Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2016 13:26

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 0-0: Κράτησαν το +2 οι «πράσινοι»

Γράφτηκε από τον

 

Ισόπαλος χωρίς γκολ (0-0) έληξε ο αγώνας που διεξήχθη το Σάββατο στο "Στ. Παπαδόπουλος" ανάμεσα στο Μεσσηνιακό και το Διαβολίτσι.

Ενα αποτέλεσμα που δεν ικανοποιεί τις δύο ομάδες, που ήθελαν τη νίκη για να ξεφύγουν περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Μεσσηνιακός ωστόσο παραμένει δύο πόντους πάνω από το Διαβολίτσι. Φυσικά θέλει στα τρία τελευταία ματς, να πάρει τους απαραίτητους βαθμούς ώστε να μην κινδυνεύσει με υποβιβασμό. Το Διαβολίτσι σαφώς και έχει πιο δύσκολο έργο να διανύσει ώστε να διεκδικήσει την παραμονή, αφού εκτός του ότι θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά που έχει από το Μεσσηνιακό, θα πρέπει στα τρία ματς που απομένουν να μαζέψει όσο μπορεί περισσότερους βαθμούς. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ιστορική ομάδα της Καλαμάτας, έχει το πλεονέκτημα, αφού προχθές απέσπασε ισοπαλία, ενώ στο παιχνίδι του α' γύρου είχε κερδίσει 3-1.

Σε ότι αφορά το χθεσινό ματς, ήταν σε γενικές γραμμές καλό με την μπάλα να κυκλοφορεί από τη μία εστία στην άλλη και τις δύο ομάδες να χάνουν καλές ευκαιρίες για γκολ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τις περισσότερες και να δικαιούνται κάτι παραπάνω από την ισοπαλία.

Φάσεις - γκολ

Στο 33' μετά από διεκδίκηση της μπάλας του Κωστόπουλου με αμυντικό, από τις κόντρες ευνοήθηκε ο Μπεγέτης, που μπήκε στην περιοχή και με φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 36' σε διώξιμο των αμυντικών η μπάλα έφτασε στον Πάλια, αυτός σούταρε από το ημικύκλιο σχεδόν της περιοχής και ο Σκαλαίος που εκτινάχθηκε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σωτήρια με γροθιές. Στο 38' Μερκούρης και Ν. Εμμανουήλ άλλαξαν δύο φορές την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος πάσαρε στον Σταματελόπουλο, αυτός από το σημείο του πέναλτι σχεδόν σούταρε στέλνοντας την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 40' σε μπροστινή μπαλιά ο Κωστόπουλος πρόλαβε τους αμυντικούς και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 62' ο Μεκρούρης πάσαρε στον Παπανικολόπουλο και αυτός με τη μία την προώθησε στο Ν. Εμμανουήλ αυτός μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και με διαγώνιο σουτ προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Σταθάς ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σωτήρια με τα χέρια. Στο 66' ο Μπεγέτης με φάουλ λίγο έξω από την περιοχή πέρασε την μπάλα από το ανθρώπινο "τείχος", όμως ο Σκαλαίος έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και απέρκουσε σωτήρια με γροθιές. Στο 76' καλοκτυπημένο φάουλ του Μάρη έξω από την περιοχή, ο Σκαλαίος εκτινάχθηκε στο αριστερό "Γ" της εστίας του και απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 81' ο Γερμάνης έκανε το φάουλ από πλάγια θέση, ο Μπεγέτης έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα εκεί που ήταν ο Ν. Παπαγεωργίου ο οποίος με τη σειρά του τροφοδότησε με κεφαλιά στην απέναντι πλευρά τον Δημητρίου, αυτό από πλεονεκτική θέση έκανε την κεφαλιά, αλλά δεν ανησύχησε τον Σκαλαίο, ο οποίος μπλόκαρε εύκολα. Στο 83' από πλάγιο του Μπεγέτη η μπάλα έφτασε στον Δημητρίου ο οποίος τη γύρισε στον Πάλια και αυτός έκανε από κοντά το σουτ για να αποκρούσει σωτήρια ο Σκαλαίος και στη συνέχεια έδιωξαν οι αμυντικοί.

Αλλες ευκαιρίες έχασαν οι Μερκούρης (6' μακρινό σουτ), Μουρούσιας (13' κεφαλιά), Κωστόπουλος (54' διαγώνιο σουτ), Παπανικολόπουλος (63' σουτ), Μπεγέτης (72' μακρινό σουτ), Πετρόγιαννης (83' κεφαλιά) και Ν. Εμμανουήλ (86' φάουλ).

Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι στο 60' όταν βρέθηκε στο έδαφος ο Μουρούσιας σε επαφή του με τον Πετρόγιαννη, ο διαιτητής Νίκας ήταν κοντά και δεν διαπίστωσε παράβαση, δείχνοντας να συνεχιστεί το παιχνίδι. Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Σερεμέτης και Σκόρδος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σκαλαίος, Σταματελόπουλος, Αρβανίτης, Κουλουράς, Πετρόγιαννης, Παπανικολόπουλος, Μανωλόπουλος, Παυλέας, Μερκούρης (79' Π. Γιαννακόπουλος), Ν. Εμμανουήλ (89' Kαγιανάς), Κριτσωτάκης(46' Χρ. Εμμανουήλ)

 

ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Σταθάς, Παπαλέξης, Γερμάνης, Κουτίβας, Γρ. Παπαγεωργίου, Κωστόπουλος (70' Δημητρίου), Μουρούσιας, Μπεγέτης, Ν. Παπαγεωργίου, Μάρης, Πάλιας.