Κυριακή, 20 Μάρτιος 2016 18:45

Ο Παναιτωλικός 1-0 την ΑΕΚ με γκολ στο 95'!

Γράφτηκε από τον

Ο Παναιτωλικός «χτύπησε» στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με την ΑΕΚ στο Αγρίνιο την Κυριακή (20/3) και πήρε τη νίκη με 1-0, βάζοντας τέλος στο αήττητο σερί των 5 αγωνιστικών που είχε η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ.

 

Το ματς ήταν ισορροπημένο, κάτι που φαίνεται και από τις τελικές προσπάθειες που ήταν ακριβώς οι ίδιες - 12(5) - με την κάθε ομάδα να έχει τις δικές της καλές στιγμές, αλλά τελικά τους Αγρινιώτες να είναι αυτοί που πανηγύρισαν στο συγκλονιστικό φινάλε.

 

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, που λόγω της τιμωρίας του παρακολούθησε το ματς από τις κερκίδες, επέστρεψε έτσι στις νίκες, πανηγυρίζοντας, μάλιστα, χάρη στο γκολ του Μάρκος Πάουλο, το πρώτο «τρίποντο» της ιστορίας της επί της Ένωσης στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας!

 

 

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις κύλησαν τα πρώτα λεπτά του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται κυρίως σε παιχνίδι κέντρου, κάτι που συνέβη στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους.

 

Τα λάθη εκατέρωθεν ήταν αρκετά, κυρίως στις μεταβιβάσεις, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Παναιτωλικός δεν φοβήθηκε το ματς, την ώρα που η ΑΕΚ αδυνατούσε να κάνει το παιχνίδι της, απειλώντας κυρίως με μακρινά σουτ, όπως και οι Αγρινιώτες. Ο συνδυασμός Τζιμπούρ - Αραβίδη δεν έβγαινε, με τους φιλοξενούμενους να μην απειλούν με αξιώσεις.

 

Ο ρυθμός ανέβηκε προς το φινάλε του 45λέπτου, με τους δύο «μονομάχους» να έχουν από μία πολύ καλή στιγμή, αλλά τόσο ο Κυριακίδης, όσο και ο Μπαρόχα είπαν «όχι» σε προσπάθειες των Τζιμπούρ και Ουάρντα αντίστοιχα, κρατώντας το 0-0 μέχρι την ανάπαυλα.

 

Οι φωνές του Πογιέτ στα αποδυτήρια στο ημίχρονο έδειξαν να πιάνουν τόπο στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά, αλλά σταδιακά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε απόλυτα το ματς.

 

Η είσοδος των Μπουονανότε και Κορδέρο έδωσε ώθηση στην Ένωση, με τον τελευταίο να βοηθά και να παίρνει προσπάθειες, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ πίεσε στα τελευταία λεπτά για το γκολ, αλλά όσο αυτό δεν ερχόταν έμοιαζε μάλλον συμβιβασμένη με την ισοπαλία.

 

Εκεί, όμως, ήρθε και η… ψυχρολουσία. Ο Παναιτωλικός δεν είχε παρατήσει το ματς και στην τελευταία φάση του αγώνα, η επιμονή του Κλέσιο και η αναστάτωση στην μικρή περιοχή βοήθησαν τον Μάρκο Πάουλο που από κοντά νίκησε τον Μπαρόχα για το τελικό 1-0.

 

Διαιτητής ήταν ο Δελφάκης (Αρκαδίας), με βοηθούς τους Πετρόπουλο (Αρκαδίας) και Φραγκιαδάκη (Δωδ/σου), ενώ 4ος ήταν ο Μουρτζάκης (Ηρακλείου).

 

Κίτρινες: 14’ Φερέιρα - 14’ Βάργκας, 57’ Μάνταλος, 84’ Ντίντακ

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Ρουμπουλάκου, Πάουλο, Μάκος, Μουνιός, Ουάρντα (90’+1 Βασιλείου), Φερέιρα (72’ Βασιλούδης), Μαρκόφσκι (83’ λ.τ. Κλέσιο).

 

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Άρθο, Γιόχανσον (63’ Κορδέρο), Μάνταλος, Σιμόες, Βάργκας (61’ Μπουονανότε), Αραβίδης (77’ Πέκχαρτ), Τζιμπούρ.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR