Τετάρτη, 14 Αύγουστος 2013 18:21

Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ!

Γράφτηκε από τον

Η UEFA ανακοίνωσε ότι ο ΠΑΟΚ «επιστρέφει» στο Champions League, αντικαθιστά τη Μέταλιστ στα πλέι οφ και θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε την Τετάρτη (21/8) στη Γερμανία. Οσο για το «κενό» στα πλέι οφ του Europa League μετά την αποχώρηση του «δικέφαλου», η Μακάμπι Τελ Αβίβ προκρίνεται άνευ αγώνα στους ομίλους.

 

Η τύχη των Ουκρανών ήταν γνωστή εδώ και λίγες ώρες, καθώς η UEFA ανακοίνωσε νωρίτερα τον αποκλεισμό της ομάδας του Χάρκοβο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2013-14, διότι η συμμετοχή της στις διοργανώσεις αντίκεινται στα άρθρα 2.04g, 2.05 και 2.10 (σ.σ. για το «στημένο» παιχνίδι με την Καρπάτι το 2008.

Ωστόσο, η απόφαση για τον ΠΑΟΚ δεν βγήκε άμεσα. Λίγες ώρες αργότερα συνεδρίασε το Emergency Panel (πέντε μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA) και η απόφαση ήταν «λυτρωτική» για τον «δικέφαλο» που «επιστρέφει» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και στη φάση των play offs για να καλύψει το «κενό» της Μέταλιστ.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ αντί να ταξιδέψει την Πέμπτη για το Τελ Αβίβ για να αντιμετωπίσει την Μακάμπι στο Europa League, θα βρεθεί το βράδυ της Τετάρτης στο Γκελζενκίρχεν να... κουνάει σεντόνι απέναντι στη Σάλκε. Όσο για τους Ισραηλινούς, περνούν απευθείας στους ομίλους του Europa.

Επίσης, να σημειωθεί πως λόγω αλλαγής ημέρας του ευρωπαϊκού αγώνα του ΠΑΟΚ, αλλάζει και το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της SuperLeague και το παιχνίδι του με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο θα γίνει το Σάββατο και όχι την Κυριακή, καθώς θα ακολουθεί την Τρίτη η ρεβάνς με τη Σάλκε στην Τούμπα.

Η Μέταλιστ πάντως έχει δικαίωμα να προσφύγει στο CAS, κάτι που θα κάνει, ενώ ήδη έχει ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης.

Πηγή: sentragoal.gr