Σάββατο, 26 Μάρτιος 2016 10:36

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Τα βλέμματα στο Α.Ο. Φαραί - Τσικλητήρας Πύλου

Γράφτηκε από τον

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα Σάββατο η "αυλαία" της 26ης αγωνιστικής στην Α' τοπική, στην οποία ξεχωρίζει η μονομαχία ανάμεσα στον 4ο της βαθμολογίας Α.Ο. Φαραί και τον πρωτοπόρο Τσικλητήρα Πύλου.

Ενα ματς που θα διεξαχθεί υπό το φως των προβολέων (Σάββατο 8 μ.μ.) στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης", το οποίο αναμένεται να γεμίσει από κόσμο.

Βλέπετε, ο Α.Ο. Φαραί είναι μαζί με τον Πανθουριακό οι μόνες ομάδες που έχουν κερδίσει φέτος τον Τσικλητήρα, ο οποίος όμως μετρά 8 σερί νίκες στο δεύτερο γύρο. Και αν περάσει αυτό το εμπόδιο, τότε θα κρατήσει, τουλάχιστον, το +6 από τους διώκτες του και θα είναι πολύ κοντά στον τίτλο. 

Την ίδια μέρα, αλλά στις 4.30 θα παίξει η δεύτερη Κυπαρισσία με τον Αστέρα Αρφαρών. Ακόμα στο Μελιγαλά θα αναμετρηθούν ο τοπικός Εθνικός με το Μιλτιάδη στο πιο αδιάφορο βαθμολογικά ματς του διημέρου. 

Την Κυριακή ο Πάμισος, που μοιράζεται με την Κυπαρισσία τη δεύτερη θέση, έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή με τον Πανθουριακό.

Στην ουρά ξεχωρίζει το ντέρμπι δίχως... αύριο Διαβολίτσι - Δώριο, ενώ μεγάλη βαθμολογική σημασία παρουσιάζει και το Τέλλος Αγρας - Σπερχογεία.

Με την πλάτη στον τοίχο είναι ο Απόλλωνας Καλαμάτας που φιλοξενείται από την Ανδρούσα, ενώ ο Μεσσηνιακός θέλει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες απέναντι στον Ολυμπιακό, που δεν χαρίζεται σε… κανέναν. 

Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Χωρίς νίκη από τις 30 Γενάρη, όταν και επικράτησε εκτός έδρας με 1-0 της Σπερχογείας είναι ο Εθνικός. Εκτοτε μετρά μόνο ήττες από Πανθουριακό, Α.Ο. Φαραί, Κυπαρισσία, Αστέρα Αρφαρών, Τσικλητήρα Πύλου και Πάμισο. Η ομάδα του Μελιγαλά έπαιξε βέβαια σε αυτό το διάστημα και με τους τρεις μνηστήρες του τίτλου. Πλέον το πρόγραμμα… στρώνει και στόχος είναι να επιστρέψει στις επιτυχίες στο ματς με το Μιλτιάδη.

Για τους φιλοξενούμενους είναι το δεύτερο σερί παιχνίδι μακριά από τον Πύργο Τριφυλίας και ευελπιστούν ότι θα έχει διαφορετική κατάληξη από αυτό με το Μεσσηνιακό (ήττα με 2-0). Και οι δύο ομάδες πάντως δεν έχουν βαθμολογικό άγχος, όντας στην 5η και στην 9η θέση, αντίστοιχα. 

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

Με επιτυχία ξεπέρασε η Κυπαρισσία τα εκτός έδρας εμπόδια του Α.Ο. Φαραί και της Σπερχογείας. Η διαφορά από τον Τσικλητήρα Πύλου παραμένει όμως στους έξι βαθμούς και αυτό σημαίνει ότι θέλει το "5 στα 5"  και "γκέλες" του πρωτοπόρου, με τον οποίο θα ανταμώσει στις 3 Απριλίου.

