Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2016 18:28

ΜΕΘΩΝΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-4: Θριάμβευσε στο ντέρμπι και ελπίζει σε παραμονή

Γράφτηκε από τον

 

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασίλη Πανταζή που πέτυχε χατ τρικ ο Ηρακλής Καλαμάτας επικράτησε με 4-1 της Μεθώνης στην έδρα της και έχει βάσιμες ελπίδες για παραμονή στην Α1 τοπική.

 

Από την άλλη η ήττα αυτή οδήγησε την Μεθώνη στη Β' τοπική, μιας και υποβιβάστηκε μετά τον Κεραυνό.

Ηταν ένα ντέρμπι παραμονής όπου επικράτησε η πιο ποιοτική και πιο καλή ομάδα. Σημείο "κλειδί" όμως του παιχνιδιού ήταν το πολύ γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων που προηγήθηκαν προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό! 

Ο Ηρακλής λοιπόν τερμάτισε στην 12η θέση της Α1 τοπικής και αν ανέβει στη Γ' εθνική ο πρωταθλητής Τσικλητήρας Πύλου τότε θα παραμείνει στην κατηγορία.

Οι "κυανόλευκοι" έκαναν πορεία πρωταθλητισμού εδώ και ενάμιση μήνα με 5 νίκες σε 6 ματς και φαίνεται πως θα γλιτώσουν τον υποβιβασμό.

Από την άλλη η Μεθώνη πήγαινε για δύο αποτελέσματα στο χθεσινό ματς (νίκη και ισοπαλία) όμως δέχθηκε γκολ-μαχαιριά στο 1ο λεπτό και ύστερα παίζοντας με άγχος δεν μπόρεσε να το φέρει στα ίσια.

Η εξέλιξη του αγώνα όμως θα ήταν διαφορετική αν ο Βλαχόπουλος ευστοχούσε στο πέναλτι στο 70' και μείωνε σε 2-3.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρότι το ματς ήταν κρίσιμο και παιζόταν μία κατηγορία, το γήπεδο ήταν "εκκλησία" και δεν σημειώθηκε το παραμικρό παρατράγουδο.

Πρέπει να δοθούν τα εύσημα στη διοίκηση, τους παίκτες και τον κόσμο του ΑΟΜ που αν και υποβιβάστηκαν μέσα στο γήπεδο τους, είχαν την καλύτερη δυνατή φιλοξενία στην αποστολή του Ηρακλή (τους ευχαριστεί και η διοίκηση της καλαματιανής ομάδας) και μάλιστα στο τέλος οι φίλαθλοι της Μεθώνης χειροκρότησαν παρά την πίκρα τους και τις δύο ομάδες!

Γκολ στο 1ο λεπτό με Β. Πανταζή

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Π. Πανταζής εκτέλεσε με δύναμη ένα πλάγιο άουτ και ο Β. Πανταζής με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά "κρέμασε" τον Κανελλόπουλο για το 0-1.

Ένα ιδανικό ξεκίνημα για την ομάδα του Β. Μπλέτσα που με την ψυχολογία υπέρ της απείλησε στο 13' με τον Σπαντιδέα να σουτάρει και τον Κανελλόπουλο να αποκρούει.

Νέα ευκαιρία στο 20' όταν το σουτ του Καραγιάννη απομάκρυνε ο Κανελλόπουλος.

Στο επόμενο λεπτό ο ΑΟΜ είχε μία καλή στιγμή όταν ο Βλαχόπουλος έδωσε στον Π. Καλδή που σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Στο 44' μετά από σέντρα του Βλαχόπουλου, ο Μεμά κοντρόλαρε και σούταρε για να μπλοκάρει ο Κουκούτσης.

Με πέναλτι του Β. Πανταζή το 0-2

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με γρήγορο γκολ του Ηρακλή. Ήταν το 49' όταν ο Κουφός ανέτρεψε τον Γιαννουκάκη μέσα στην περιοχή και ο Αλεξέας έδωσε το πέναλτι, κάτω από τις χλιαρές διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Ο Β. Πανταζής ευστόχησε στο πέναλτι κάνοντας το 0-2.

Η Μεθώνη ήταν πλέον με την πλάτη στον τοίχο και τα έπαιξε όλα για όλα… Στο 52' μετά από κόρνερ του Βλαχόπουλου και σύγχυση στην περιοχή το σουτ του Μουντά κόντραρε σε σώματα και έφυγε κόρνερ.

Η ομάδα του Π. Βλαχόγιαννη μείωσε σε 1-2 στο 62' όταν μετά από καλοτυχτυπημένο κόρνερ του Βλαχόπουλου η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Γεωργακόπουλου και κατέληξε στα δίχτυα.

Όμως η απάντηση του Ηρακλή ήταν άμεση αφού στο 65' ο Μάρης βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Καραγιάννη και εκείνος με διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-3.

Χαμένο πέναλτι με Βλαχόπουλο (εκτελέστηκε 3 φορές) για το 2-3

Στο 69' ο διαιτητής Αλεξέας έδωσε πέναλτι υπέρ της Μεθώνης για χέρι του Π. Πανταζή σε φάση με τον Κουφό, κάτω από τις διαμαρτυρίες των "κυανόλευκων".

Ο Βλαχόπουλος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, όμως ο Αλεξέας έδωσε επανάληψη (μπήκαν παίκτες μέσα στην περιοχή)… Στη δεύτερη εκτέλεση ο Βλαχόπουλος νικήθηκε από τον Κουκούτση, όμως ο Αλεξέας έδωσε και πάλι επανάληψη του πέναλτι για τον ίδιο λόγο! 

Η τρίτη εκτέλεση του Βλαχόπουλου ήταν στην ίδια γωνία με τον Κουκούτση να αποκρούει και πάλι και να κρατεί το 1-3.

Πλέον η πλάστιγγα είχε γείρει υπέρ των φιλοξενούμενων που πέτυχαν και τέταρτο γκολ στο 85' με σουτ μέσα από την περιοχή του Β. Πανταζή  αφού κοντρόλαρε πρώτα μετά από πάσα του Κατσαρού (1-4).

Καλή ήταν η διαιτησία του Αλεξέα και των βοηθών του Καστανά και Σκόρδου. 

ΜΕΘΩΝΗ: Κανελλόπουλος, Κατσούλης, Βασιλόπουλος, Κουφός, Μουλαβασίλης, Σαμπάνι (68' Γ. Καλδής), Εμμανουήλ, Μπουντάς (82' Τσατάς), Βλαχόπουλος, Π. Καλδής, Μεμά.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κουκούτσης, Τζ. Παπαδέας, Γ. Παπαδέας, Γεωργακόπουλος, Π. Πανταζής, Πλαγιανός, Β. Πανταζής, Γιαννουκάκης (63' Μάρης), Καραγιάννης (82' λ. τρ. Λίνας), Κωνσταντόπουλος (78' λ. τρ. Κατσαρός), Σπαντιδέας.