Παρασκευή, 15 Απρίλιος 2016 14:50

Χάνει το ματς στα χαρτιά η Σπερχογεία και - 3 βαθμοί

Γράφτηκε από τον
Χάνει το ματς στα χαρτιά η Σπερχογεία και - 3 βαθμοί

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΜ συνεδρίασε πριν από λίγο για το ματς του Απόλλωνα Καλαμάτας - Σπερχογεία, το οποίο διεκόπη την περασμένη Κυριακή στο 57ο λεπτό λόγω τραυματισμού του βοηθού Παναγιώτη Σερεμέτη από μπουκάλι που δέχτηκε από την εξέδρα.

Η αρμόδια επιτροπή κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ του Απόλλωνα Καλαμάτας με 3-0, ενώ από την υπαίτια ομάδα Α.Ο. Σπερχογείας αφαιρούνται 3 βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας και δύο από το επόμενο. Ακόμα ο Μένης Παπανικολόπουλος, που σύμφωνα με το φύλλο αγώνα του ρέφερι Μπλάνα πέταξε το μπουκάλι, τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο μήνες. Επίσης με ένα μήνα απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, τιμωρήθηκε και ο πρόεδρος της Σπερχογείας Δημήτρης Γιακουμής που ήταν υπότροπος. Η Σπερχογεία θα πληρώσει και χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ.
Η τριμελής Πειθαρχική Επιτροπή αποτελείτο από τον πρόεδρο Γρηγόρη Μποντοζάκη και τους Παναγιώτη Κατσά και Παναγιώτη Θεονά.
Οι παραπάνω εξέτασαν την  έκθεση του παρατηρητή του αγώνα, του παρατηρητή διαιτησία και φυσικά το φύλλο αγώνα του διαιτητή και έκριναν ότι υπαίτια της διακοπής του αγώνα είναι η Σπερχογεία. Ετσι σύμφωνα με το άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα που αναφέρεται σε επεισόδια και το άρθρο 21 που αναφέρεται στη διακοπή, προχώρησαν στις παραπάνω ποινές.
Η Σπερχογεία έχει δικαίωμα έφεσης και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αφήσει το θέμα έτσι, καθώς υποστηρίζει ότι ο παίκτης δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό.
Μετά τη σημερινή απόφαση ο Α.Ο.Σ. από τους 28, πάει στους 25 βαθμούς, ενώ ο Απόλλωνας πάει στους 28 και πλέον ο υποβιβασμός στην Α1 είναι πιο ορατός από ποτέ για τη Σπερχογεία.