Κυριακή, 11 Αύγουστος 2013 22:41

Ο Μεσσηνιακός 3-1 τον Εθνικό Μελιγαλά σε ένα θετικό τεστ και για τους δύο

Γράφτηκε από τον

Για πρώτο φιλικό τεστ, η εικόνα που παρουσίασαν σήμερα στο γήπεδο «Στ. Παπαδόπουλος» ο Μεσσηνιακός και ο Εθνικός Μελιγαλά μπορεί να χαρακτηριστεί θετική.
Μπροστά σε περίπου 150 θεατές, ο Μεσσηνιακός έπαιξε με διαφορετικές 11άδες ανά ημίχρονο καθώς ο Δημήτρης Τσάκωνας θέλησε να δει όλους τους παίκτες.
Με πολλούς βασικούς της περσινής χρονιάς στο χορτάρι στο πρώτο μέρος, ο Μεσσηνιακός έδειξε αρκετά φρέσκος, κυκλοφόρησε την μπάλα και τελικά πέτυχε ένα γκολ με ωραία κεφαλιά του Βασίλη Μπεγέτη στο 32'.
Στην επανάληψη άλλαξε όλη η 11άδα του Μεσσηνιακού, ωστόσο και πάλι το αγωνιστικό στιλ ήταν παρόμοιο, με τους «πράσινους» να προσπαθούν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και να φτάσουν με αξιώσεις στο γκολ.
Πέτυχαν δύο γκολ ακόμη με δύο νεοαποκτηθέντες παίκτες. Ο Σπανός με φάουλ στο 50' σημείωσε το 2-0 και ο Βραζιλιάνος διαμόρφωσε το 3-1 στο 88', καθώς είχε μειώσει σε 2-1 ο Βασιλόπουλος στο 82'.
Ο Περέιρα ήταν αρκετά κινητικός και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε ο Μερκούρης που άφησε υποσχέσεις για την συνέχεια.
Συνολικά ο Μεσσηνιακός έδειξε ότι διαθέτει πολλούς σχεδόν… ισάξιους παίκτες και πως η μάχη για την 11άδα θα είναι μεγάλη. Φυσικά θα πρέπει να τον δούμε και σε φιλικά με ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας, προκειμένου να κριθούν καλύτερα οι δυνατότητες του αλλά και οι ελλείψεις που ενδεχομένως υπάρχουν στο ρόστερ του…
Ο Εθνικός από την άλλη μεριά, μέτρησε από νωρίς τις δυνάμεις του απέναντι σε ένα αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας. Παρότι φάνηκε σαφώς πιο ανέτοιμος από τον Μεσσηνιακό, ο Αντώνης Μαυρέας ασφαλώς κράτησε αρκετά θετικά στοιχεία από την όλη εικόνα της ομάδας του που σε ορισμένα διαστήματα του αγώνα έφερε σε δύσκολη θέση τον Μεσσηνιακό.

Οι δύο τραυματισμοί

Ο Εθνικός έχασε γρήγορα τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο που είχε ένα τράβηγμα μόλις στο 10' και αντικαταστάθηκε από τον Βασιλόπουλο. Ο τραυματισμός πάντως λογικά δεν είναι σοβαρός. Αντίθετα, με έντονους πόνους στην αριστερή ωμοπλάτη αποχώρησε στο 75' ο Βαγγέλης Τσουκάλης και σήμερα θα φανεί το μέγεθος της ζημιάς.

Φάσεις και γκολ

Μόλις στο 2' ο Κανελλόπουλος γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω χωρίς να έχει δει τον Χελά που κινήθηκε γρήγορα, πήρε τη μπάλα αλλά λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή πλάσαρε άσχημα, άουτ.
Στο 9' ο Δικαίος με σέντρα - σουτ από τα αριστερά απείλησε τον Κυριακόπουλο, ο οποίος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.
Στο 16' το γυριστό σουτ του Μπεγέτη κόντραρε στον Γερμάνη και έστειλε την μπάλα να περάσει κόρνερ.
Στο 28' είχαμε την πιο μεγάλη ευκαιρία του Μεσσηνιακού όταν ο Πουλάκος έκανε την σέντρα από δεξιά και ο αμαρκάριστος Μανωλόπουλος έστειλε με κοντινή κεφαλιά την μπάλα άουτ,
Στο 32' όμως ο Μανωλόπουλος έγινε δημιουργός καθώς με ωραία σέντρα από αριστερά βρήκε τον Μπεγέτη στην μικρή περιοχή και αυτός με δυνατή κεφαλιά πέτυχε το 1-0.
Στο 50' ο Σπανός με ευθύβολο χτύπημα φάουλ έστειλε τη μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία του Κατσαρέα γράφοντας το 2-0.
Στο 55' ο Μερκούρης με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.
Στο 65' και το 71' ο Περέιρα πήρε δύο φορές τη μπάλα σε καλή θέση στην περιοχή αλλά στην πρώτη περίπτωση το σουτ που έκανε σταμάτησε σε πόδι αμυντικού και στην επόμενη πέρασε άουτ.
Στο 82' ο Δικαίος έβγαλε ωραία πάσα στον Βασιλόπουλο, ο οποίος ελίχθηκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ μείωσε σε 2-1.
Στο 88' ήταν η σειρά του Περέιρα να σκοράρει όταν εκμεταλλεύτηκε την ωραία προσπάθεια και πάσα του Μερκούρη και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπλάνας με βοηθούς τους Λάμια και Σερεμέτη.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (α' ημίχρονο): Κυριακόπουλος (30' Κόκαλης), Κουλουράς, Πετρόγιαννης, Δασκαλάκης, Κουρεντζής, Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, Μανωλόπουλος, Νινιός, Πουλάκος, Χελάς.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (β' ημίχρονο): Κόκαλης (60' Ζησιμάτος), Σταματελόπουλος, Μπιζίμης, Μπαστακός, Κουρέας, Κουκούτσης, Σπανός, Τσουκάλης (75' λ.τ. Νινιός), Μερκούρης, Κάλο, Περέιρα
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Κατσαρέας (73' Ξενούλης), Κανελλόπουλος (46' Μαραβέλας), Γερμάνης, Κουτίβας, Μανιάτης (65' Θεοδοσόπουλος), Τσώνης, Εμμανουήλ (73' Στρατής), Μουρούσιας (57' Λάγιος), Κωνσταντόπουλος (10' λ.τ. Βασιλόπουλος), Δικαίος.