Προέχει το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Αστέρα, όπου θα επιδιώξει τη νίκη ώστε να μειώσει στους 3 βαθμούς και να αυξήσει την πίεση στον Τσικλητήρα που αγωνίζεται αργότερα. Εκτός είναι ο τραυματίας Καμποσιώρης.

Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας τρέχει αήττητο έξι αγωνιστικών και απομένει μόνο η μαθηματική επιβεβαίωση της παραμονής στην Α' τοπική. 

Η ομάδα των Αρφαρών έχοντας το +10 από τη ζώνη θα αγωνιστεί χωρίς άγχος για την έκπληξη.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ

Ο τίτλος περνά από την Καλαμάτα για τον Τσικλητήρα Πύλου. Ο πρωτοπόρος με τη ψυχολογία στα ύψη θέλει να κάνει το "9 στα 9"  με τον Α.Ο. Φαραί και να πάει με διαφορά ασφαλείας στο ντέρμπι με την Κυπαρισσία. Με το διπλό θα πάρει και τη ρεβάνς για την ήττα στον πρώτο γύρο, όπως έκανε την περασμένη Κυριακή με τον Πανθουριακό, τον οποίο συνέτριψε με 5-1 (σκορ με το οποίο είχε ηττηθεί στην Καλαμάτα).

Η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και γνωρίζει ότι αυτό το ματς είναι "κλειδί" για τον τίτλο. Στα θετικά ότι ο Χοτζάι αποθεραπεύτηκε και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Για τον Α.Ο. Φαραί η μόνη απουσία είναι ο Λικάι (βρίσκεται στην Αλβανία), μιας και ο Μαυροειδάκος εξέτισε την ποινή του, ενώ θα είναι διαθέσιμος και ο στρατευμένος Σπανός.

Οι καλαματιανοί μετρούν δύο σερί ήττες από Κυπαρισσία και Αστέρα Αρφαρών, αλλά πριν από αυτούς τους αγώνες ήταν 3 μήνες αήττητοι και έχουν σκαρφαλώσει στην 4η θέση. 

Επιπλέον θα έχουν σύμμαχο την έλλειψη άγχους και το αβαντάζ του γηπέδου. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ

Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο Ολυμπιακός Καλαμάτας - Μεσσηνιακός, με τους "πράσινους" να είναι αυτοί που "καίγονται" για βαθμούς ώστε να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι "ερυθρόλευκοι" όμως είναι πέντε αγωνιστικές αήττητοι και έχοντας παίξει με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με το Μεσσηνιακό (Απόλλωνα, Αγρα, Διαβολίτσι, Δώριο). 

Ετσι απέχουν δύο βαθμούς από την 4η θέση και θέλουν να δώσει συνέχεια στο σερί. Δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Αλεξανδρόπουλος.

Ο Μεσσηνιακός με το Νίκο Μουλατσιώτη στον πάγκο νίκησε Πάμισο, Μιλτιάδη και αν κάνει το ίδιο και με τον Ολυμπιακό, θα είναι πολύ κοντά στην παραμονή. 

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη βαριά ήττα στην Πύλο θέλει ο Πανθουριακός. Οι νεοφώτιστοι που βρίσκονται στην 7η θέση έχουν κόψει φέτος βαθμούς από τους διεκδικητές του τίτλου Τσικλητήρα (στον α' γύρο), Κυπαρισσία και θέλουν να το κάνουν το ίδιο και με τον Πάμισο. 

Θα αγωνιστούν μάλιστα πάνοπλοι, μιας και εξέτισε την ποινή του ο Ντίνος Βασιλόπουλος.

Ο Πάμισος προέρχεται από τη νίκη 3-0 επί του Εθνικού Μελιγαλά που συνοδεύτηκε και από καλή εμφάνιση. Το ζητούμενο να δείξει το ίδιο πρόσωπο και στον Κορδία προκειμένου να φύγει με τους τρεις βαθμούς. 

Μόνο με διπλό άλλωστε θα ελπίζει ότι θα καλύψει τη διαφορά των έξι βαθμών από τον Τσικλητήρα Πύλου. 

