Κυριακή, 13 Μάρτιος 2016 18:18

To γύρισε με δέκα ο Ατρόμητος, 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης

Γράφτηκε από τον
To γύρισε με δέκα ο Ατρόμητος, 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης

Είναι ακόμα ζωντανός! Μπορεί να μοιάζει δύσκολο, αλλά ο Ατρόμητος πήρε τον πρώτο τελικό το απόγευμα της Κυριακής (13/3) και έχει το δικαίωμα να ελπίζει δεδομένου του προγράμματός του ακόμη και για τα πλέι οφ.

 

 

Οι Περιστεριώτες γνώριζαν ότι είναι απαγορευτικό να μην πάρουν το τρίποντο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και τα κατάφεραν νικώντας τον με 2-1. Όλα πήγαιναν στραβά για εκείνους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά βρήκαν το τρόπο να ανατρέψουν την κατάσταση. Βρέθηκαν να χάνουν χωρίς να έχουν δεχτεί φάση, έπαιζαν από το 63' με παίκτη λιγότερο, αλλά με δύο στημένα του Ούμπιντες ήρθε η νίκη.

Όσο για τους Αρκάδες, ναι μεν σκόραραν μετά από πέντε παιχνίδια, αλλά ήταν και πάλι κατώτεροι του αναμενόμενου. Δεν εκμεταλλεύτηκαν ούτε το ότι βρήκαν νωρίς γκολ, ούτε το ότι έπαιζαν με παίκτη περισσότερο από κάποια στιγμή και μετά. Επέλεξαν να αντιμετωπίσουν το ματς φοβικά, να κλείνουν διαδρόμους και να μην επιδιώξουν να το τελειώσουν. Πρακτικά έχασαν μόνο μία μεγάλη ευκαιρία και τελικά γνώρισαν την ήττα που τους φέρνει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση δεδομένων και των αγώνων που ακολουθούν. Ο στόχος των πλέι οφ θεωρητικά είναι εφικτός ακόμη, αλλά τα επόμενα παιχνίδια τους είναι με Ολυμπιακό, Ηρακλή εκτός και Παναθηναϊκό.

 

Τον δρόμο προς τα δίχτυα από νωρίς κατάφερε να βρει ο Αστέρας Τρίπολης και έτσι πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Χωρίς να έχει φάση έως τότε έκανε στο 17' το 0-1 με τον Δημούτσο, σε μία φάση που ο Λαζαρίδης και κυρίως Μπίτολο δεν λειτούργησαν σωστά.

 

Ο Ατρόμητος κλήθηκε να συνέλθει και να φτάσει στην ισοφάριση. Αναγκάστηκε, επομένως, να μπει στο τρυπάκι των Αρκάδων. Εκείνοι του έδωσαν την μπάλα και χώρους μέχρι τη σέντρα, προκειμένου να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν.

 

Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν πάρα πολύ να δημιουργήσουν φάσεις. Από ενέργειες του Σουμπίνιο και κάποιες σέντρες από δεξιά ο Ατρόμητος έφτασε σε τελικές, αλλά όλες ήταν εκτός εστίας. Ο Μπαντής συνήθως κοιτούσε και δεν χρειαζόταν να παρέμβει.

 

Άπαντες έψαχναν τον Παπαδόπουλο, αλλά εκείνος δεν είχε στηρίγματα. Αναγκαζόταν να βγαίνει έξω από την περιοχή για να έρθει σε επαφή με την μπάλα, καθώς εντός αυτής ο Σανκαρέ κέρδιζε σχεδόν κάθε μονομαχία. Ο Αστέρας μπορεί να έχανε μέχρι την ανάπαυλα με άνεση την μπάλα, αλλά δεν ανησυχούσε.

 

Κάπως έτσι ήταν και τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Χάβος, μάλιστα, έβαλε τον Ιωαννίδη προκειμένου να πιέζει ακόμα περισσότερο τους στόπερ του Ατρομήτου και να μην τους αφήνει να ανεβούν.

 

Ο Αστέρας δεν δεχόταν φάσεις και στο 63' αποβλήθηκε και ο Κεϊτά για εντελώς αφελές φάουλ. Κάπου εκεί όλα έδειχναν να πηγαίνουν όπως τα ήθελαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά εκείνοι δεν ήταν σε θέση να το εκμεταλλευτούν, όπως έδειξαν και στη συνέχεια.

 

Στο 68' ο Λαζαρίδης με κεφαλιά από κόρνερ του Ούμπιντες ισοφάρισε σε 1-1 και λίγα λεπτά αργότερα από ένα ακόμη στημένο οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να κάνουν και την ανατροπή. Μέσω αυτών πάλευαν να γίνουν επικίνδυνοι, αφού σε κανονική ροή παιχνιδιού δεν μπορούσαν.

 

Ακολούθησε κάτι περισσότερο από ένα τέταρτο και σε αυτό το χρονικό διάστημα το παιχνίδι άνοιξε εντελώς. Πολύ καλός ρυθμός, δυνατές μονομαχίες και κατάθεση ψυχής από τους παίκτες για να έρθει η νίκη. Οι Αρκάδες έχασαν μία απίστευτη ευκαιρία στο 79' και τελικά το πλήρωσαν στο 88' όταν ο Λε Ταλέκ από νέο στημένο του Ούμπιντες έκανε το 2-1. Ήταν πολύ κακή η αντίδραση των φιλοξενούμενων στις στατικές φάσεις και αυτό πλήρωσαν τελικά χάνοντας στο Περιστέρι.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), βοηθοί οι Καρσιώτης (Κορινθίας) και Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), ενώ τέταρτος ο Σελίμος (Λακωνίας).

 

Κίτρινες: 45'+1 Κεϊτά - 10' Δημούτσος, 64' Κουρμπέλης, 74' Μπερτόλιο, 86' Φερνάντες, 90'+3 Σανκαρέ

 

Κόκκινη: 63' Κεϊτά

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Μπρίτο, Σουμπίνιο (73' Ουσέρο), Στόιτσεφ (46' Ματέι), Ούμπιντες, Παπαδόπουλος.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάκης Χάβος): Μπαντής, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης, Δημούτσος (69' Φερνάντες), Τσάβες (55' Ιωαννίδης), Μπερτόλιο, Μάσα.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR