Κυριακή, 13 Μάρτιος 2016 21:55

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: «Κόκκινο» στο φινάλε το ντέρμπι «αιωνίων»

Γράφτηκε από τον
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: «Κόκκινο» στο φινάλε το ντέρμπι «αιωνίων»

Με δύο γκολ στο τελευταίο τρίλεπτο, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 του Παναθηναϊκού, στο ντέρμπι «αιωνίων» της 26ης αγωνιστικής της Super League, και διατήρησε το απόλυτο νικών στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Μπεργκ μόλις στο 3ο λεπτό, αλλά ο Καμπιάσο απάντησε στο 38΄ για τους «ερυθρόλευκους» και στο φινάλε τα τέρματα του Ντα Κόστα (87΄) και Ιντέγε (89΄) χάρισαν τη νίκη στην ομάδα του Μάρκο Σίλβα. Να σημειωθεί ότι στο γκολ της ισοφάρισης, ο βοηθός υπέδειξε αρχικά οφσάιντ τον Ντομίνγκες, όμως ο διαιτητής Κύζας πήρε πάνω του τη φάση και κατακύρωσε το γκολ, εκτιμώντας ότι ο μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών δεν επηρέαζε τη φάση.

Η παρουσία του Λέτο στην 11άδα του Παναθηναϊκού φάνηκε να ανατρέπει τα σχέδια του Μάρκο Σίλβα. Η άμυνα του Ολυμπιακού εμφανίστηκε αποδιοργανωμένη, με αποτέλεσμα το γκολ του «πρασίνων» να έρθει μόλις στο 3ο λεπτό, όταν από την κάθετη πάσα ακριβείας του Λέτο, ο Μπεργκ βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας και χωρίς πίεση πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ρομπέρτο (0-1). Οι αποδοκιμασίες, κυρίως για την παρουσία του Μαζουακού, δεν άργησαν να έρθουν και έγιναν εντονότερες από τους φίλους του Ολυμπιακού, βλέποντας την αμυντική διάταξη ομάδα τους να... μπάζει από παντού. Βιγιαφάνιες και Λέτο ήταν οι παίκτες που δημιουργούσαν τα ρήγματα στην άμυνα των Πειραιωτών, οι οποίοι είδαν τον Ρομπέρτο στο 28` να πραγματοποιεί την επέμβαση του αγώνα στο εξ επαφής σουτ του Ταυλαρίδη. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός «άγγιξε» την ισοφάριση, όμως το σουτ του Φουστέρ από εξαιρετική θέση μέσα από την περιοχή, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Στιλ.

Κι ενώ η επίθεση του Ολυμπιακού προσπαθούσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, η άμυνά του έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των φίλων του Ολυμπιακού μπήκε ο Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος... πούλησε την μπάλα στο 37`, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να μην εκμεταλλεύεται τη φάση για να φτάσει στο δεύτερο γκολ. Στην εξέλιξη της φάσης, οι Πειραιώτες έφτασαν στην ισοφάριση. Από την πάσα του Φορτούνη, ο Καμπιάσο έπιασε το ξερό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή πλευρά της εστίας του Στιλ, ο οποίος αν και προσπάθησε, δεν μπόρεσε να αποσωβήσει τον κίνδυνο (1-1). Το γκολ της ισοφάρισης έφερε τους «πράσινους» να διαμαρτύρονται στον βοηθό του Κύζα, ο οποίος αρχικά υπέδειξε ως οφσάιντ τον... Ντομίνγκες. Μετά από «μίνι» διαβούλευση στην πλάγια γραμμή, ο Κύζας αποφάσισε να αγνοήσει τον βοηθό του, θεωρώντας ότι ο Τσόρι αφενός δεν είχε ακουμπήσει την μπάλα και αφετέρου δεν εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του Στιλ. Έτσι, παίρνοντας πάνω του τη φάση, υπέδειξε τη σέντρα.

Χωρίς αλλαγές παρουσιάστηκαν οι δύο ομάδες στο β` ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο λιγότερο απειλητικό, αφού το... πάθημα των κακών μαρκαρισμάτων, φάνηκε πως έγινε μάθημα για τον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που έψαξε το δεύτερο γκολ, το οποίο θα μπορούσε να έρθει στο 55ο λεπτό, όταν ο Φουστέρ, μετά από έξυπνη κίνηση του Ντομίνγκες που άφησε την μπάλα, σούταρε πάνω στην κίνηση, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 62` ο Πάρντο μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Ντομίνγκες, καθώς ο Σίλβα θέλησε να ενισχύσει το παιχνίδι του από πλάγια, ενώ εννέα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Στραματσόνι να βάλει τον Εσιέν στη θέση του Βιγιαφάνιες, σε μια προσπάθεια να ανανεώσει τη μεσαία γραμμή των «πρασίνων». Το ανακάτεμα της... τράπουλας με τις συνεχείς αλλαγές, σε συνδυασμό με τη νέα ολιγωρία της άμυνας του Ολυμπιακού, λίγο έλειψε να αποφέρει καρπούς για τον Παναθηναϊκό στο 77`. Ο Μαμούτε, που μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Λέτο, λίγο έλειψε να γίνει ο παίκτης του αγώνα για τους «πράσινους». Η μπάλα από τραγική ασυνεννοησία της άμυνας και με τον Ρομπέρτο εκτός εστίας, κατέληξε στα πόδια του, όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ του 20χρονου Βραζιλιάνου έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της ερυθρόλευκης εστίας.