Ο Μπαλαλάς επιστρέφει από τιμωρία, όπως και ο Χελάς που ήταν άρρωστος, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή των τραυματιών Σαραντόπουλου και Μπερερή. 

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΔΩΡΙΟ

Ο χαμένος… χάνεται στο ντέρμπι του Διαβολιτσίου με το Δώριο, ενώ και η ισοπαλία θεωρείται αποτυχία για τις δύο ομάδες και ειδικά για το Δώριο που είναι τελευταίο. Ως εκ τούτου θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο,  μόνο για τη νίκη που θα δώσει το δικαίωμα στην ελπίδα. Το Διαβολίτσι έρχεται από την ισοπαλία με τον Απόλλωνα Καλαμάτας και οι φιλοξενούμενοι από την 11η σερί ήττα και μάλιστα εντός έδρας από τον Ολυμπιακό.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η άνετη βαθμολογικά Ανδρούσα θα υποδεχτεί την Κυριακή τον προτελευταίο Απόλλωνα Καλαμάτας, ο οποίος δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών. 

Οι γηπεδούχοι μετρούν 3 νίκες στα τελευταία ισάριθμα εντός έδρας ματς με Μιλτιάδη, Διαβολίτσι, Σπερχογεία και θέλουν να πλασαριστούν σε μια καλή θέση. 

Ο Απόλλωνας χρειάζεται το διπλό για να ελπίζει ότι θα αποφύγει τον υποβιβασμό.  Να σημειωθεί πάντως ότι δεν έχει σκοράρει σε 4 διαδοχικούς αγώνες, όμως κόντρα στο Διαβολίτσι ήταν άτυχος σημαδεύοντας τρεις φορές το δοκάρι. 

Δεν υπολογίζεται και πάλι ο τιμωρημένος Πετράκος.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ

Την ευκαιρία να διώξει σε μεγάλο βαθμό το άγχος για την παραμονή έχει ο Τέλλος Αγρας, εφόσον εκμεταλλευτεί για δεύτερη σερί αγωνιστική την έδρα του. Την περασμένη Κυριακή νίκησε με 3-0 την Ανδρούσα και ισοβαθμεί με τη Σπερχογεία, η οποία μετρά 3 σερί ήττες και δεν νιώθει άνετα με δεδομένα ότι έχει δύσκολο πρόγραμμα.

Γι' αυτό και θα ψάξει βαθμούς στους Γαργαλιάνους, ώστε να ανασάνει βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 26 Μαρτίου

Εθνικός Μελιγαλά - Μιλτιάδης

Γήπεδο Μελιγαλά, 4 30 μ.μ.

Κυπαρισσία - Αστέρας Αρφαρών

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 4.30 μ.μ.

Α.Ο. Φαραί - Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 8 μ.μ.

Κυριακή 27 Μαρτίου

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Μεσσηνιακός

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 5 μ.μ.

Πανθουριακός - Πάμισος

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 5 μ.μ.

Διαβολίτσι - Δώριο

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 5 μ.μ.

Άνδρούσα - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Ανδρούσας, 5 μ.μ.

Τέλλος Άγρας - Σπερχογεία

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 5 μ.μ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 25 αγώνες)

1. Τσικλητήρας Πύλου 61-22 63 

2. Πάμισος 63-13 57

-. Κυπαρισσία 56-13 57

4. Α.Ο. Φαραί 35-29 41

5. Εθνικός Μελιγαλά 40-30 40

6. Ολυμπιακός Καλαμάτας 31-29 39

7. Πανθουριακός 33-31 38

8. Ανδρούσα 31-24 35

9. Μιλτιάδης 31-35 32

10. Αστέρας Αρφαρών 31-45 29

11. Σπερχογεία 26-49 25

-. Τέλλος Αγρας 27-48 25

13. Μεσσηνιακός 25-40 24

14. Διαβολίτσι 26-42 19

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 17-40 19 

16. Δώριο 22-65 16 

 

* Ο Πάμισος έχει έναν μηδενισμό και -3 βαθμούς.