Παρασκευή, 09 Αύγουστος 2013 15:34

Με Μακάμπι Τελ Αβίβ κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ, με Αλκμααρ ο Ατρόμητος

Γράφτηκε από τον

Ένας αντίπαλος από τα... παλιά ξανά στον δρόμο του ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος» του Βορρά, που περιμένει τιμωρία της Μέταλιστ για να... επιστρέψει στο Champions League, έμαθε σήμερα τον αντίπαλό του στα play offs του Europa League.

 

Πρόκειται για την Μακάμπι Τελ Αβίβ, την οποία είχε αντιμετωπίσει και το 2004 και δεν έχει καλές αναμνήσεις... Τότε, ο ΠΑΟΚ είχε χρησιμοποιήσει τον τιμωρημένο Λιάσο Λουκά και είχε αποκλειστεί! Φέτος, έχει ευκαιρία για... εξιλέωση. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Ισραήλ στις 22 Αυγούστου και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα στην Τούμπα.

Η Μακάμπι, ως πρωταθλήτρια Ισραήλ ξεκίνησε στα προκριματικά του Champions League, αλλά «έπεσε» στο Europa, όπως και ο ΠΑΟΚ. Στον δεύτερο γύρο απέκλεισε την ουγγρική Γκιόρ με δύο νίκες (2-0, 2-1), αλλά αποκλείστηκε στον τρίτο από τη Βασιλεία (1-0, 3-3). Στον πάγκο της ισραηλινής ομάδας βρίσκεται ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού Πάουλο Σόουζα.

Όσον αφορά τον Ατρόμητο, απέφυγε τις δυνατές Σουόνσι και Ντιναμό Κιέβου και κληρώθηκε με την Άλκμααρ, την οποία θα φιλοξενήσει στις 22/8 και μετά θα πάει στην Ολλανδία για τον επαναληπτικό.

Η Άλκμααρ συμμετέχει στο Europa League ως Κυπελλούχος Ολλανδίας. Προπονητής της είναι ο Γκέρτιαν Φερμπέικ και έδρα της το «AFAS Stadion». Πέρυσι η ομάδα τερμάτισε μόλις 10η στο πρωτάθλημα, ενώ φέτος ξεκίνησε με ήττα από τη Χέρενφεϊν στην πρεμιέρα.

Ο ΑΠΟΕΛ, που αποκλείστηκε από τη Μάριμπορ στο Champions League, ήταν στους «δυνατούς», αλλά έπεσε πάνω σε «σκληρό καρύδι» και θα αντιμετωπίσει την περσινή δευτεραθλήτρια Βελγίου, Ζούλτε Βάρεγκεμ (έχασε τον τίτλο στις τελευταίες δύο αγωνιστικές).

Τέλος, γαλλικό εμπόδιο θα έχει ο Απόλλωνας στην προσπάθεια του για την είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης. Οι Λεμεσιανοί θα αντιμετωπίσουν τη Νις, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στην Κύπρο, στο ΓΣΠ, στις 22 Αυγούστου, ενώ ο επαναληπτικός στις 29 του ίδιου μήνα στη Νίκαια.

Τα ζευγάρια των play offs

Koύμπαν Κράσνονταρ-Φέγενορντ

Απόλλων Λεμεσσού-Νις

Έλφσμποργκ-Νόρτζελαντ

Γιάμπλονετς-Μπέτις

Μόλντε-Ρούμπιν Καζάν

Ζούλτε Βάρεγκεμ-ΑΠΟΕΛ

Ακτόμπε-Ντιναμό Κιέβου

Σλασκ-Σεβίλλη

Ριέκα-Στουτγκάρδη

Βοϊβοντίνα-Σέριφ

Ραπίντ Βιένης-Ντίλα Γκόρι

Σουόνσι-Πετρολούλ

Σάλτσμπουργκ-Ζαλγκίρις

Τσερνομόρετς-Σκεντεμπέου

Τράμπζονσπορ-Κουκέσι

Τρόμσο-Μπεσίκτας

Ατρόμητος-Άλκμααρ

Καραμπάγκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Μακάμπι Τελ Αβίβ-ΠΑΟΚ

Έσμπιεργκ-Σεντ Ετιέν

Παντούρι Λιγκνιτούλ Τάργκου-Μπράγκα

FH- Γκενγκ

Μινσκ-Σταντάρ Λιέγης

Σεντ Γκάλεν-Σπαρτάκ Μόσχας

Γκρασχόπερ-Φιορεντίνα

Μακάμπι Χάιφα-Άστρα

Ουντινέζε-Σλόβαν Λίμπερετς

Ντιναμό Τιφλίδας-Τότεναμ

Εστόρι Πράια-Πάσινγκ

Νόμε Καλίου-Ντνίπρο

Παρτιζάν-Τουν

 

πηγή: sentragoal.gr