίνης, Στάικος, Μαζιώτης, Σαλταπίδας (72' Πλαστουργός), Μιχαλάκης (89' Πρίφτης), Τριμπόνιας (64' Ανδριόπουλος).