Σάββατο, 02 Απρίλιος 2016 18:40

Στο… λαβύρινθο: Θα αποφύγει έναν ντροπιαστικό υποβιβασμό η Καλαμάτα;

Γράφτηκε από τον

H Τρίπολη αποτελεί παραδοσιακά... κρανίου τόπο για τη «Μαύρη Θύελλα» που άφησε εκεί τις περισσότερες από τις πιθανότητές της για παραμονή στη Γ’ Εθνική, μετά την ήττα με 2-0 από τον Παναρκαδικό.

Οι Αρκάδες έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε... κακό δαίμονα για την ποδοσφαιρική Καλαμάτα, που πριν δύο χρόνια είδε στο ίδιο γήπεδο να εξαφανίζονται οι πιθανότητες της για άνοδο.

Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος της φετινής σεζόν η θηλιά του υποβιβασμού σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω από το λαιμό της ασπρόμαυρης ομάδας που χρειάζεται πλέον κάτι παραπάνω από μία υπέρβαση για να γλιτώσει.

Ο Κώστας Καλογιαννίδης έκανε λόγο πριν από μερικές ημέρες για 13 βαθμούς στα ματς που απομένουν, κάτι που πρακτικά σημαίνει 4 νίκες και μία ισοπαλία.

Υπό άλλες συνθήκες και παραμέτρους θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κάτι απολύτως εφικτό. Τις εποχές που η έδρα θύμιζε... φρούριο η «Μαύρη Θύελλα» ήξερε να παίρνει τέτοια παιχνίδια, με τον κόσμο να αποτελεί... μπαμπούλα για αντιπάλους και διαιτητές. Τα τελευταία χρόνια, όμως, οι εξέδρες παραμένουν περίπου άδειες, άρα αυτό το πολύ σημαντικό πλεονέκτημα δεν υφίσταται πια.

Συνεπώς για να σωθεί η Καλαμάτα από έναν ιδιαίτερα ντροπιαστικό υποβιβασμό απαιτείται μπόλικη... ρέντα, απόλυτη προσήλωση των ποδοσφαιριστών στο αγωνιστικό πλάνο του κάθε παιχνιδιού ξεχωριστά και πλήρης εξάλειψη των ατομικών λαθών. Πόσο μάλλον τώρα, που κάθε βαθμολογική απώλεια ισοδυναμεί με ένα ακόμα βήμα στο... γκρεμό.

Καταδικασμένη δεν είναι η «Μαύρη Θύελλα» κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος, μελετώντας συνολικά το πρόγραμμα των υπόλοιπων ομάδων που προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ούτε η Χαλκίδα που απέχει αυτή τη στιγμή πέντε βαθμούς μπορεί να αισθάνεται σίγουρη. Κι αυτό γιατί έχει μέχρι το τέλος να παίξει με Καλαμάτα, Παναργειακό και Ερμιονίδα, αντιπάλους που δύσκολα θα έχουν ξεμείνει από στόχους. Η Ερμιονίδα, πάλι, θα χρειαστεί δύο νίκες σε Χίο και Ζάκυνθο, αλλά εντός έχει ζόρικά παιχνίδια. Ειδικά αύριο κόντρα στον φιλόδοξο Αιολικό.

Για την Καλαμάτα ο Καλογιαννίδης τα είπε όλα. Η ασπρόμαυρη ομάδα είναι υποχρεωμένη να παίξει κάθε ματς από ‘δω και πέρα με στόχο τη νίκη και μόνον αυτή, ελπίζοντας ότι το Πάσχα θα είναι ακόμα ζωντανή στη μάχη της παραμονής. Μέχρι τότε έχει να αντιμετωπίσει το Λεβάντε (μέσα), τη Χαλκίδα (μέσα), τη Σπάρτη (έξω) και τη Βάρδα (μέσα). Από τους βαθμούς που θα πάρει σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια θα εξαρτηθεί και η τύχη του τελευταίου με αντίπαλο το Βύζαντα στα Μέγαρα. Οι Μεγαρείς έχουν ήδη εξασφαλίσει ένα ξεκούραστο τρίποντο λόγω της αποχώρησης του Ηρακλή Ψαχνών από το πρωτάθλημα, θα παίξουν όμως σε δύσκολες έδρες (Σπάρτη και Μανωλάδα).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οδεύουμε προς ένα συγκλονιστικό φινάλε που μοιάζει με πραγματική ρώσικη ρουλέτα. Σε κάθε ματς από ‘δω και πέρα η «Μαύρη Θύελλα» μπαίνει στο γήπεδο με το πιστόλι στον κρόταφο και ευελπιστεί ότι η μοναδική σφαίρα θα μείνει μέσα στο όπλο μετά το πρώτο πάτημα της σκανδάλης...

