Δευτέρα, 28 Μάρτιος 2016 17:20

ΜΕΘΩΝΗ - ΕΡΑΝΗ 1-0: "Χρυσό" τρίποντο με Μεμά

Γράφτηκε από τον
ΜΕΘΩΝΗ - ΕΡΑΝΗ 1-0: "Χρυσό" τρίποντο με Μεμά

Πολύτιμη νίκη με σκορ 1-0 πήρε η Μεθώνη το Σάββατο στην έδρα της απέναντι στην πρωτοπόρο Εράνη.

Ο ΑΟΜ έπαιξε παθιασμένα και κέρδισε δίκαια την τριφυλιακή ομάδα, που υπέστη την δεύτερη σερί ήττα της μετά από αυτή με το Πεταλίδι. "Χρυσός" σκόρερ της Μεθώνης ήταν ο Αμαρίλντο Μεμά στο 20', σε ένα μέτριο έως κακό ποιοτικά ματς με ελάχιστες καλές φάσεις. Ετσι η ομάδα του Π. Βλαχόγιαννη συνεχίζει να κρατά την τύχη στα χέρια της όσον αφορά την παραμονή και θέλει 4 βαθμούς στα ματς με Ομόνοια (εκτός) και Ηρακλή Καλαμάτας (εντός) για να ανανεώσει τη θητεία της στην Α1 τοπική. 

Κακή και πάλι η Εράνη

Από την άλλη η Εράνη ίσως πραγματοποίησε την χειρότερη φετινή της εμφάνιση και έχασε απόλυτα δίκαια. Είδε μάλιστα τη διαφορά από την 2η και 3η θέση να μειώνεται στους 1 και 2 βαθμούς και πλέον χρειάζεται 2 νίκες με Χώρα και Ομόνοια για να κατακτήσει τον τίτλο. 

Το παιχνίδι που παρακολούθησαν 150 περίπου φίλαθλοι, ήταν μοιρασμένο από το ξεκίνημα και φάνηκε πως θα κυριαρχήσει η σκοπιμότητα και όχι το θέαμα. Η Εράνη κέρδισε 4-5 στημένα στο πρώτο 20λεπτο χωρίς να τα εκμεταλλευτεί και ο ΑΟΜ που έπαιζε με πάθος "χτύπησε" στο 21'... 

Στο 21' το μοναδικό γκολ 

Οι Π. Καλδής και Βλαχόπουλος συνεργάστηκαν με τον δεύτερο να δίνει κάθετα στον Μεμά που από θέση μέσα δεξιά έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Λυμπερόπουλου. Το 1-0 πανηγυρίστηκε δεόντως από παίκτες, τεχνικό τιμ και κόσμο και έδωσε ψυχολογία στους "βυσσινί". Η Εράνη επηρεάστηκε από αυτό το γκολ και μέχρι να βγει το ημίχρονο η Μεθώνη έλεγχε το παιχνίδι δίνοντας χώρο στους φιλοξενούμενους που είχαν μια ανούσια υπεροχή. 

Ούτε ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι!

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με την Εράνη να δείχνει μπλοκαρισμένη, χωρίς φαντασία και έχοντας τους πρωτοκλασάτους παίκτες της σε κακή μέρα. Ετσι οι γηπεδούχοι κρατούσαν χωρίς πρόβλημα το προβάδισμα, έχοντας τους Σαμπάνι, Μεμά, Εμμανουήλ και Μουλαβασίλη σε εξαιρετική μέρα. 

Στο 50' ο Μεμά έστρωσε για τον Εμμανουήλ που σούταρε λίγο πάνω από την εστία του Λυμπερόπουλου. Τα λεπτά περνούσαν με την ομάδα του Δ. Λίτσα να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει και να αδυνατεί να δημιουργήσει έστω μία ευκαιρία! Στο 86' ο Αλμπάν έκανε ένα γέμισμα από μακριά με τον Κανελλόπουλο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Κίτο από ευνοϊκή θέση έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 91' αποβλήθηκε με 2η κίτρινη για διαμαρτυρία ο Γ. Καλδής, δύο λεπτά αφότου είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή (την πρώτη κίτρινη την είχε δεχθεί από τον πάγκο).

Αριστη η διαιτησία του Πλακογιάννη που ήταν κοντά στις φάσεις και μοίρασε το... καρπούζι στη μέση. Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί Κασκάνης και Μπασιλάρης,

ΜΕΘΩΝΗ: Κανελλόπουλος, Βασιλόπουλος, Κατσούλης, Κουφός, Μουλαβασίλης, Σαμπάνι, Τσέλιος, Εμμανουήλ, Βλαχόπουλος (89' Γ. Καλδής), Π. Καλδής (77' λ. τρ. Τσατάς), Μεμά.

 

ΕΡΑΝΗ: Λυμπερόπουλος (72' λ. τρ. Αθανασόπουλος), Μιχαλακόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Ανδρώνης, Αλμπάν, Κώτσος, Α. Καλογερόπουλος (46' Π. Σπυρόπουλος), Κίτος, Διονυσόπουλος, Γ. Καλογερόπουλος (65' Καραχάλιος), Χρονόπουλος.