Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2016 19:23

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΜΕΘΩΝΗ 0-0: Πήρε το "Χ" και πάει για δύο αποτελέσματα στον "τελικό" με Ηρακλή

Γράφτηκε από τον

 

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο "Γ. Λουκαρέας", η Ομόνοια και η Μεθώνη στον αγώνα που έληξε ισόπαλος χωρίς γκολ (0-0).

Το τελικό 0-0 δεν ήταν καλό για τη Μεθώνη γιατί παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού έχοντας μάλιστα ως συγκάτοικο της, τον Ηρακλή Καλαμάτας, που κέρδισε προχθές εντός έδρας τον Απόλλωνα Πεταλιδίου. Η Μεθώνη την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 τοπικής θα υποδεχτεί τον Ηρακλή με τον οποίο θα διεκδικήσει την παραμονή στην κατηγορία. Η Μεθώνη θα βρεθεί πάνω από την 13η θέση με νίκη και με ισοπαλία. Θα αποφύγει δηλαδή τον απευθείας υποβιβασμό και θα περιμένει άνοδο του πρωταθλητή Μεσσηνίας στην Γ' εθνική ή παραμονή της Καλαμάτας στην Γ' εθνική για να μείνει και τυπικά στην Α1 τοπική. 

Για να πιάσει και την 11η θέση και να είναι από τώρα σίγουρη θέλει δική της νίκη και ήττα του Χανδριναϊκού. Με ήττα από τον Ηρακλή η Μεθώνη υποβιβάζεται απευθείας.

Σε ότι αφορά το προχθεσινό ματς, η Ομόνοια θα μπορούσε να έχει προβάδισμα για τη νίκη με τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Μάλιστα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι για σχεδόν 70' έπαιζε με παίκτη παραπάνω, καθώς οι φιλοξενούμενοι από το 23' έπαιζαν με 10 λόγω της αποβολής (2η κίτρινη) του Τσέλιου. Βέβαια και η Μεθώνη δημιούργησε φάσεις για γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει κάποια από αυτές.

Οι καλές στιγμές

Στο 15' κόρνερ με κομπίνα εκτέλεσαν οι Τάφα, Αγγελής με τον τελευταίο να κάνει τη σέντρα στο β' δοκάρι όπου ήταν μόνος αμαρκάριστος ο Πετριτάι έκανε την κεφαλιά η μπάλα είχε πορεία προς την εστία, ο Σπυρόπουλος έσκυψε για να την αποφύγει, όμως βρήκε πάνω του και κατέληξε άουτ. Στο 17' ο Π. Καλδής με σουτ μέσα περιοχή έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 25' ο Π. Καλδής από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής σούταρε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 30' ο Δρογγίτης πάσα σε Αγγελή, αυτό τροφοδότησε τον Πετριτάι που ήταν αμαρκάριστος και με πλασέ από το πέναλτι σχεδόν έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 65' ο Κατσίβας μόνος αμαρκάριστος στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπα στο εξωτερικό μέρος των διχτυών, ενώ μπορούσε να πασάρει στον Σπυρόπουλο που ήταν σε καλύτερη θέση για γκολ. Στο 70' άλλαξαν την μπάλα οι Πετριτάι, Τάφα, ο οποίος έκανε την πάσα στον Ταπεινό, αυτός την "έκοψε" στο πέναλτι, εκεί όπου κινήθηκε ο Κατσίβας, όμως τον κόντραρε ο Κανελλόπουλος και η μπάλα έφτασε στον Σπυρόπουλο, ο οποίος έκανε αδύναμο πλασέ σε κενή εστία και έχασε σπουδαία ευκαιρία για γκολ.

Στο 73' μετά σέντρα ο Βλαχόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Π. Καλδής επιχείρησε να σκοράρει, όμως έκανε αδύναμο πλασέ και η μπάλα κατέληξε άουτ. 

Η Μεθώνη είχε άλλες ευκαιρίες για γκολ με τους Π. Καλδή, Βλαχόπουλο και Μεμά.

Διαιτητής ήταν ο Μπλάνας, ο οποίος στο 23' απέβαλε με 2η κίτρινη τον Τσέλιο για επικίνδυνο μαρκάρισμα (η 1η κίτρινη ήταν στο 10' για διαμαρτυρία).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Μέτσος, Μπάλλας, Δ. Κοστρίβας, Ταπεινός, Πέτροβας (80' Κ. Κοστρίβας), Τάφα, Πετριτάι, Δρογγίτης, Ντέρτζια (46' Κατσίβας), Αγγελής (80' Σώκαλης), Σπυρόπουλος.

 

ΜΕΘΩΝΗ: Κανελλόπουλος, Μουλαβασίλης, Κουφός, Βασιλόπουλος (55' Μπουντάς), Κατσούλης, Εμμανουήλ, Σαμπάνι, Τσέλιος, Μεμά, Π. Καλδής (75' Τσατάς), Βλαχόπουλος.