Σάββατο, 17 Αύγουστος 2013 19:00

Γιάννης Σεντεμέντες: "Η Βέροια θα κάνει πολλές ζημιές"

Γράφτηκε από τον
Γιάννης Σεντεμέντες: "Η Βέροια θα κάνει πολλές ζημιές"

Ο Γιάννης Σεντεμέντες ρίχνεται σήμερα με τη φανέλα της Βέροιας στη μάχη της Σούπερ Λιγκ. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός μετά από διετή θητεία στη Γ’ Εθνική (Προοδευτική, Ρούβας) φιλοδοξεί να καταφέρει φέτος με τη «βασίλισσα του βορρά» να καθιερωθεί στην υψηλότερη βαθμίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Μάλιστα μαζί με τον συμπαίκτη του Αλέξανδρο Αποστολόπουλο θα είναι φέτος οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Μεσσηνίας στη Σούπερ Λιγκ.
Ο 21χρονος αμυντικός υποστηρίζει πως η ομάδα του θα κάνει φέτος αρκετές ζημιές σε όποιους αντιπάλους την υποτιμήσουν και δεν κρύβει το παράπονό του για το γεγονός ότι η «Μαύρη Θύελλα» δεν του έκανε καμία επίσημη πρόταση τα δύο τελευταία χρόνια.   

-. Μόλις δύο οι Μεσσήνιοι φέτος στη Σούπερ Λιγκ και μάλιστα στην ίδια ομάδα...
"Ναι, εγώ και ο Αποστολόπουλος. Καλό αυτό γιατί παίζουμε κοντά ο ένας στον άλλον και η κοινή καταγωγή μας είναι κάτι που μας ενώνει. Κάνουμε παρέα και βοηθάει ο ένας τον άλλο να προσαρμοστεί μιας και είμαστε καινούργιοι στη Βέροια.Σίγουρα ο αριθμός των Μεσσήνιων ποδοσφαιριστών στη Σούπερ Λιγκ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος γιατί υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια θα είμαστε περισσότεροι"

-Φέτος στη Βέροια, πέρυσι στην Κρήτη, πρόπερσι στη Νίκαια, τα προηγούμενα χρόνια στην Τρίπολη. Συνηθίζεται η... ξενιτιά;

"Υπάρχουν στιγμές που η οικογένειά μου λείπει πολύ, όπως και οι φίλοι μου στην Καλαμάτα, όμως από τη στιγμή που αποφάσισα να κάνω επαγγελματική καριέρα στο ποδόσφαιρο ήξερα πως η... ξενιτιά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Κατεβαίνω στην πατρίδα όσο πιο συχνά μπορώ κι έχω πολύ τακτική επικοινωνία με πολύ κόσμο, σχεδόν καθημερινά".

-Ο προπονητής σου δείχνει να σε εμπιστεύεται, σε όλα τα φιλικά είχες μεγάλο χρόνο συμμετοχής...

"Ο προπονητής μας δεν φοβάται να ποντάρει στους νέους κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για μας. Εγώ προσπαθώ όσο μπορώ, ξέρω ότι φέτος οι απαιτήσεις είναι σαφώς μεγαλύτερες και πρέπει να δουλέψω ακόμα περισσότερο, γιατί το επίπεδο είναι το καλύτερο στην Ελλάδα".

-Μέχρι που φτάνει ο στόχος της Βέροιας για τη σεζόν που ξεκινά;

"Ψηλότερα από την παραμονή. Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα και πιστεύω ότι θα κάνουμε αρκετές ζημιές σε όσους μας υποτιμήσουν. Ολοι μιλούν για παραμονή, εγώ θα πω κάτι περισσότερο, στόχος μας είναι μία καλή πορεία".

-Στην Τρίπολη υπέγραψες επαγγελματικό συμβόλαιο αλλά δεν έμεινες. Πήρες όμως εμπειρίες...

