Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2016 19:58

Χαμός στην Κύπρο με τον... Τούρκο Κουτσοκούμνη!

Γράφτηκε από τον

Η επιλογή του προέδρου της Κυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Κωστάκη Κουτσοκούμνη να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Τουρκίας σε φιλικό αγώνα παλαιμάχων έχει προκαλέσει σάλο στηΝ Κύπρο, με αρκετές ποδοσφαιρικές ομάδες και μερίδα φιλάθλων να ζητούν την παραίτησή του και την κυβέρνηση να παίρνει αποστάσεις.

 

Ο Κουτσουκούμνης αύριο θα είναι στην Ελλάδα, δεδομένου ότι θα δώσει το «παρών» στο (κρίσιμο) Δ.Σ της ΕΠΟ. Είναι, μάλιστα, πιθανό να συναντηθεί και με τον Σταύρο Κοντονή πριν πάει στα γραφεία της ομοσπονδίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, πως ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ήταν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των FIFA/UEFA, που συναντήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες με τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Μετά τη διαρροή, ωστόσο, φωτογραφίας του από φιλικό παιχνίδι, στο οποίο αγωνίστηκε με τη φανέλα της Τουρκίας, ο Κύπριος παράγοντας δεν βρίσκεται και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Το οξύμωρο, βέβαια, είναι ότι ο Κουτσοκούμνης έρχεται στην Ελλάδα για να βρεθεί η «χρυσή τομή» ανάμεσα σε FIFA/ΕΠΟ-Κοντονή, αλλά την ίδια ώρα οι συμπατριώτες του του ζητούν να παραιτηθεί από την θέση του και να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο του κυπριακού ποδοσφαίρου!

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης απάντησε στις «κατηγορίες» μέσω της σελίδας που διατηρεί στο Facebook. « Αν έτρεχα να κρυφτώ για να μην φορέσω την φανέλα που όλοι φόρεσαν θα της έδινα τότε μια σημασία που δεν έχει και ένα σεβασμό που σίγουρα δεν τον αξίζει», έγραψε μεταξύ άλλων.
 
«Αν έχουμε να προτάξουμε κάτι σαν Έλληνες είναι και την ανωτερότητα μας και την ελευθερία μας. Και με την πράξη μου αυτή έχω προτάξει και τα δύο έστω σε έναν ασήμαντο φιλικό αγώνα μεταξύ προέδρων ομοσπονδιών υπό τα έκπληκτα βλέμματα των Τούρκων. Γιατί οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ούτε ελεύθεροι, ούτε ανώτεροι.
 
Δεν είναι αλλαγή πορείας μιας ζωής ή ασπασμός. Ακριβώς το αντίθετο. Ήταν μια δήλωση προς τους Τούρκους ότι τα σύμβολα τους δεν με αγγίζουν. Περιφρόνηση. Αν έτρεχα να κρυφτώ για να μην φορέσω την φανέλα που όλοι φόρεσαν θα της έδινα τότε μια σημασία που δεν έχει και ένα σεβασμό που σίγουρα δεν τον αξίζει.
 
Αν ο Τούρκος πρόεδρος φορούσε ελληνική φανέλα θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι τον έχουμε Ελληνοποιήσει; Το αντίθετο. Θα ντραπώ γιατί μια ελληνική φανέλα βρίσκεται στο στήθος του κατακτητή», έγραψε ο Κουτσοκούμνης.
 
ΠΗΓΗ: SDNA.GR
 
 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