Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2016 11:24

Ολα ανοιχτά για τίτλο και παραμονή στην Α' τοπική

Γράφτηκε από τον

Πέντε στροφές έμειναν για να ολοκληρωθεί η φετινή κούρσα στην Α' τοπική και τα πάντα είναι ανοιχτά τόσο για τον τίτλο, όσο και για την παραμονή.

Στην κορυφή, Τσικλητήρας Πύλου, Πάμισος και Κυπαρισσία τα δίνουν όλα για το πρωτάθλημα, ενώ στην ουρά για την αποφυγή του υποβιβασμού μάχονται Δώριο, Απόλλωνας Καλαμάτας, Διαβολίτσι, Μεσσηνιακός, Τέλλος Αγρας και Σπερχογεία. Από τις έξι ομάδες θα σώσουν την παρτίδα οι μισές, εκτός και αν έρθουν ευχάριστα νέα από τη Γ' εθνική και τα μπαράζ ανόδου, οπότε και θα υποβιβαστούν στην Α1 δύο ομάδες.

Αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα, ο Τσικλητήρας Πύλου θα έπαιρνε το τίτλο και το δικαίωμα να διεκδικήσει στα μπαράζ το εισιτήριο για τη Γ' εθνική.

Στον αντίποδα θα αποχαιρετούσαν την Α' τοπική Δώριο, Απόλλωνας και Διαβολίτσι. 

Πώς θα πάνε στα ντέρμπι

Ο Τσικλητήρας έχει πάντως ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρωτιά, όντας στο +6 από Πάμισο και Κυπαρισσία, τους οποίους θα υποδεχτεί τις επόμενες αγωνιστικές στην Πύλο. Να σημειωθεί ότι η προσεχής αγωνιστική είναι η τελευταία πριν ξεκινήσουν τα ντέρμπι και έχει μεγάλη σημασία με ποια βαθμολογικά δεδομένα θα πάνε σε αυτά τα ματς. Ο Τσικλητήρας δοκιμάζεται στην Καλαμάτα από τον Α.Ο. Φαραί, ο οποίος τον είχε νικήσει με 2-3 στον πρώτο γύρο και ο Πάμισος παίζει με τον Πανθουριακό, που έχει κόψει φέτος βαθμούς από Τσικλητήρα και Κυπαρισσία.  Η τελευταία θεωρητικά έχει το πιο εύκολο έργο παίζοντας εντός με τον Αστέρα Αρφαρών. Αν οι πρωτοπόροι περάσουν από το γήπεδο "Π. Μπαχράμης", θα είναι πολύ κοντά στον τίτλο, μιας θα πρέπει σε 4 ματς να κάνουν 2 ήττες και ενώ έχουν και τα δύο ντέρμπι στο γήπεδό τους. Παίζουν κατά σειρά με Φαραί (εκτός), Κυπαρισσία (εντός), Αστέρα Αρφαρών (εκτός), Σπερχογεία (εκτός) και Πάμισο (εντός).

Ο Πάμισος θα αντιμετωπίσει Πανθουριακό (εκτός), Α.Ο. Φαραί (εντός), Κυπαρισσία (εκτός), Αστέρα Αρφαρών (εντός) και Τσικλητήρα (εκτός).

Η Κυπαρισσία έχει Αστέρα Αρφαρών (εντός), Τσικλητήρα (εκτός), Πάμισο (εντός), Μιλτιάδη (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός). Να σημειωθεί ότι στον α' γύρο τα ντέρμπι των τριών μνηστήρων του τίτλου δεν είχαν αναδείξει νικητή. Αν συμβεί ξανά το ίδιο, τότε ο Τσικλητήρας θα πάρει τον τίτλο.

Η μάχη της ουράς 

Στη μάχη της παραμονής, Δώριο (16β.), Απόλλωνας (19 β.)και Διαβολίτσι (19β) βρίσκονται στη πιο δύσκολη θέση από Μεσσηνιακό (24β.), Τέλλο Αγρα (25β.) και Σπερχογεία (25β.). Για να μείνουν στην κατηγορία, πέρα από πορεία.. πρωταθλητισμού, χρειάζονται και απώλειες βαθμών των ομάδων που κυνηγούν στη βαθμολογία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάντως αρκετά μεταξύ τους παιχνίδια.  Το Δώριο έχει τις λιγότερες πιθανότητες απ' όλους, ενώ υπέρβαση χρειάζονται Απόλλωνας και Διαβολίτσι. Ο Μεσσηνιακός αν δεν ηττηθεί στην έδρα του από το Διαβολίτσι, δύσκολα θα υποβιβαστεί. Ο Αγρας έχει βατά παιχνίδια, ενώ η Σπερχογεία είναι στο +6 και ποντάρει να πάρει δύο νίκες με Αρφαρά και Δώριο για να μην έχει πρόβλημα. 

Το πρόγραμμα των έξι ομάδων στο φινάλε έχει ως εξής: 

26η αγωνιστική

Διαβολίτσι - Δώριο

Ανδρούσα - Απόλλωνας Κ.

Ολυμπιακός Κ. - Μεσσηνιακός

Τ. Αγρας - Σπερχογεία

 

27η αγωνιστική

Δώριο - Ανδρούσα

Μεσσηνιακός - Διαβολίτσι

Απόλλωνας Κ. - Τ. Αγρας

Σπερχογεία - Αστέρας Αρφαρών

 

28η αγωνιστική

Τ. Αγρας - Δώριο

Διαβολίτσι - Εθνικός Μ.

Απόλλωνας Κ. - Σπερχογεία

Ανδρούσα - Μεσσηνιακός

 

29η αγωνιστική

Δώριο - Απόλλωνας Κ.

Πανθουριακός - Διαβολίτσι

Μεσσηνιακός - Τ. Αγρας

Σπερχογεία - Τσικλητήρας Πύλου

 

30ή αγωνιστική

Δώριο - Σπερχογεία

Α.Ο. Φαραί - Διαβολίτσι

Απόλλωνας Κ. - Μεσσηνιακός

Τ. Αγρας - Εθνικός Μ.