Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2016 13:30

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ: Σέντρα τη Δευτέρα 4 Απριλίου - Σε 3 όμιλους οι 14 ομάδες

Γράφτηκε από τον

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ξεκινήσει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα παλαιμάχων που διοργανώνει η ΕΠΣ Μεσσηνίας, καθώς η πρεμιέρα θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 4 Απριλίου.

Η διαφορά φέτος είναι ότι οι 14 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή, έχουν χωριστεί σε τρεις ομίλους, προκειμένου να αποφευχθούν οι πολλές μετακινήσεις. Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο θα συγκροτήσουν ένα νέο όμιλο για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής. Οι υπόλοιπες ομάδες θα τοποθετηθούν σε άλλο όμιλο και θα παίξουν για τις θέσεις από 7 έως 14. Αναλυτικά οι όμιλοι έχουν ως εξής:

1ος όμιλος: Μεσσηνιακός, Απόλλωνας Καλαμάτας, Ασπρόχωμα - ΠΑΟΚ, Ερμής, Πανιώνιος

2ος όμιλος: Εθνικός Μελιγαλά, Ομόνοια, Πράσινα Πουλιά, Θύελλα Παραλίας, Ατρόμητος Πλατύ.

3ος όμιλος: Παλαίμαχοι Πύλου, Εράνη, Παλαίμαχοι Γαργαλιάνων, Παλαίμαχοι Μεθώνης. 

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, μιας και αρκετές ομάδες έχουν κοινή έδρα. Ετσι δεν έγινε κλήρωση και η αρμόδια επιτροπή θα ορίζει τους αγώνες, που θα γίνονται κάθε Δευτέρα. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την προκήρυξη μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι στο πρωτάθλημα Παλαιμάχων δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννηθέντες το έτος 1976 και προγενέστερα.  Ο αγώνας δεν θα αρχίζει εάν δεν έχουν δηλωθεί στο φύλλο αγώνα και δεν βρίσκονται στο γήπεδο με αθλητική περιβολή τουλάχιστον 12 ποδοσφαιριστές. Η υπαίτια ή υπαίτιες ομάδες θα έχουν τις συνέπειες που προβλέπει ο Κ.Α.Π.  για τη μη κάθοδο ομάδας στον αγώνα Οι διαιτητές θα ορίζονται με ευθύνη της διοργανώτριας.

Η διάρκεια κάθε αγώνα θα είναι 70 λεπτά (σε δύο ημίχρονα των 35΄  λεπτών).

Οι ομάδες σε όλους τους αγώνες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στο διαιτητή πριν την έναρξη κάθε αγώνα τα Δελτία Ατομικών Στοιχείων και Υγείας των Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών τους και θεωρημένη κατάσταση της δύναμης των ποδοσφαιριστών του Σωματείου από της ΕΠΣΜ.

Ο διαιτητής δεν επιτρέπει τη συμμετοχή Παλαίμαχου του οποίου δεν έχει προσκομισθεί το δελτίο ή δεν φέρει αυτό την απαιτούμενη ιατρική θεώρηση. Εάν η ομάδα επιμείνει στο να αγωνισθεί ο Παλαίμαχος ή οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές χωρίς τα παραπάνω δικαιολογητικά, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδας και ο διαιτητής δεν διεξάγει τον αγώνα ούτε υπό ανεπίσημη μορφή. Επίσης ο Διαιτητής δεν αρχίζει τον αγώνα εάν δε βρίσκονται με αθλητική περιβολή στο γήπεδο τουλάχιστον 12 ποδοσφαιριστές. 

Σε γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται υποχρεωτικά με ποδοσφαιρικά  υποδήματα πολύπατα, αλλιώς θα απαγορεύεται η συμμετοχή τους.