Κυριακή, 20 Μάρτιος 2016 19:28

Ανετα ο ΠΑΟΚ 3-0 την Καλλονή

Γράφτηκε από τον

Δεν αγχώθηκε ούτε για μία στιγμή το απόγευμα της Κυριακής (20/3) ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση της Καλλονής με 3-0 σε ματς που ήλεγχε από την αρχή μέχρι το τέλος. Στο εντός έδρας ντεμπούτο του Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο του «Δικέφαλου του Βορρά» οι παίκτες του είχαν πάρα πολύ εύκολο έργο. Πήραν δεύτερη νίκη στη σειρά και μάλιστα με το ίδιο σκορ και σχεδόν κλείδωσαν την πεντάδα παρά την αφαίρεση βαθμών που θα έρθει...

 

 

Λόγω της δυναμικής του αντιπάλου δεν μπορεί να εξάγει κανείς σοβαρά συμπεράσματα για τους γηπεδούχους. Ωστόσο, είναι εμφανές ότι με τον Αθανασιάδη φορ παρουσιάζονται πολύ καλύτεροι, όπως και με την τριάδα των χαφ που επιλέγεται πλέον. Αναμφίβολα στα θετικά η επιστροφή του Ροντρίγκες από τον τραυματισμό του.

 

Όσο για τους Μυτιληνιούς, δεν είχαν ούτε την ποιότητα αλλά ούτε το ψυχικό σθένος να κοντράρουν τον ΠΑΟΚ. Η επόμενη χρονιά θα τους βρει οριστικά στη Β' Εθνική, αφού ο υποβιβασμός σφραγίστηκε και μαθηματικά.

 

 

Εξ αρχής φάνηκε να γνωρίζει πως δεν χρειάζεται καν να φορτσάρει. Ο ΠΑΟΚ μπήκε νωχελικά στο παιχνίδι, δεν έβγαλε ενέργεια και απλώς κυκλοφορούσε την μπάλα έχοντας σε μεγάλο ποσοστό την κατοχή της.

 

Η τριάδα στον χώρο του κέντρου πήγαινε αρκετά καλά και οι Θεσσαλονικείς ήλεγχαν απόλυτα το ματς. Ωστόσο, δεν έβγαζαν φάσεις. Πέλκας και Μυστακίδης δεν έπαιρναν πάνω τους προσπάθειες, ενώ δεν ήταν εύκολο και για τον Αθανασιάδη να ξεμαρκαριστεί και να έρθει σε επαφή με την μπάλα.

 

Τα πάντα, όμως, απλοποιήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» στο 25' ανέβασε την πίεσή του και αυτή απέφερε καρπούς μόλις τρία λεπτά μετά. Οι Μυτιληνιοί δέχτηκαν συνεχείς επιθέσεις, δεν πάγωσαν το παιχνίδι και τελικά δέχτηκαν το γκολ από τον Μυστακίδη.

 

Αμέσως οι γηπεδούχοι σταμάτησαν να παίζουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχαν άλλη φάση μέχρι το ημίχρονο. Σε αυτό βοηθούσε και η Καλλονή, η οποία ήταν εντελώς ακίνδυνη και τους έδινε τη δυνατότητα να χαλαρώσουν. Οι «σαρδέλες» δεν κρατούσαν μπάλα, δεν είχαν τρόπο να απειλήσουν και συνέχιζαν να αμύνονται έστω κι αν έχαναν.

 

Ανέβηκε λίγο στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ και αυτό είχε να κάνει με το κίνητρο που είχαν κάποιοι παίκτες του. Ένας εξ αυτών ο Αθανασιάδης, ο οποίος έψαχνε το γκολ για να το αφιερώσει στη γιαγιά του που έφυγε από τη ζωή. Τελικά το βρήκε στο 58' με ωραίο τελείωμα ύστερα από σέντρα του Λέοβατς.

 

Ο Ίβιτς έβαλε στη συνέχεια πρώτα τον Κοροβέση και μετά τον Ροντρίγκες, δύο ακόμη παίκτες που είχαν όρεξη να φανούν. Ο δεύτερος, άλλωστε, προερχόταν από μεγάλη αποχή λόγω τραυματισμού και θύμισε σε όλους πόσο έλειψε, αφού έκανε γρήγορα αισθητή την παρουσία του.

 

Από τα δικά του πόδια στο 76' έγινε η μπαλιά για το 3-0 και σκόρερ ήταν ο Κοροβέσης. Ο ΠΑΟΚ γενικά έδινε την αίσθηση πως αν χρειαζόταν ή αν ήθελε να πετύχει κι άλλα γκολ, θα το έκανε. Απλώς οι παίκτες του στα τελευταία λεπτά έκριναν σκόπιμο να κοντρολάρουν απλώς το παιχνίδι.

 

Οι φιλοξενούμενοι αποδέχτηκαν την ήττα χωρίς να φέρουν καμία αντίσταση. Προς το φινάλε το μόνο που έκαναν ήταν να προσπαθούν να κρατήσουν τον ΠΑΟΚ μακριά από την περιοχή τους. Τα κατάφεραν, δεν δέχτηκαν άλλο γκολ και κάπως έτσι σφραγίστηκε ο υποβιβασμός τους.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καραντώνης (Ημαθίας), βοηθοί του οι Καραϊσαρίδης (Πιερίας) και Δίπλαρης (Καρδίτσας), ενώ τέταρτος ο Κιοτζένης (Ξάνθης).

 

Κίτρινες: 46' Χαρίσης

 

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Βελλίδης, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς (79' Λέοβατς), Τζιόλης, Κάτσε, Χαρίσης (60' Χαρίσης), Πέλκας, Μυστακίδης (68' Ροντρίγκες), Αθανασιάδης.

 

ΚΑΛΛΟΝΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης (79' Γιουκαρής), Ούκα, Μίκιτς, Γκόλιας, Μπλάζιτς, Καλτσάς, Φαβάλι (64' Φαβάλι), Γεωργίου, Μανούσος, Μάρκοβιτς (61' Μάρκοβιτς).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR