Παρασκευή, 18 Μάρτιος 2016 18:44

Τελεσίγραφο FIFA και UEFA για το Κύπελλο Ελλάδος

Γράφτηκε από τον

Η FIFA και η UEFA θα αποστείλουν έγγραφο στις ελληνικές Αρχές, με το οποίο θα ενημερώνουν πως αν δεν αρθεί η απόφαση για τη ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδος μέσα σε δύο εβδομάδες, θα υπάρξουν συνέπειες.

Το Κύπελλο Ελλάδος ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA στη Ζυρίχη και η απόφαση που πάρθηκε, μπορεί να αποβεί καταστροφική για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να αποστείλει έγγραφο, το οποίο θα συνυπογράφει και η UEFA, με αποδέκτες την ΕΠΟ και την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με το οποίο, αν δεν αρθεί η απόφαση ματαίωσης του Κυπέλλου Ελλάδος μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, τότε αναμένεται να υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κάτι που μπορεί να σημάνει μέχρι και αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς μιλάμε για ανάμειξη της Πολιτείας σε ποδοσφαιρικά ζητήματα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το περιεχόμενο του εγγράφου. Προς το παρόν, αναφέρεται πως "σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, τα αρμόδια όργανα της FIFA θα εξετάσουν κυρώσεις".

Ο νέος πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, κατά την διάρκεια του συνεδρίου της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, έδωσε το σύνθημα για άμεση εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, που ήταν και η προεκλογική του δέσμευση, αφού θέλει να επαναφέρει την αξιοπιστία της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου που έχει κλονιστεί πάρα πολύ τον τελευταίο χρόνο. Παράλληλα, θα δώσει μεγάλο βάρος στο γυναικείο ποδόσφαιρο και στις σχέσεις με τους εμπορικούς της εταίρους.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση από τον Σταύρο Κοντονή, ο οποίος ως τώρα δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει πίσω στο θέμα του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και των ομάδων που συμμετέχουν στην διοργάνωση. Η ΕΠΟ έχει στήριξη από την FIFA, ενώ μην ξεχνάμε ότι στις 29 Μαρτίου (09:30) θα εκδικαστεί στο ΣτΕ και συγκεκριμένα στο Δ' Τμήμα η προσφυγή της Ομοσπονδίας για να κριθεί αντισυνταγματική η απόφαση του υφυπουργού.

Πηγή: sport24.gr