Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2016 20:14

Ποιους θα βρει στο δρόμο του ο πρωταθλητής Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Το πρωτάθλημα της Α' τοπικής στην Μεσσηνία βαδίζει προς το τέλος με τον Τσικλητήρα Πύλου να έχει σημαντικό προβάδισμα καθώς έχει 6 βαθμούς διαφορά από Κυπαρισσία και Πάμισο, ενώ απομένουν 5 αγωνιστικές.

Υπάρχουν βέβαια τα ντέρμπι μεταξύ των τριών ομάδων που εκκρεμούν για αυτό και δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο τίτλος έχει κριθεί.

Τι γίνεται όμως στους άλλους νομούς, οι πρωταθλητές των οποίων θα βρεθούν στο δρόμο του πρωταθλητή Μεσσηνίας;

Σε Αργολίδα και Λακωνία υπάρχει φαβορί ενώ μεγάλη μάχη γίνεται στην Αρκαδία. 

Αναλυτικά, στην Αργολίδα η Ένωση Λέρνας είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με πέντε βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου και έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για τον τίτλο. Απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος ενώ την τελευταία αγωνιστική η Ένωση υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Στην Λακωνία ο Ολυμπιακός Γυθείου είναι έξι βαθμούς μπροστά από τον Μολαϊκό και εφτά από την ΑΕ Πελλάνας Καστορείου ενώ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές. Ο Μολαϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό σε δύο αγωνιστικές όμως ακόμη και αν τον κερδίσει θα είναι δύσκολο να πάρει τον τίτλο από την ομάδα του Γυθείου αφού τα υπόλοιπα παιχνίδια της είναι θεωρητικά εύκολα. 

Στην Αρκαδία γίνεται μεγάλη μάχη με τον Πανθυρερατικό και την Δόξα Μεγαλόπολης να ισοβαθμούν στην κορυφή, έχοντας δύο ισοπαλίες στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ απομένουν 4 αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος. 

 

Οι πρωταθλήτριες ομάδες των τεσσάρων νομών να παίξουν μπαράζ σε όμιλο έξι αγωνιστικών (όλοι με όλους σε όλες τις έδρες) και οι δύο πρώτες ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για την Γ' εθνική.