Παρασκευή, 16 Αύγουστος 2013 22:25

Ο Μεσσηνιακός 3-0 τους Νέους του Αστέρα Τρίπολης

Γράφτηκε από τον

Με σκόρερ τους Μερκούρη (29'), Μπεγέτη (51') και Περέιρα (72') (έχασε και πέναλτι στο 80') ο Μεσσηνιακός νίκησε σήμερα στο γήπεδο "Στ. Παπαδόπουλος" με 3-0 την ομάδα Κ-20 του Αστέρα Τρίπολης στο δεύτερο φιλικό τεστ της προετοιμασίας του. Ο Δημήτρης Τσάκωνας χρησιμοποίησε διαφορετική 11άδα σε κάθε ημίχρονο.


Στο πρώτο μέρος ξεκίνησε ο Κόκκαλης (30' Ζησιμάτος) κάτω από τα γκολπόστ οι Σταματελόπουλος, Κουρέας, Κουρεντζής, Δασκαλάκης στην άμυνα. Οι Αργυρόπουλος, Σπανός, Νινιός, Μέλο στη μεσαία γραμμή και ο Μερκούρης πίσω από τον προωθημένο Χελά.
Στην επανάληψη μέχρι το 60' έπαιξε ο Ζησιμάτος γκολκίπερ (αντικαταστάθηκε από τον Κυριακόπουλο) και οι Κουλουράς, Πετρόγιαννης, Μπιζίμης, Μπαστακός στην άμυνα. Οι Μπεγέτης, Κουκούτσης στον άξονα,  οι Πουλάκος, Μανωλόπουλος στις πτέρυγες, ενώ πίσω από τον Περέιρα έπαιξε ο Τσουλάκος.
Οι "πράσινοι" έδειξαν καλύτερη εικόνα στο δεύτερο μέρος. Η παρουσία των Μπεγέτη, Τσουλάκου βοηθούσε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, αφού από τα πόδια των δύο παικτών περνούσε όλο το παιχνίδι. Ο Τσουλάκος μάλιστα είχε τρεις εξαιρετικές ασίστ από τις οποίες προήλθε το 3-0, αλλά το χαμένο πέναλτι του Περέιρα και το τετ α τετ του Μανωλόπουλου. Αν και καθυστέρησε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία, κάνει τη διαφορά και δείχνει να συνεργάζεται καλά με τον Περέιρα.
Ο Βραζιλιάνος δεν διακρίνεται για την τέχνική του, αλλά είναι μέσα στις φάσεις.
Η αλήθεια όμως ότι ο Μεσσηνιακός χρειάζεται έναν ακόμα επιθετικό για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει, ενώ είναι απαραίτητο να αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός και επιτελικός μέσος. Ο Μέλο που έπαιξε στο πρώτο μέρος έχει τεχνική, αλλά υστερεί στην ταχύτητα και ακόμα δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Γι' αυτό και είναι απαραίτητη η ενίσχυση με τρεις παίκτες σε καίριες θέσεις.
Οσον αφορά την εικόνα του πρώτου μέρους, είδαμε ένα παιχνίδι με κύριο χαρακτηριστικό τη δύναμη και τις λίγες καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. Ξεχώρισε ο Αργυρόπουλος, ενώ καλή παρουσία είχαν οι Χελάς και Δασκαλάκης.

Φάσεις και γκολ

Το πρώτο σουτ του αγώνα καταγράφηκε στο 15' με το Μερκούρη και πέρασε άουτ. Στο 28' ο Αργυρόπουλος δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Παπουρτζής ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Μέλο, ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Μερκούρης με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 45' ο Σαλαπάτας βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Στην επανάληψη και οι νέοι του Αστέρα Τρίπολης αγωνίστηκαν με πολλές αλλαγές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ομοιογένεια. Αντίθετα ο Μεσσηνιακός πατούσε καλά στον αγωνιστικό και στο 51' διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Πουλάκος ανατράπηκε από τον Βαζούκη και ο κ. Μπλάνας έδειξε το σημείο του πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπεγέτης. Στο 61' ο Κυριακόπουλος νίκησε τον Τσόφλιο  και κράτησε το 2-0, το οποίο παρέμεινε μέχρι το 72'. Ο Τσουλάκος τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Περέιρα, ο οποίος απέφυγε τον γκολκίπερ και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-0. Στο 80' ο σκόρερ ξανά από μπαλιά του Τσουλάκου βρέθηκε σε θέση βολής και ανατράπηκε μέσα στην περιοχή. Εκτέλεσε όμως περισσότερο με δύναμη το πέναλτι και ο Τεφτερίδης απέκρουσε.
Στο 89' ο Τσουλάκος και πάλι έβγαλε τετ α τετ το Μανωλόπουλο με τον Τεφτερίδη, ο οποίος εκ νέου απέκρουσε.
Ο Αστέρας έπαιξε στο πρώτο μέρος με τους Παπουρτζή, Γογωνά, Κυριακόπουλο, Βαζούκη, Καστριτσέα, Αρώνη, Καρυδόπουλο, Σαλαπάτα, Χρήστου, Τσιώλη και Τσόφλιο. Στο β' μέρος η εντεκάδα ήταν: Τεφτερίδης, Πολύδωρος, Μηλιώτης, Ζήσης, Καστριτσέας, Στρέμπας, Τόγρου. Τσιώλης, Παπαπέτρου, Γκρόσιος, Παπαγεωργίου.

Τα επόμενα φιλικά

Ο Μεσσηνιακός θα δώσει την Κυριακή το τρίτο κατά σειρά τεστ της προετοιμασίας με αντίπαλο τον Εθνικό Μελιγαλά στο Μελιγαλά (5 μ.μ). Ακόμα στις 25 Αυγούστου θα παίξει εκτός με τη Σπάρτη, στις 28 εντός με τον Απόλλωνα Καλαμάτας και στις 4 Σεπτεμβρίου εντός με τη Σπάρτη.