"Τα δύο χρόνια στην Τρίπολη και στον Αστέρα ήταν ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό σχολείο για μένα. Δούλεψα πιο επαγγελματικά εκεί και όλα όσα έμαθα μου χρησίμευσαν αργότερα στη Γ’ Εθνική ώστε να ξεχωρίσω και να κάνω το βήμα παραπάνω".

-Περίμενες μία πρόταση από τη «Μαύρη Θύελλα» τα δύο τελευταία χρόνια που έπαιζες στην ίδια κατηγορία;

"Επίσημη πρόταση από την Καλαμάτα δεν μου έγινε ποτέ και έχω ένα μικρό παράπονο γιατί και εγώ ήθελα να παίξω στην ομάδα που υποστηρίζω και ξέρω ότι το ίδιο επιθυμούσε αρκετός κόσμος. Πιστεύω οι δρόμοι μας να συναντηθούν στο μέλλον γιατί η «Μαύρη Θύελλα» είναι αδύνατο να συνεχίσει να βρίσκεται τόσο χαμηλά. Αν δεν μπορεί αυτή η διοίκηση, ίσως στο μέλλον τα καταφέρει κάποια άλλη να την ανεβάσει εκεί που αξίζει να βρίσκεται, στη Σούπερ Λιγκ"

-Στην Προοδευτική έμεινες λίγο και δυσκολεύτηκες να μπεις στο κλίμα...

"Μόλις τέσσερις μήνες. Από τη στιγμή που ο προπονητής μου εκεί δεν με πίστευε, δεν ήθελα κι εγώ να παραμείνω. Ετσι αποφάσισα να πάω στην Κρήτη και στο Ρούβα, όπου πραγματικά με αγκάλιασαν από την αρχή και με βοήθησαν να κάνω ένα βήμα μπροστά. Δεν έχω το παραμικρό παράπονο από τους ανθρώπους εκεί, θα τους θυμάμαι μία ζωή και πραγματικά τους χρωστάω πολλά".

-Κάποια στιγμή είχε ακουστεί ότι ενδιαφέρθηκε για σένα ο ΟΦΗ...

"Υπήρξε ενδιαφέρον αλλά προτίμησα να μείνω στο Ρούβα και να παίζω παρά να πάω στον ΟΦΗ και να είμαι μόνιμα εκτός ενδεκάδας. Στην ηλικία που είμαι, άλλωστε, το καλύτερο για μένα είναι να κάνω συμμετοχές ώστε να κερδίζω όσο το δυνατόν περισσότερο σε εμπειρία".

- Πως αισθάνθηκες σαν αντίπαλος της Καλαμάτας;

"Ηταν πολύ δύσκολο στην αρχή, ειδικά όταν παίξαμε στην Καλαμάτα αλλά ταυτόχρονα και όμορφο γνωρίζοντας ότι ήταν εκεί τόσοι φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα που είχαν έρθει στο γήπεδο για να με δουν. Ειδικά μετά το τέλος το χειροκρότημα του κόσμου ήταν κάτι εξαιρετικό, ένα συναίσθημα που δύσκολα περιγράφεται".

- Στην Καλαμάτα συζητήθηκε πολύ το γκολ που πέτυχες στον Πύργο εναντίον του Πανηλειακού...

"Κι εγώ το χάρηκα πολύ γιατί λόγω της θέσης που παίζω δεν έχω τη δυνατότητα να σκοράρω συχνά. Το ευχαριστήθηκα όμως και για έναν άλλο λόγο, γιατί πριν το παιχνίδι μου είχαν τηλεφωνήσει πολλοί φίλοι από την Καλαμάτα και όλοι μου ζητούσαν ένα γκολ!".

-Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στο φίλαθλο κόσμο της Μεσσηνίας που φέτος θα σε παρακολουθεί με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον;

"Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να ευχηθώ καλή επιτυχία στις δύο μεσσηνιακές ομάδες που θα παίξουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Και η Καλαμάτα και ο Μεσσηνιακός μπορούν να κυνηγήσουν την άνοδο.
Στον κόσμο εύχομαι τα καλύτερα κι ελπίζω να έχουμε όλοι μία καλή ποδοσφαιρική χρονιά".

Σωτήρης Παρτσαλάς