Τρίτη, 29 Μάρτιος 2016 16:35

«Βλέπει» Πατσίνι για την επίθεση ο Παναθηναϊκός

Γράφτηκε από τον
«Βλέπει» Πατσίνι για την επίθεση ο Παναθηναϊκός

Ο Μλάντεν Πέτριτς άφησε προ εβδομάδων ένα «παραθυράκι» για να συνεχίσει το ποδόσφαιρο και μετά το καλοκαίρι, εντούτοις το πιο πιθανό σενάριο είναι να ολοκληρώσει σε λίγους μήνες την καριέρα του στο «τριφύλλι» και να ανοίξει το κεφάλαιο του προπονητή που είναι στα άμεσα πλάνα του.

Με αυτό το σκεπτικό, άλλωστε, ο Αντρέα Στραματσόνι προχωράει ήδη τη διαδικασία αντικατάστασής του, αναζητώντας τον παίκτη που θα συμπληρώσει την παρέα των Μπεργκ, Λέτο και Μαμούτε στην «πράσινη» επίθεση.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες του «Goal» από την Ιταλία, μια απ' τις περιπτώσεις που φαίνεται πως βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα του Ιταλού τεχνικού είναι αυτή του συμπατριώτη του και -πρώην παίκτη του στην Ιντερ- Τζιαμπάολο Πατσίνι! Ο 31χρονος, «μπαρουτοκαπνισμένος» επιθετικός, με 145 γκολ σε 448 επίσημα ματς με τις φανέλες των Αταλάντα, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια, Ιντερ και Μίλαν, πήγε τον Ιούλιο στην Ελλάς Βερόνα του Βαγγέλη Μόρα, ως «ελεύθερος» απ' τους «ροσονέρι».

Η σεζόν, ωστόσο, δεν εξελίχθηκε διόλου καλά για την ομάδα του, που βρέθηκε απ' το ξεκίνημα της σεζόν στη ζώνη του υποβιβασμού και δεν κατάφερε να «ξεκολλήσει» ποτέ. Στο πενταετές συμβόλαιο που υπέγραψε ο Πατσίνι το περασμένο καλοκαίρι με τον σύλλογο της Βερόνα συμπεριέλαβε όρο να μείνει ελεύθερος σε περίπτωση υποβιβασμού στη Serie B, κάτι που πλέον δείχνει και το πιο πιθανό, δεδομένου ότι η Ελλάς είναι στην τελευταία θέση του Καμπιονάτο με 19 βαθμούς, σε απόσταση 9 βαθμών απ' τη ζώνη και με την κλεψύδρα να δείχνει μόλις 8 ματς έως το φινάλε.

Κάπου εδώ μπαίνει και ο Παναθηναϊκός, καθώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των Ιταλών ρεπόρτερ, ο «Στράμα», όντας ενήμερος για τον όρο στο συμβόλαιο του Πατσίνι, έκανε πριν από λίγο καιρό μια διερευνητική επαφή προς την πλευρά του Ιταλού φορ, για να δει τις προθέσεις του. Και σε πρώτη φάση φαίνεται πως διαπίστωσε ότι υπάρχει αρκετά θετική διάθεση για να «μετακομίσει» για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός Ιταλίας.

H Ελλάς Βερόνα έχει ήδη αρχίζει να κάνει τα πλάνα της για τη νέα χρονιά στη Serie Β. Και μολονότι ο Πατσίνι έχει δηλώσει προ εβδομάδων ότι θα ήθελε να μείνει για να στηρίξει την ομάδα του στην προσπάθεια για να γυρίσει στη μεγάλη κατηγορία, το «πρόβλημα» είναι το υψηλό συμβόλαιό του, που κρίνεται δυσβάσταχτο για το μπάτζετ της. Οσο κι αν ο Λούκα Τόνι (που κλείνει την ποδοσφαιρική του καριέρα και αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού διευθυντή στη Βερόνα) θέλει τον κρατήσει στην ομάδα, φέρνοντας για προπονητή τον Αντρέα Μαντορλίνι (με τον οποίον ο Πατσίνι έχει τον ίδιο ατζέντη), όλα είναι θέμα χρημάτων.

Ασφαλώς και δεν πρόκειται για εύκολη περίπτωση, ωστόσο -όπως επισημαίνουν οι Ιταλοί- ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα καταφέρει, αν τον πείσει για το πρότζεκτ της νέας χρονιάς και φυσικά καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις του. Εχοντας και ως μεγάλο «αβαντάζ» τη συμμετοχή του στα Κύπελλα Ευρώπης. Κάτι που δεν πρόκειται να βρει σε καμία ιταλική ομάδα.

Προτάθηκε και ο Παλαντίνο

Στα ονόματα που έχουν προταθεί τον τελευταίο καιρό στους «πράσινους» για τη θέση του επιθετικού είναι κι αυτό του Ραφαέλε Παλαντίνο. Ο 32χρονος Ιταλός άσος (3 φορές διεθνής με τους άνδρες και τροπαιούχος του Euro U19 το 2003), με θητεία σε Γιουβέντους (κι ενδιάμεσους δανεισμούς σε Σαλερνιτάνα, Λιβόρνο), Τζένοα και Πάρμα, μετά τη διάλυση των «παρμέτσι», πήγε απ' το περασμένο φθινόπωρο στη 2η της Serie B Κροτόνε μετρώντας μέχρι στιγμής 3 γκολ και 4 ασίστ σε 14 αγώνες.

Μπορεί να παίξει τόσο στην κορυφή όσο και πίσω απ' τον στράικερ, αλλά και στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος, με το κασέ του να είναι πολύ χαμηλό. Η περίπτωσή του αξιολογείται απ' τον «Στράμα», που τον έχει λίγο πιο χαμηλά στις επιλογές του.

Πηγή: sentragoal.gr