Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 13:59

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΥΚΕΙΩΝ: Πρωταθλητής Μεσσηνίας το 1ο Καλαμάτας, 1-0 στον τελικό το 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΥΚΕΙΩΝ: Πρωταθλητής Μεσσηνίας το 1ο Καλαμάτας, 1-0 στον τελικό το 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Μ' ένα εξαιρετικό γκολ του Μαργέλη στο 31', το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας νίκησε χθες στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας" με 1-0 το 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας και κατέκτησε τον τίτλο στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα λυκείων στη Μεσσηνία.

Ετσι θα εκπροσωπήσει το Νομό στην πανελλήνια φάση. Ο τελικός που έγινε παρουσία δεκάδων μαθητών και από τα δύο σχολεία, κράτησε αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, ενώ δεν έλειψε η ένταση στο φινάλε. Χρειάστηκε η παρέμβαση των μεγαλύτερων για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να γίνουν οι απονομές.

Στο πρώτο ημίχρονο (διάρκειας 35 λεπτών) το 1ο ΓΕΛ ήταν καλύτερο και αφού έχασε δύο ευκαιρίες με το πλασέ του Μαργέλη στο 7' και το πλασέ του Παλιατσέα στο 9' , άνοιξε το σκορ στο 31'. Ο Θεοδωρόπουλος με ωραία προσπάθεια από αριστερά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πάσαρε για το Μαργέλη, ο οποίος είχε την έμπνευση με πλάτη στο τέρμα, να κάνει τακουνάκι και να γράψει το 1-0. 

Στο δεύτερο ημίχρονο το 4ο ΕΠΑΛ ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε για την ισοφάριση, με το 1ο να έχει ως βασικό μέλημα να κρατήσει το προβάδισμα.

Στο 41' ο Δ. Γιαννακόπουλος σούταρε ο Γεωργουλάκος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Δρογγίτης σούταρε εκ νέου, αλλά η μπάλα κόντραρε.

Στο 62' από κόρνερ του Κανελλόπουλου, ο Μπαζάνης πήρε την κεφαλιά, όμως ο Γεωργουλάκος απέκρουσε ενστικτωδώς. Δύο λεπτά αργότερα σε φάουλ του Δωδεκάτου, ο Διπλάρης σκόραρε με κεφαλιά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ. 

Ενταση με τη λήξη

Με το σφύριγμα της λήξης από το διαιτητή Γκούμα, δύο παίκτες των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια και ακολούθησε σύρραξη, αλλά ευτυχώς γρήγορα η ένταση εκτονώθηκε και στις απονομές η μία ομάδα χειροκρότησε την άλλη. Το κύπελλο στους νικητές έδωσε ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, στους φιναλίστ την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης και στους διαιτητές ο προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας Χριστόδουλος Στυλιανίδης.

Τον τελικό παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο τεχνικός διευθυντής της Ενωσης  Αγγελος Σκαφιδάς, ο σκάουτερ Αλεκος Τσατάς. ο προπονητής του Τσικλητήρα Νίκος Κακαλέτρης, ο προπονητής του Εθνικού Μελιγαλά Μιχάλης Φασουλής και ο παράγοντας του Ολυμπιακού Καλαμάτας Λάκης Μούργος. 

Τον τελικό διαιτήτευσε ο Γκούμας με βοηθούς τους Ρέκκα και Βοσνάκη.

4ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Kόλλιας): Τσιγάρος, Δωδεκάτος, Κανελλόπουλος, Διπλάρης, Δουβίκας (23' Μπραχίμι), Δαλκαφούκης, Δ. Γιαννακόπουλος, Σπ. Γιαννακόπουλος, Δρογγίτης, Μπαζάνης, Τόφαλης (65' Μπομπόνης).

 

1ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Φλαούνας): Γεωργουλάκος, Δ. Κοστρίβας, Κ. Κοστρίβας, Μάντης, Μαργέλης (65' Ι. Μάντης), Παλιατσέας, Μπέρμπερη, Θεοδωρόπουλος, Λεμπέσης (68' Δημητρακόπουλος), Φιλίππου, Λέκκας.