Τρίτη, 29 Μάρτιος 2016 16:53

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Πίστη Καλογιαννίδη για παραμονή, παρά τη νέα ήττα στην Τρίπολη

Γράφτηκε από τον

Σε ακόμη πιο δύσκολη θέση όσον αφορά την παραμονή βρέθηκε η Καλαμάτα μετά την ήττα στην Τρίπολη, την Κυριακή με 2-0 από τον Παναρκαδικό.

 

Η Μεσσηνιακή ομάδα σε ένα ακόμη ματς δεν απέφυγε τα λάθη. Μόλις στο 7' πλήρωσε ένα τραγικό λάθος που αυτή τη φορά έκανε ο Παλιούρας το οποίο έδωσε την δυνατότητα στους γηπεδούχους να πάρουν από νωρίς προβάδισμα στο σκορ και φυσικά να αποκτήσουν το πλεονέκτημα για την νίκη. Μια καθοριστική φάση αφού έδωσε το δικαίωμα στον Παναρκαδικό να προσέξει την άμυνα του και να μην δώσει στην Καλαμάτα τους χώρους που έψαχνε για να χτυπήσει. 

Στην συνέχεια τα προβλήματα στην δημιουργία των Μεσσήνιων ήταν και πάλι αισθητά και αφού χάθηκε η μοναδική κλασική ευκαιρία της ομάδας με τον Καλαντζή στο 68', ο Παναρκαδικός στις καθυστερήσεις πέτυχε το 2-0 στην αντεπίθεση. 

Οι Μεσσήνιοι είναι πλέον ξανά στο -4 από την ζώνη του υποβιβασμού ενώ απομένουν πέντε αγωνιστικές. Ο υποβιβασμός είναι πια πολύ πιθανός, ωστόσο η Καλαμάτα έχει ακόμη κάποιες ελπίδες τις οποίες θα προσπαθήσει να εξαντλήσει στην συνέχεια. 

Ο προπονητής της Κώστας Καλογιαννίδης θεωρεί πως η ομάδα έχει ακόμη πιθανότητες αλλά θα χρειαστεί 13 βαθμούς στα τελευταία πέντε ματς για να είναι βέβαιη ότι θα μείνει: 

«Είμαστε σε δύσκολη θέση αλλά ακόμη έχουμε πιθανότητες. Με 13 βαθμούς στα επόμενα ματς θα σωθούμε. Είναι δύσκολο αλλά μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι και έτοιμοι για τα ματς που έρχονται. Βλέπουμε ότι οι ομάδες που κυνηγάμε χάνουν βαθμούς, αλλά το πρόβλημα είναι ότι χάνουμε και εμείς. Μένουν λίγα παιχνίδια και δεν έχουμε περιθώριο για άλλο λάθος. Αρχικά, πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε τα δύο ματς που έχουμε στην έδρα μας, με Λεβάντε την Κυριακή και με Χαλκίδα στην συνέχεια».

Όσον αφορά το χρησιμοποίηση του Παλιούρα για πρώτη φορά στα γκολπόστ στην Τρίπολη αλλά και την εικόνα του αγώνα, ο Καλογιαννίδης τόνισε: «Μπορεί να λέει ο καθένας ότι θέλει για το ποιος πρέπει να παίζει. Εγώ κρίνω όμως από τις προπονήσεις και ο Παλιούρας άξιζε να πάρει μια ευκαιρία. Εκ του αποτελέσματος, έκανε βέβαια ένα σοβαρό λάθος, όμως στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα δεν είχε πρόβλημα και έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση. Το γρήγορο γκολ του Παναρκαδικού έπαιξε ρόλο όσο αφορά το αποτέλεσμα όπως και η ευκαιρία που χάσαμε εμείς στο δεύτερο ημίχρονο για να ισοφαρίσουμε. Ο Παναρκαδικός μας περίμενε μετά το 1-0 και δεν είναι εύκολο να ανοίξεις την άμυνα μιας καλής ομάδας. Πρέπει πάντως να είμαστε καλύτεροι στα επόμενα ματς και πιστεύω ότι θα είμαστε».

Αγωνιστικά, η Καλαμάτα είχε χθες προπόνηση, σήμερα οι παίκτες θα έχουν ρεπό και αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΑΟ Λεβάντε που θα γίνει την Κυριακή στις 4 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο. 

Ο Μανουσάκης συμπλήρωσε 4 κίτρινες και θα απουσιάσει ενώ επιστρέφει ο Λιόλιος που εξέτισε την ποινή του. 

Τέλος, θυμίζουμε και το πρόγραμμα της Καλαμάτας στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Θα παίξει διαδοχικά με Λεβάντε εντός, Χαλκίδα εντός, Σπάρτη εκτός, Βάρδα εντός και Βύζαντα εκτός. 

 

• Αύριο στις 3 μ.μ. ορίστηκε να γίνει στη Χίο το εξ αναβολής παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Κανάρη Νενήτων και την πρωτοπόρο ΑΕ Σπάρτης. Αν νικήσουν οι Λάκωνες θα πάνε στο +6 από τον δεύτερο Παναργειακό.