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή παράταση στην αγωνία;

Το απόλυτο ντέρμπι τίτλου διεξάγεται αύριο στην Πύλο και μένει να δούμε αν ο Τσικλητήρας θα εξασφαλίσει από τώρα την κατάκτηση της Α’ Τοπικής, ή αν ο ΑΟ Κυπαρισσίας θα επιστρέψει δυναμικά, πλησιάζοντας την κορυφή σε απόσταση βολής.

Η διαφορά 6 ολόκληρων βαθμών από τη δεύτερη θέση επιτρέπει στους γηπεδούχους να αγωνιστούν για δύο αποτελέσματα, καθώς αν το +6 παραμείνει δύσκολα θα ανατραπεί τόσο ευρύ προβάδισμα στις 3 αγωνιστικές που θα απομένουν.

Στην Πύλο, πάντως, θέλουν τη νίκη ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πάντα από τώρα και να εστιάσουν την προσοχή τους στα μπαράζ ανόδου που όπως έγινε γνωστό θα ξεκινήσουν στις 15 Μαϊου.

Από την άλλη πλευρά η Κυπαρισσία καλείται να παίξει μία ολόκληρη χρονιά σε 90 λεπτά, γνωρίζοντας πως μόνο με νίκη που θα τη φέρει στο -3 από την κορυφή θα αποκτήσει ρεαλιστικές ελπίδες για τη μεγάλη ανατροπή.

«Να διακοπεί και το πρωτάθλημα»!

Η ενδεχόμενη απουσία των ελληνικών συλλόγων αλλά και των εθνικών ομάδων από όλες τις διοργανώσεις της FIFA και της UEFA είναι το θέμα που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στην αθλητική επικαιρότητα.

Ο Καλαματιανός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διεθνής διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας θεωρεί πως μόνο με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τάχθηκε υπέρ ακόμα σκληρότερων μέτρων, όπως η διακοπή και του πρωταθλήματος! 

«Προκειμένου να αλλάξει αυτή η κατάσταση που υπάρχει στο ποδόσφαιρο, χίλιες φορές να γίνει Grexit. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να διακοπεί και το πρωτάθλημα» ανέφερε ο Κωνσταντινέας μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Φαν του Τσικλητήρα ο Μπο Πέτερσον 

 

Πιστός στη συνήθειά του να επισκέπτεται τη Μεσσηνία παρέμεινε ο Μπο Πέτερσον, που φέτος δεν ήρθε στα μέρη μας στην καρδιά του χειμώνα όπως συνήθιζε τα τελευταία χρόνια, αλλά στο ξεκίνημα της άνοιξης.

Ο Σουηδός τεχνικός εθεάθη, μάλιστα, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα να παρακολουθεί αγώνα του Τσικλητήρα Πύλου, του οποίου δηλώνει φαν τα τελευταία χρόνια, λόγω και των προσωπικών δεσμών του με μέλη της διοίκησης.

Σε συζητήσεις με φιλάθλους ο Πέτερσον δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την ποδοσφαιρική κατάντια της «Μαύρης Θύελλας», την οποία οδήγησε πριν από 20 χρόνια στις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας της. Υπό την καθοδήγηση του η Καλαμάτα είχε νικήσει στο γήπεδο του Μεσσηνιακού τόσο τον Ολυμπιακό (3-0) όσο και τον Παναθηναϊκό (1-0).