Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2016 11:03

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Νέα δεδομένα για την παραμονή μετά το... Απόλλωνας - Σπερχογεία

Γράφτηκε από τον

 

Tα πάνω - κάτω έρχονται ξανά στο βαθμολογικό πίνακα της Α' τοπικής...

Αυτή τη φορά στην ουρά της βαθμολογίας μετά τα όσα έγιναν στην πρόσφατη αναμέτρηση Απόλλωνας - Σπερχογεία που διεκόπη λόγω τραυματισμού του βοηθού Σερεμέτη από αντικείμενο που δέχτηκε από την εξέδρα.  Η Σπερχογεία σύμφωνα με το φύλλο αγώνα που έγραψε ο ρέφερι Γιώργος Μπλανας κινδυνεύσει να χάσει το ματς στα χαρτιά και να της αφαιρεθούν τρεις βαθμοί. Σε αυτή την περίπτωση από τους 28 βαθμούς που έχει σήμερα, θα πάει στους 25, ενώ ο Απόλλωνας θα φθάσει τους 28. 

Θυμίζουμε ότι ο Απόλλωνας είχε πάρει στα χαρτιά και το παιχνίδι με τον Πάμισο για αντικανονική συμμετοχή του Μουλιάτου. Η ένσταση τότε είχε κατατεθεί από Κυπαρισσία και Τσικλητήρα και άλλαξε τα δεδομένα στη μάχη του τίτλου. Κάτι που συμβαίνει και τώρα με την παραμονή, εφόσον η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΜ κρίνει στην αυριανή συνεδρίαση ότι ο αγώνας διεκόπη με υπαιτιότητα της Σπερχογείας.

Οι "ταύροι" αν τιμωρηθούν, θα χρειάζονται το απόλυτο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές με Τσικλητήρα Πύλου, Δώριο και συνδυασμό αποτελεσμάτων.  Αντίθετα ο Απόλλωνας θα κρατά την τύχη στα χέρια του.  Η καλαματιανή ομάδα θα φιλοξενηθεί από το Δώριο και στο φινάλε θα παίξει με το Μεσσηνιακό, ο οποίος έχει βρεθεί επίσης σε δύσκολη θέση ύστερα από την ισοπαλία στην Ανδρούσα. Οι "πράσινοι" ισοβαθμούν με το Διαβολίτσι στην 13η θέση, αλλά υστερούν στην ισοβαθμία. 

Ο Μ.Γ.Σ. πριν το ματς με τον Απόλλωνα, θα παίξει εντός με τον Τέλλο Αγρα, ενώ ο ΑΟΔ που αγνοεί φέτος το διπλό, θα αντιμετωπίσει στην Καλαμάτα Πανθουριακό και Α.Ο. Φαραί.

Απόλλωνας, Μεσσηνιακός, Διαβολίτσι και Σπερχογεία είναι οι ομάδες που παλεύουν για να μην συνοδέψουν το τελευταίο Δώριο στην Α1 τοπική.  Από τις τέσσερις θα πανηγυρίσουν στο τέλος οι δύο. Να σημειωθεί ότι ο Τέλλος Αγρας μαθηματικά δεν έχει εξασφαλιστεί, αλλά με 31 βαθμούς και έχοντας τόσες ομάδες από κάτω, θα είναι απίστευτο να υποβιβαστεί.

Το ίδιο και ο Αστέρας Αρφαρών (32 β.), ο οποίος αν τιμωρηθεί η Σπερχογεία, θα έχει εξασφαλιστεί και μαθηματικά. 

Την Κυριακή τα κρίσιμα ματς

Η ΕΠΣΜ όρισε για την προσεχή Κυριακή τα κρίσιμα ματς για την παραμονή, στην οποία επικεντρώνεται άλλωστε το ενδιαφέρον στην Α' τοπική, καθώς ο Τσικλητήρας Πύλου έχει κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο. 

Οι αγώνες λοιπόν με βαθμολογικό ενδιαφέρον θα ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα. 

Ο λόγος για το Πανθουριακός - Διαβολίτσι, με τον ΑΟΔ να είναι αυτός που "καίγεται" για τη νίκη. Δώριο - Απόλλωνας, όπου και εδώ οι φιλοξενούμενοι έχουν το κίνητρο. Μεσσηνιακός - Τέλλος Αγρας. με αμφότερες τις ομάδες να θέλουν τους βαθμούς. 

Πάμισος - Αστέρας Αρφαρών, με τον Αστέρα να θέλει ένα βαθμό για να σωθεί και μαθηματικά (με τα σημερινά δεδομένα) και Σπερχογεία - Τσικλητήρας Πύλου, με την Σπερχογεία να θέλει πάση θυσία το τρίποντο για να ελπίζει μετά τα όσα έγιναν στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Η 29η αγωνιστική ξεκινά το Σάββατο με τρία αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου έχει ως εξής:

Σάββατο 16 Απριλίου

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Α.Ο. Φαραί

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 5 μ.μ.

Εθνικός Μελιγαλά - Aνδρούσα

Γήπεδο Μελιγαλά, 5 μ.μ.

Μιλτιάδης - Κυπαρισσία

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 5 μ.μ.

Κυριακή 17 Απριλίου

Πανθουριακός - Διαβολίτσι

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 5 μ.μ.

Μεσσηνιακός - Τέλλος Άγρας

Γήπεδο Μεσσηνιακού, 5 μ.μ.

Πάμισος - Αστέρας Αρφαρών

Γήπεδο Μεσσήνης, 5 μ.μ.

Δώριο - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Δωρίου, 5 μ.μ.

Σπερχογεία - Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο Σπερχογείας, 5 μ.μ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 28 αγώνες)

1. Τσικλητήρας Πύλου 66-26 69 

2. Κυπαρισσία 63-16 63

3. Πάμισος 63-17 58

4. Ολυμπιακός Καλαμάτας 33-31 45

-. Πανθουριακός 37-32 45

6. Α.Ο. Φαραί 41-37 44

7. Εθνικός Μελιγαλά 41-35 41

8. Ανδρούσα 35-27 39

9. Μιλτιάδης 39-41 36

10. Αστέρας Αρφαρών 33-51 32

11. Τέλλος Αγρας 33-50 31

12. Σπερχογεία 29-53 28

13. Διαβολίτσι 32-42 26

-. Μεσσηνιακός 26-42 26

15. Απόλλωνας Καλαμάτας 21-42 25 

16. Δώριο 22-72 16  

* Ο Πάμισος έχει έναν μηδενισμό και -3 βαθμούς. 

* Εκκρεμεί η απόφαση για το παιχνίδι Απόλλωνας - Σπερχογεία.