Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 18:24

Με 8 Μεσσήνιους στην 11άδα, η 11η Περιφέρεια πήρε προβάδισμα πρόκρισης (3-1 την 12η Περιφέρεια)

Γράφτηκε από τον
Με 8 Μεσσήνιους στην 11άδα, η 11η Περιφέρεια πήρε προβάδισμα πρόκρισης (3-1 την 12η Περιφέρεια)

Με σκόρερ τους Δράνια (34'), Δεδούση (45') και Αντεμάι (61'), η ομάδα νέων της 11ης Περιφέρειας (φωτό) (Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία,), νίκησε πριν από λίγο στον Κορδία με σκορ 3-1 την αντίστοιχη της 12ης Περιφέρειας (Αργολίδα, Κορινθία, Δυτ. Αττική, το γκολ ο Λακάι στο 77') και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στη δεύτερη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων νέων. Η ρεβάνς θα δοθεί στις 30 Μαρτίου στο γήπεδο της Νέας Περάμου.


Η 11η Περιφέρεια του προπονητή των μικτών ομάδων της ΕΠΣΜ Παναγιώτη Δρούγα, παρατάχθηκε με 8 Μεσσήνιους στην 11άδα. Ο λόγος για τους Μπαχράμη, Συρμπόπουλο, Τσιλιγωνέα, Δεδούση, Μπαζάνη, Σαρδέλη, Αντεμάι και Παπαδήμο. Ακόμα φανέλα βασικού πήραν ο Δράνιας από την Αρκαδία και οι Παπαστάθης, Κουσοβασίλης από τη Λακωνία.
Στο ξεκίνημα οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και άγγιξαν το γκολ με το σουτ του Μαυρονάσιου στο 11'. Στη συνέχεια η 11η Περιφέρεια ισορρόπησε  και απείλησε δύο φορές από στημένες φάσεις και ισάριθμες κεφαλιές. Στο 15' ο Σαρδέλης εκτέλεσε κόρνερ και ο Δεδούσης έστειλε με κοντινή κεφαλιά την μπάλα άουτ, ενώ στο 20' από φάουλ του Δράνια, ο Σαρδέλης έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Στο 24' ο Σαρδέλης έβγαλε σε θέση βολής τον Κουτσοβασίλη, αλλά ο Μαυρογιάννης απέκρουσε το σουτ που επιχείρησε. Ο Κουτσοβασίλης έχασε ευκαιρία (κεφαλιά) και στο 29' έπειτα από φάουλ του Δράνια. Κόντρα στη ροή της αναμέτρησης η 12η Περιφέρεια λίγο έλειψε να προηγηθεί στο 31', αλλά ο Σαμαρλή από κοντά πλάσαρε άουτ. Το 1-0 ήρθε στο 34' και ήταν προϊόν της συνεργασίας Κουτσοβασίλη  - Δράνια, με το δεύτερο να σκοράρει με κεφαλιά.
Στο 38' ακυρώθηκε γκολ ως οφσάιντ του Δρίτσα, που στο 40' δεν μπόρεσε με κοντινή κεφαλιά να νικήσει τον Μπαχράμη.  Ετσι στο 45' από φάουλ του Σαρδέλη, ο προωθημένος Δεδούσης με γυριστό σουτ έκανε το 2-0.
Η 11η Περιφέρεια πανηγύρισε για τρίτη φορά στο 61', με τον Αντεμάι που εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη έξοδο του γκολκίπερ και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μετά το 3-0 όμως οι νικητές έδειξαν σημάδια κόπωσης και η 12η Περιφέρεια βγήκε μπροστά και στο 64' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σαμαρλή να πλασάρει από πολύ κοντά πάνω στον τερματοφύλακα.
Στο 77' όμως ο Λακάι με εξαιρετική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με όμορφο σουτ μείωσε σε 3-1 και έδωσε ελπίδες πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς σε δύο εβδομάδες.

Είδαν τα ταλέντα

Το σημερινό παιχνίδι έφερε αρκετό κόσμο στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ, αλλά και σκάουτερ μεγάλων ομάδων, όπως του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και του Αστέρα Τρίπολης, οι οποίοι τσέκαραν τους ταλαντούχους παίκτες των δύο ομάδων. Στο γήπεδο μεταξύ άλλων ήταν και ο Μεσσήνιος Ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος, οι προπονητές Αγγελος Σκαφιδάς, Αλέκος, Τσατάς, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης και μέλη του δ.σ. της Ενωσης.
Το ματς διαιτήτευσε ο Κουτσαναστάσης με βοηθούς τους Ηλιόπουλο και Ρέκκα.
11η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Μπαχράμης, Συρμπόπουλος, Παπαστάθης, Τσιλιγωνέας, Δεδούσης (81' λ.τρ. Μαλτέζος) Μπαζάνης, Δράνιας (55' Στούμπος), Αντεμάι, Παπαδήμος, Σαρδέλης, Κουτσοβασίλης (62' Φρατζέσκος).
12η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Μαυρογιάννης, Κουτσουμπέλας, Μιχαήλης (88' Γκόνος), Λίτσης, Σκάντζος, Μαντζιώρος, Δρίτσας (75' Μπανιώτης), Λακάι, Σαμαρλή, Αντωνόπουλος, Μαυρονάσιος (66' Καλογεράκης).