Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2016 13:40

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 2-1: Απίστευτη ανατροπή με 2 πέναλτι στο φινάλε! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 2-1: Απίστευτη ανατροπή με 2 πέναλτι στο φινάλε! (βίντεο)

Από την κόλαση στον… παράδεισο βρέθηκε ο Απόλλωνας, καθώς μέχρι το 88' έχανε 0-1 από τον Τέλλο Αγρα και ο υποβιβασμός στην Α1 ήταν πιο ορατός από ποτέ.

Με δύο πέναλτι όμως στο φινάλε ανέτρεψε το σκηνικό και ισοβαθμεί με το Μεσσηνιακό στην 13η θέση που οδηγεί στη σωτηρία. Στον αντίποδα ο Τέλλος Αγρας παραμένει πάνω από τη ζώνη, αλλά έχασε την ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση παραμονή σ' ένα ματς με ένταση, αμφισβητούμενες φάσεις και εκατέρωθεν φωνές για τη διαιτησία. Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου διαμαρτύρονταν οι άνθρωποι του Απόλλωνα στον Ηλία Νικολόπουλο και στο τέλος του αγώνα, αυτοί του Τέλλου Αγρα! Ο ρέφερι ελέγχεται για δύο φάσεις (18', 88'). Στην πρώτη, ο Παναγιωτόπουλος φαίνεται να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι, αλλά αυτό θεωρήθηκε ακούσιο και στη συνέχεια έγινε το 0-1. Στο 88' ο Ξυδιάς κρατάει τον Ντόκο, αλλά η παράβαση δείχνει να είναι εκτός περιοχής και ο κ. Νικολόπουλος με υπόδειξη του βοηθού Τσίρμπα δείχνει την άσπρη βούλα.

Για το δεύτερο πέναλτι στο 93' δεν υπάρχει αμφιβολία και σωστά καταλογίστηκε.

Να σημειωθεί ότι λόγω της έντασης, το πέναλτι εκτελέστηκε στο 99', ενώ μετά το 2-1, ο κ. Νικολόπουλος διέκοψε προσωρινά το ματς λέγονταν ότι αν πεταχτούν ξανά μπάλες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θα διακόψει οριστικά το ματς.

Οσον αφορά την εικόνα του αγώνα, ο Τέλλος Αγρας με κινητήριο μοχλό τον Παναγιωτόπουλο, εκμεταλλεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο το άγχος των γηπεδούχων και πήρε προβάδισμα. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός στο 18' απέφυγε το Μιγκάκη από τα αριστερά (η μπάλα βρήκε και στο χέρι), σούταρε ο Αντωνόπουλος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Σωτηρόπουλος έκανε από κοντά το 0-1. Ο σκόρερ είχε σπαταλήσει στο 15' μια καλή ευκαιρία, όπως και ο Πανταζής για τον Απόλλωνα στο 9'. Ακόμα στο 32' ο Σκιάς σούταρε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Στο 38' ο Χατζηπαναγιώτης έβγαλε τετ α τετ τον Σώκαλη, όμως ο Αντωνόπουλος κράτησε το 0-1. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος και πίεσε από το ξεκίνημα για την ισοφάριση, χάνοντας ευκαιρίες με τους Μπαρμπόσα (51'), Ζέππο (52'), Κορομηλά (58'), Σκιά (59') και Πανταζή (63')

Απίστευτη ευκαιρία για το 0-2

Στο 71' ο Τέλλος Αγρας έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Σωτηρόπουλος βρέθηκε απέναντι στον Αντωνόπουλο, ο οποίος γλίστρησε και έπεσε τραυματίας στο έδαφος, αλλά ο Λάζαρης πρόλαβε και έβαλε τη σωτήρια προβολή και ενώ η εστία ήταν ανυπεράσπιστη. Ο Σωτηρόπουλος έχασε νέα ευκαιρία στο 81' και ο Αγρας το πλήρωσε στο τέλος, μένοντας χωρίς διπλό στο 14ο φετινό εκτός έδρας ματς! Στο 88' δόθηκε αντί για φάουλ πέναλτι και ο Κλουβάτος σκόραρε με διπλή προσπάθεια, αφού από τα 11 βήματα ο Τσαμπάς τον νίκησε και στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Απόλλωνας πήρε την ανέλπιστη νίκη στις καθυστερήσεις με το πέναλτι του Ντόκο.

Βοηθοί του Νικολόπουλου ήταν οι Γιαννέτσος και Τσίρμπας.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Μιγκάκης (46' Κορομηλάς), Μαργιόλης, Πανταζής, Ζέππος, Κλουβάτος, Σκιάς (63' Στ. Τσουλάκος), Λάζαρης, Μπαρμπόσα, Δ. Τσουλάκος, Ντόκο. 

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Τσαμπάς, Γεωργόπουλος (61' Ξυδιάς), Νικολακόπουλος, Κοσυφολόγος, Πότσης, Ανδρώνης, Χατζηπαναγιώτης, Μπουρλάκης, Σωτηρόπουλος (91' Σταματελόπουλος), Σώκαλης (78' Μπουλόν), Παναγιωτόπουλος.