Τρίτη, 05 Απρίλιος 2016 13:29

Συμμόρφωση μέχρι τις 15 Απριλίου αλλιώς grexit

Γράφτηκε από τον
Συμμόρφωση μέχρι τις 15 Απριλίου αλλιώς grexit

 

Η FIFA έστειλε σήμερα Τρίτη επιστολή στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, μέσω της οποίας ζητά να συμμορφωθεί μέχρι τις 15 Απριλίου στους κανόνες της, αλλιώς θα επέλθει grexit. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στην ΕΠΟ.

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του Sport24.gr πως η FIFA θα στείλει έγγραφο στην ΕΠΟ και το Υπουργείο Αθλητισμού την Τρίτη (5/4) στο οποίο θα ζητά την συμμόρφωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στους κανόνες της. Αν λοιπόν αυτό δεν συμβεί μέχρι και τις 15/4, τότε το grexit θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο μαζί με όλες τις συνέπειες που ακολουθούν.

Την ίδια μέρα αναβλήθηκε η εκδίκαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής της ΕΠΟ, για το θέμα της ματαίωσης του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού οι νομικοί εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας δεν εξασφάλισαν ειδική άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογό. Άρα, η λύση δεν θα προέλθει μέσω του ΣτΕ, διότι ακόμα και να δικαιωθεί η Ομοσπονδία, θα έχει παρέλθει το deadline.

Αυτό σημαίνει πως τη λύση πλέον μπορεί να δώσει μόνο ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος και ανέβαλλε το Κύπελλο Ελλάδας. Ο χρόνος πιέζει και η ελληνική πλευρά θα πρέπει να βρει λύσεις μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Εκτός αν κάνει πίσω ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, υποβάλλοντας την παραίτησή του.

Πάντως ο Σταύρος Κοντονής κάνει προσπάθειες με σκοπό να υπάρξει συνάντηση μεταξύ των τεσσάρων "μεγάλων" είτε την Τρίτη (5/4), είτε σε κάποια κοντινή ημερομηνία. Οι ΠΑΕ δεν έχουν πάρει θέση ακόμα και μετά τα σημερινά δεδομένα έχει ενδιαφέρον να δούμε την αντίδρασή τους.

Πηγή: sport24.gr