Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 18:28

ΕΡΑΝΗ - ΟΜΟΝΟΙΑ 3-1: Πρωταθλητές οι Φιλιατρινοί με νίκη - ανατροπή

Γράφτηκε από τον
ΕΡΑΝΗ - ΟΜΟΝΟΙΑ 3-1: Πρωταθλητές οι Φιλιατρινοί με νίκη - ανατροπή

Τον τίτλο και την άνοδο-επιστροφή (μετά από 1 χρόνο) στην Α' τοπική πανηγύρισε το Σάββατο η Εράνη μετά την εντός έδρας νίκη της με 3-1 επί της Ομόνοιας.

Η φιλιατρινή ομάδα, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 στο α' μέρος, κατόρθωσε στην επανάληψη να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα και να επικρατήσει με 3-1. Μάλιστα και τα 3 γκολ σημείωσε ο έμπειρος επιθετικός Λυμπέρης Διονυσόπουλος, ο οποίος είχε βρει δίχτυα, άλλες δύο φορές στο α' ημίχρονο, όμως αυτά τα δύο τέρματα ακυρώθηκαν. Ο Διονυσόπουλος πέτυχε γκολ στο 28' και στο 34', όμως και τα δύο ακυρώθηκαν το πρώτο ως οφσάιντ και το δεύτερο γιατί, όπως υποστήριξε ο διαιτητής Μπλάνας, η μπάλα είχε περάσει άουτ πριν ο επιθετικός της Εράνης σκοράρει.

Η Ομόνοια στάθηκε καλά στο παιχνίδι, κατόρθωσε να προηγηθεί με απευθείας εκτέλεση φάουλ του νεαρού Βόλφι Τάφα, λίγα λεπτά πριν το τέλος του α' μέρους. Στην επανάληψη δέχτηκε νωρίς δύο γκολ και με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μπάλασε σε συνδυασμό με την αποβολή του Μπάλα (71'), δεν μπόρεσε να διεκδικήσει στη συνέχεια κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Τα γκολ

Στο 38' με απευθείας φάουλ ο Τάφα έστειλε την μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στα δίχτυα, δίνοντας έτσι προβάδισμα στην Ομόνοια. Στο 49' από κόρνερ Α. Καλογερόπουλου ο Διονυσόπουλος με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια κάνοντας το 1-1. Στο 59' μετά από κόρνερ του Α. Καλογερόοπυλου ο Μέτσος δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα και ο Διονυσόπουλος στο β' δοκάρι με κεφαλιά έκανε το 2-1. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 73' όταν η Εράνη κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ι. Καλογερόπουλου από τον Ταπεινό και ο Διονυσόπουλος με εύστοχη εκτέλεσε σημείωσε το 3-1.

Ενταση και αποβολή

Στη διάρκεια του ημιχρόνου δημιουργήθηκε ένταση στα αποδυτήρια της Ομόνοιας, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων δεν πήρε έκταση. Μάλιστα σε αυτό βοήθησε και η παρουσία αστυνομικής δύναμης, που ειδοποιήθηκε και έδωσε το "παρών" στο γήπεδο στη διάρκεια του β' μέρους.

Στο 71' ο Μπάλας βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα αντιπάλου και διαμαρτυρήθηκε στο διαιτητή Μπλάνα για να δείξει κάρτα στον αντίπαλό του. Ομως ο διαιτητής που δέχτηκε τις έντονες διαμαρτυρίες του παίκτη της Ομόνοιας, τον απέβαλε δείχνοντάς του, την κόκκινη κάρτα.

ΕΡΑΝΗ: Αθανασόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Ανδρεόπουλος, Αλμπαν, Ανδρώνης, Κώτσος, Χρονόπουλος (68' Κίτος), Σπυρόπουλος, Αντ. Καλογερόπουλος (86' Γριβοκωστόπουλος), Ι. Καλογερόπουλος (77' Φουντάς), Διονυσόπουλος.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Μέτσος, Κ. Κοστρίβας (65' Κατσίβας), Πέτροβας (36' Δρογγίτης), Δ. Κοστρίβας, Μπάλας, Πετριτάϊ, Ταπεινός, Τάφα, Ν. Σπυρόπουλος, Αγγελής (80' Σώκαλης), Ντέρτζια.

Επίθεση σε Μπουραντώνη καταγγέλλει η Ομόνοια

Ο προπονητής της Ομόνοιας Σωτήρης Μπουραντώνης και οι άνθρωποι της καλαματιανής ομάδας κατήγγειλαν ότι κατά την διάρκεια του ημιχρόνου, φίλαθλοι των γηπεδούχων εισέβαλαν στα αποδυτήρια της ομάδας τους. Οπως λένε, επιτέθηκαν και χτύπησαν τον Σωτήρη Μπουραντώνη. 

Ο τελευταίος, μεταξύ άλλων τόνισε για το θέμα: «Στο ημίχρονο δέχτηκα επίθεση από δύο κυρίους μπροστά στα μάτια των έκπληκτων ποδοσφαιριστών μου. Αυτή η τρομοκρατία και η εξύβριση πέρασε προς τα αποδυτήρια των ποδοσφαιριστών μου με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο να επέλθει εκνευρισμός στην ομάδα μου! Με τις συμπεριφορές τους οι εν λόγω κύριοι μικραίνουν πολύ αυτή τη μεγάλη ομάδα. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω ονομαστικά 3 κυρίους. Τον κύριο Τριαντόπουλο και τον κύριο Ασημακόπουλο, παράγοντες της Εράνης όπως επίσης και έναν κύριο που δεν γνωρίζω το όνομά του δυστυχώς, ο οποίος φόραγε τη φόρμα της Εράνης. Ηταν οι μόνοι που στάθηκαν με αξιοπρέπεια και προστάτευσαν το όνομα της μεγάλης Εράνης Φιλιατρών ζητώντας μου δημόσια συγγνώμη για τη συμπεριφορά των αγνώστων κυρίων!

 

Επίσης θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην πρωταθλήτρια Εράνη Φιλιατρών που δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα της Μεσσηνίας μέσα στους αγωνιστικούς χώρους».