Ο Ολυμπιακός, βλέποντας τον Παναθηναϊκό να κλείνεται στην εστία του, αποφάσισε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες στο τελευταίο τρίλεπτο της κανονικής διάρκειας, με αποτέλεσμα να έρθουν άλλα δύο γκολ. Αρχικά με κεφαλιά του Ντα Κόστα στο 87` και εν συνεχεία με πλασέ του Ιντέγε στο 89`. Το γκολ αυτό «άναψε τα αίματα», με την... φυσούνα να παίρνει φωτιά. Άγνωστο ποιοι ήταν οι εμπλεκόμενοι των επεισοδίων, τα οποία πάντως έληξαν με την επέμβαση της αστυνομίας και των ψυχραιμοτέρων (βλέπε Καμπιάσο).

 

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3` ΓΚΟΛ 0-1 κάθετη πάσα ακριβείας του Λέτο στον αμαρκάριστο Μπεργκ, εκείνος χωρίς πίεση πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ρομπέρτο.

4` μακρινό αριστερό σουτ πάνω στην κίνηση του Καμπιάσο, δεν ανησύχησε ο Στιλ.

8` μακρινό σουτ του Ντομίνγκες, μπλόκαρε σταθερά ο Στιλ.

27` από την εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες, ο Κουτρουμπής βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, όμως το γυριστό σουτ που επιχείρησε ήταν απελπιστικά άστοχο

28` ΕΥΚΑΙΡΙΑ η άμυνα του Ολυμπιακού πιάστηκε στον ύπνο μετά από κόρνερ, όμως ο Ρομπέρτο νίκησε με εντυπωσιακή απόκρουση το εξ επαφής σουτ του Ταυλαρίδη.

32` ΕΥΚΑΙΡΙΑ ο Ολυμπιακός άγγιξε την ισοφάριση, όμως το σουτ του Φουστέρ από εξαιρετική θέση μέσα από την περιοχή, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Στιλ.

38` ΓΚΟΛ 1-1 πάσα του Φορτούνη από πλάγια, ο Καμπιάσο έπιασε το ξερό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στο βάθο της εστίας του Στιλ.

55` ΕΥΚΑΙΡΙΑ ο Ντομίνγκες, από το γύρισμα του Φορτούνη, άφησε την μπάλα να περάσει στον Φουστέρ, το φαλτσαριστό σουτ του οποίου πάνω στην κίνηση, έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Στιλ.

68` ο Μαζουακού πέρασε δύο αντιπάλους, όμως το μακρινό σουτ πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι.

73` απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Στιλ με εκτίναξη στη δεξιά του πλευρά έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ

77` ΕΥΚΑΙΡΙΑ ο Μαμούτε λίγο έλειψε να γίνει ο παίκτης του αγώνα για τον Παναθηναϊκό, όταν η μπάλα από λάθος της άμυνας και με τον Ρομπέρτο εκτός εστίας, κατέληξε στα πόδια του, όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ του επιχείρησε έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της ερυθρόλευκης εστίας.

87` ΓΚΟΛ 2-1 από την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Ντα Κόστα με κεφαλιά παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Στιλ.

89` ΓΚΟΛ 3-1 τραγικό λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού. Ο Ταυλαρίδης έχασε την μπάλα και ο Ιντέγε μόνος του απέναντι στον Στιλ δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει για τρίτη φορά.

90+2` κεφαλιά του Μαζουακού από πλάγια, έδιωξε σε κόρνερ ο Στιλ

 

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

Κίτρινες κάρτες: Σαλίνο (29`), Μιλιβόγεβιτς (39`), Ντα Κόστα (47`), Ιντέγε (90`) - Πράνιτς (10`), Μπεργκ (57`), Μέστο (59`)

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα / 4-2-3-1): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Καμπιάσο (81` Πουλίδο), Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκες (62` Πάρντο), Φορτούνης, Φουστέρ (81` Ερνάνι), Ιντέγε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι / 4-2-3-1): Στιλ, Μέστο, Μολέδο, Ταυλαρίδης, Πράνιτς, Κουτρουμπής (90` Πέτριτς), Ζέκα, Αμπέντ, Βιγιαφάνιες (71` Εσιέν), Λέτο (74` Μαμούτε), Μπεργκ