Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2016 12:32

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 1-2: "Τρένο" για τον τίτλο - Σκόρερ οι Διακουμής, Γραμματικόπουλος

Γράφτηκε από τον
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 1-2: "Τρένο" για τον τίτλο - Σκόρερ οι Διακουμής, Γραμματικόπουλος

Ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου είναι πλέον ο Τσικλητήρας Πύλου μετά το σπουδαίο διπλό που πήρε στο Μελιγαλά επί του Εθνικού (1-2) και την ταυτόχρονη ήττα του Παμίσου από τον Μεσσηνιακό.

Οι Πυλιώτες είναι πλέον έξι βαθμούς μπροστά από τους νησιώτες και την Κυπαρισσία και με έξι αγωνιστικές να απομένουν και τα δύο ντέρμπι στην έδρα τους, είναι πολύ κοντά στο να κόψουν πρώτοι το νήμα. Η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη πέτυχε χθες στο Μελιγαλά την 7η σερί νίκη της και δείχνει σταθερότητα στη σημαντικότερη καμπή του πρωταθλήματος. Το διπλό αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους 100 περίπου φίλους του Τσικλητήρα που έδωσαν δυναμικό "παρών" στο γήπεδο του Μελιγαλά και είδαν την ομάδα τους να πηγαίνει... τρένο για τον τίτλο. Η νίκη πάντως δεν ήρθε εύκολα για τους φιλοξενούμενους που είχαν μέτρια απόδοση και χρειάστηκαν ένα γκολ του Γραμματικόπουλου στο 75' για να φύγουν νικητές από την έδρα του Εθνικού. 

Το πάλεψε ο Εθνικός και είχε δοκάρι με Πουλάκο

Η ομάδα του Μελιγαλά από την πλευρά της στάθηκε εξαιρετικά στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, βάζοντας δύσκολα στους επίδοξους πρωταθλητές. Ομως μίλησε η ποιότητα ορισμένων παικτών του Τσικλητήρα και ο Εθνικός γνώρισε την 5η συνεχόμενη ήττα του και έμεινε στους 40 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι παίζοντας με πάθος μπήκα καλύτερα στο ματς και μέχρι το 20 πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. 

Στο 11' άγγιξαν το γκολ όταν ο Φωτιάδης σέντραρε και ο Πουλάκος πήρε την κεφαλιά ψαράκι με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Η ομάδα του Ν. Κακαλέτρη άρχισε να ανεβάζει στροφές μετά το εικοσάλεπτο και στο 23' μετά από κόρνερ του Τσάτσου η κεφαλιά του Γραμματικόπουλου έφυγε ψηλά άουτ. Και η επόμενη καλή στιγμή των κυπελλούχων Μεσσηνίας ήταν από στημένη φάση, όταν στο 31' μετά από κόρνερ του Νάτση ο Κυριαζόπουλος πήρε την κεφαλιά με τους αμυντικούς να διώχνουν πριν την γραμμή.

Προβάδισμα με Διακουμή στο 38',  απάντησε ο Θανόπουλος στο 45' 

Tελικά η ομάδα της Πύλου πήρε κεφάλι στο σκορ στο 38' χωρίς να είναι εμφανώς καλύτερη από τον αντίπαλο της, που ήταν στημένος άψογα. Σε εκείνο το λεπτό ο Κυριαζόπουλος με κάθετη μπαλιά στην πλάτης της άμυνας βρήκε τον Διακουμή που τσίμπησε την μπάλα προλαβαίνοντας την έξοδο του Αθανασόπουλου και γράφοντας το 0-1. 

Ομως πριν βγει το ημίχρονο η ομάδα του Μιχάλη Φασουλή έφερε το ματς στα ίσια. Ο κόρνερ εκτέλεσε ένα κόρνερ, οι αμυντικοί έδιωξαν ασταθώς και ο Θανόπουλος με συστημένο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία για το 1-1. Στο β' ημίχρονο ο Τσικλητήρας μπήκε πιο ορεξάτος παίζοντας κυρίως από τον άξονα με τους Τσάτσο, Νάτση και Κυριαζόπουλο. Στο 46' ο Μικελάτος έκανε το γέμισμα και ο Γραμματικόπουλος έπιασε την γυριστή κεφαλιά με τον Αθανασόπουλο να απομακρύνει σε κόρνερ. Στο 55' ο Νάτσης έπιασε ένα συρτό σουτ που δεν βρήκε για λίγο στόχο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανεβάσει απόδοση με τον Εθνικό να παίζει παθητικά και να μην μπορεί να βγει στην κόντρα. Στο 66' ο Δούνιας ύστερα από ωραία ενέργεια σέρβιρε για τον Νάτση που έπιασε με τη μία το σουτ, όμως ο Αθανασόπουλος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ύστερα από κόρνερ του Νάτση, η κεφαλιά του Γραμματικόπουλου αποκρούστηκε από τον Μουστάκα. 

Λύτρωση στο 75' με Γραμματικόπουλο

Τελικά η λύτρωση για τους Πυλιώτες ήρθε σε μια ανύποπτη φάση στο 75'... Μετά από βαθιά μπαλιά και διώξιμο των αμυντικών, ο Γραμματικόπουλος έπιασε με τη μία το σουτ 10 μέτρα έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Ηταν ένα γκολ που έδειξε την ποιότητα του Γιώργου Γραμματικόπουλου, που είδε εκτός θέσης τον τερματοφύλακα Αθανασόπουλο και εκτέλεσε ταχύτατα. Το γκολ αυτό έμελλε να κρίνει και το παιχνίδι, αφού οι "κυανόλευκοι" όσο κι αν ήθελαν δεν μπορούσαν να φτάσουν εκ νέου στην ισοφάριση. Πίεσαν με κάποια στημένα χωρίς όμως να κάνουν κλασική ευκαιρία. Απεναντίας οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα καλό σουτ του Μικελάτου στο 87' που δεν βρήκε για λίγο στόχο. Καλύτεροι των νικητών οι Κυριαζόπουλος, Νάτσης και Γραμματικόπουλος, ενώ από τον Εθνικό ξεχώρισαν οι Μουστάκας, Θανόπουλος και Φωτιάδης.

Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής Αλεξέας και για τις δύο ομάδες, χωρίς όμως να επηρεάσει με τις αποφάσεις του το τελικό αποτέλεσμα. Με λίγα λάθη ο α' βοηθός Ηλιόπουλος, καλά τα πήγε ο β' βοηθός Βρυώνης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Αθανασόπουλος, Γεωργακόπουλος, Παπαδόπουλος, Μακρυνιώτης, Θανόπουλος, Μουστάκας, Φωτιάδης, Γεωργόπουλος (92' Σαραντόπουλος), Λάγιος (54' Κανελλόπουλος), Πουλάκος, Θεοδωρόπουλος (78' Ζάγουρας).

 

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Ανταλής, Μπαστακός, Μπίζος, Χοτζάι, Κυριαζόπουλος, Διακουμής (61' Δούνιας), Μικελάτος, Νάτσης (85' Μουράτης), Γραμματικόπουλος, Τσάτσος.