Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2016 13:43

ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΧΑΛΚΙΔΑ 0-4: Δεν γλιτώνει τον υποβιβασμό μετά τον χθεσινό διασυρμό

Γράφτηκε από τον

 

Η φετινή τραγική πορεία της Καλαμάτας στην Γ' εθνική σφραγίστηκε χθες με τον πιο άσχημο τρόπο, με την μεσσηνιακή ομάδα να διασύρεται με 4-0 στο Δημοτικό Στάδιο από την Χαλκίδα και να χάνει κάθε ουσιαστική ελπίδα παραμονής…

Μια μαύρη μέρα για την "Μαύρη Θύελλα", που πλέον πρέπει να ετοιμάζεται για την επιστροφή της στο τοπικό πρωτάθλημα μετά από 35 ολόκληρα χρόνια.

Μαθηματική ελπίδα υπάρχει βέβαια ακόμη, όχι όμως και ουσιαστική για τους Μεσσηνίους, αφού για να μείνουν θέλουν πλέον 3 νίκες σε 3 ματς (με διπλό στη Σπάρτη) και ταυτόχρονα να πάρει το πολύ ένα βαθμό η Ερμιονίδα ή κανένα η Χαλκίδα (η Δόξα Μανωλάδας έχει να πάρει ένα ματς στα χαρτιά). 

Το παραπάνω σενάριο μοιάζει με... θαύμα, για αυτό και χθες οι άνθρωποι της Καλαμάτας και ο κόσμος αντιμετώπισαν το τελικό 0-4 ως καταδικαστικό για την παραμονή. 

Μια χρονιά γεμάτη λάθη…

Ο υποβιβασμός βέβαια δεν οφείλεται στο χθεσινό αποτέλεσμα. Η Καλαμάτα πλήρωσε τη σειρά λαθών που έκανε από το καλοκαίρι μέχρι τώρα. 

Από την αρχή χωρίς ξεκάθαρο πλάνο και στόχο. Χωρίς καμιά στήριξη της διοίκησης στις δικές της επιλογές. Με τρεις αλλαγές προπονητή, δεκάδες αλλαγές παικτών στο ρόστερ και συνεχείς ευθύνες σε προπονητές και παίκτες. Με τον κόσμο να έχει χάσει πλέον την εμπιστοσύνη του σε αυτή την ομάδα. Ακόμη και οι οργανωμένοι απείχαν για μεγάλο διάστημα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ολο αυτό το σκηνικό ήταν λογικό να φέρει αυτό το άσχημο αποτέλεσμα.

Αν δεν γίνει κάποιο… θαύμα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, η Καλαμάτα επιστρέφει στο τοπικό και σειρά θα πάρει πλέον η γενική συνέλευση και οι εκλογές του καλοκαιριού όπου θα φανεί τι μέλλει γενέσθαι (από διοικητικής άποψης) για του χρόνου. 

Είχε δοκάρι και πολλές ευκαιρίες, αλλά μετά το 0-1 κατέρρευσε

Το πώς διαμορφώθηκε το χθεσινό αποτέλεσμα περνά σε δεύτερη μοίρα, ωστόσο είναι γεγονός πως πρόκειται για μαγική εικόνα με βάση την εικόνα του αγώνα. 

Συγκεκριμένα το ματς χωρίζεται σε δύο μέρη. Από το ξεκίνημα μέχρι το 72' η Καλαμάτα είχε τον πρώτο λόγο, προσπάθησε, δημιούργησε και έχασε πολλές ευκαιρίες, είχε ένα δοκάρι αλλά γκολ δεν έβαλε. Στο 72' έγινε το 0-1 το οποίο έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων. Πώς έγινε το 0-1; Η άμυνα της Καλαμάτας ξέχασε αμαρκάριστο τον πιο ψηλό αντίπαλο παίκτη σε μια εκτέλεση κόρνερ! Δείγμα και αυτό της ψυχολογίας και της έλλειψης συγκέντρωσης ή ακόμη και της έλλειψης συνοχής της αμυντικής γραμμής, που φέτος έχει αλλάξει τόσες πολλές φορές. 

Στην συνέχεια Χαλκίδα εκμεταλλεύτηκε την κατάρρευση της Καλαμάτας και έφτασε σε ένα ιστορικό θρίαμβο. 

Για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Στο 23' ο Τορεζάνι κέρδισε φάουλ ένα μέτρο έξω από την περιοχή, το χτύπησε ο Καλαντζής αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ. Καλές χαμένες ευκαιρίες είχαν ο Καλαντζής στο 23' και ο Ραχίμ στο 30'. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Καλαντζή στο 47' αλλά και του Τορεζάνι στο 49'.

Η Χαλκίδα… προειδοποίησε για πρώτη φορά στο 51' με τον Σταματάκο να μην μπορεί να νικήσει τον Σταυράκη και συνέχισε με ευκαιρία πάλι του Σταματάκου στο 62'.

Σπάνια ευκαιρία για την Καλαμάτα έχασε ο Ραχίμ στο 69', σε ένα διάστημα που η Καλαμάτα πίεζε ασφυκτικά. 

Ολα τέλειωσαν όμως στο 72'. Από κόρνερ του Βαλκάνου, ο πανύψηλος Τσούπρος πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά και πέτυχε το 0-1.

Η Καλαμάτα τα παράτησε με την ψυχολογία στο μηδέν και ο Σταματάκος με γκολ στο 80' και το 82' πέτυχε το 0-3. Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 93' ο Βαλκάνος. 

Διαιτητής ήταν ο Σφακιανάκης από την Αθήνα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σταυράκης, Γαλανόπουλος (81' Μπεγκλετζής), Λίολιος, Τσόπελας, Κασμερίδης, Κολημήτρας, Γκίνο (76 Τσουλάκος), Μανουσάκης (54' Οττα), Καλαντζής, Τορεζάνι, Ραχίμ. 

ΧΑΛΚΙΔΑ: Κουμής, Δ. Στασινόπουλος (76' Σπανός), Τσατσαρής, Μπακομήτρος, Τσούπρος, Καραμπάς, Σταματάκος, Βαλκάνος, Σεχολάρι (85' Κοσούτιν), Λ. Στασινόπουλος, Τσατσαρώνης (57' λ.τ. Αχείμαστος).