Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2016 14:35

Δείχνει χαρακτήρα την πιο κρίσιμη στιγμή ο Μεσσηνιακός

Γράφτηκε από τον

Δύο μήνες κόντεψε να συμπληρώσει ο Μεσσηνιακός δίχως νίκη, όμως το τρίποντο επί του Παμίσου ήρθε την κατάλληλη στιγμή και έδωσε… ανάσα στην προσπάθεια των "πρασίνων" για παραμονή στην Α' τοπική.

Η καλαματιανή ομάδα έπαιξε με πολύ πάθος, οι παίκτες της τα έδωσαν όλα μέσα στο γήπεδο και εν τέλει δικαιώθηκαν με τους τρεις βαθμούς, απέναντι σε μία ομάδα σαφώς πιο ποιοτική και με περισσότερες λύσεις.

Ετσι ο Μεσσηνιακός αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού με έξι αγωνιστικές να απομένουν και έδωσε τέλος σε ένα άσχημο σερί τεσσάρων ηττών που είχε στα τελευταία παιχνίδια. 

Παράλληλα ήταν ονειρεμένο και το ντεμπούτο στον πάγκο του Νίκου Μουλατσιώτη που ανέλαβε μεσοβδόμαδα την τεχνική ηγεσία του ιστορικού συλλόγου.

"Βολικό το πρόγραμμα, αλλά χρειάζεται σοβαρότητα"

Ο έμπειρος τεχνικός μιλώντας στο "Ν" δήλωσε για τη νίκη αυτή και τη συνέχεια του πρωταθλήματος: "Είχαμε καλή παρουσία με τον Πάμισο και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για τη μεγάλη προσπάθεια.

Η ομάδα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες και μπορεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, όμως τη δεδομένη στιγμή θυσιάζουμε το θέαμα γιατί έχουμε ανάγκη τους βαθμούς.

Δείξαμε χαρακτήρα σε μία δύσκολη στιγμή και η νίκη αυτή θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια. 

Τα πανηγύρια όμως πρέπει να σταματήσουν και οφείλουμε να προσγειωθούμε γιατί ακόμη έχουμε δρόμο για την παραμονή.

Το πρόγραμμα είναι βολικό, όμως πρέπει να είμαστε σοβαροί για να τα καταφέρουμε. Εκτιμώ πως η ζώνη του υποβιβασμού δεν θα ανέβει πολύ, θα πάει 29 με 30 βαθμούς".

Ο Μουλατσιώτης έδωσε έμφαση στην άμυνα στο σαββατιάτικο ματς, επιδιώκοντας πρωτίστως το μηδέν πίσω και αν μπορούσε να πάρει το ματς σε κάποια φάση, όπως κι έγινε.

Απουσίες και επιστροφές 

Σήμερα στις 7 το απόγευμα ο ΜΓΣ θα δώσει φιλικό στη Σπερχόγεια με την ομώνυμη ομάδα και θα δοθεί ευκαιρία στον Μουλατσιώτη να μάθει καλύτερα τους παίκτες του.

Όσον αφορά το επόμενο ματς που είναι με τον Μιλτιάδη και πάλι εντός έδρας το παραπάνω Σάββατο, τιμωρημένος είναι ο Κριτσωτάκης που αποβλήθηκε στο ματς με τον Πάμισο.

Όμως ενδέχεται να επιστρέψει ο Μερκούρης που από την Παρασκευή θα ανεβάσει στροφές και το "παρών" θα δώσει και ο Κουκούτσης που σπουδάζει στη Βουλγαρία και θα έρθει λόγω της Αποκριάς.

Ακόμη υπολογίζεται και ο Καραγιαννίδης που επέστρεψε πριν λίγες ημέρες στην καλαματιανή ομάδα, όχι όμως και ο τραυματίας Μπούρδος.