Κυριακή, 18 Αύγουστος 2013 21:55

Χορταστική ισοπαλία στην Τρίπολη, 3-3 ο Αστέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Γράφτηκε από τον
Χορταστική ισοπαλία στην Τρίπολη, 3-3 ο Αστέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Οσοι επέλεξαν να βρεθούν στο γήπεδο του Αστέρα για να παρακολουθήσουν το ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος ανάμεσα στους Αρκάδες και τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν το μετάνιωσαν. Το τελικό 3-3 ανάμεσα στις δύο ομάδες, σε ένα ματς πλούσιο σε φάσεις, σίγουρα τους αποζημίωσε. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε 3 φορές(!) αλλά οι γηπεδούχοι «απάντησαν» ισάριθμες, με τελευταία στο 87' και έτσι αμφότερες οι ομάδες μπορεί να μένουν με την απογοήτευση.

Οι φιλοξενούμενοι γιατί μέχρι το 87' κρατούσαν μια σπουδαία νίκη, την πρώτη τους στην Τρίπολη μετά από 5 ήττες σε ισάριθμους αγώνες και οι γηπεδούχοι γιατί είχαν πολλές φάσεις, καλές ευκαιρίες και θα μπορούσαν στο 90'+4' με τον Λισγάρα να κάνουν την ολική ανατροπή!  Εξαιρετική η ευστοχία του ΠΑΣ, με 3 γκολ σε 4 τελικές προσπάθειες(!), έναντι 19 του Αστέρα (9 στην εστία). 

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης ο Σάκης Τσιώλης, που δεν είχε στη διάθεσή του τους Μπαρτολίνι, Κουρμπέλη και Κοντοέ. Στην εστία ήταν ο Γεωργακόπουλος, με τους Τσαμπούρη, Ζαραδούκα, Λισγάρα και Γκοϊάν στην άμυνα. Ζησόπουλος και Ουσέρο ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Γκρατσίνι, Κάφα και Ντε Μπλάσις πίσω από τον Μπαράλες. Για τον ΠΑΣ Γιάννινα, η παρουσία του Κολοβέτσιου στην 11άδα, μετά την άρνησή του να ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιό του, ήταν το αξιοσημείωτο. Ο Σάββας Παντελίδης είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Τζημόπουλου και Βινσέντο και παρέταξε τον ΠΑΣ με 4-2-3-1. Ο Βελλίδης ήταν στο τέρμα, με την αμυντική τετράδα να αποτελείται από τους Ντάσιο, Μιχαήλ, Μπέριο και Κολοβέτσιο. Λίλα και Τσουκαλάς ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Τσάβεζ, Κοροβέση και Βίλα σε μεσοεπιθετικό ρόλο, πίσω από τον Ίλιτς.
Ο Αστέρας ήταν η ομάδα με την επιθετικότητα, την πίεση και τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο ΠΑΣ ήταν αυτός που προηγήθηκε δύο φορές, με το πέναλτι του Τσουκαλά στο 11' και το ωραίο πλασέ του Τσάβες στο 28'. Όμως οι «απαντήσεις» των γηπεδούχων ήταν άμεσες. Στο 13' με πέναλτι του Ουσέρο και στο 32' με όμορφη κεφαλιά του Ντε Μπλάσις. Ενδεικτικό ότι ο ΠΑΣ είχε μόλις δύο τελικές προσπάθειες, αυτές των γκολ, ενώ οι Αρκάδες 9, εκ των οποίων οι τέσσερις στην εστία. Οι Γιαννιώτες πρόσεξαν την άμυνα, «έκλεισαν» τον κεντρικό άξονα και έτσι ο Αστέρας έψαξε την ανάπτυξη από τα άκρα, με τους μπακ να «ανεβαίνουν». Ετσι απείλησε με τον Ζαραδούκα στο 18' και τον Μπαράλες στο 25'. Οι φιλοξενούμενοι «έψαξαν» κυρίως τις αντεπιθέσεις, χωρίς να έχουν άλλη ευκαιρία, ενώ ο Αστέρας, παρά τις εσωτερικές αλλαγές του Τσιώλη (άφησε από νωρίς έναν αμυντικό μέσο), δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους.
Η ευστοχία… συνεχίστηκε!
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με καλή στιγμή για τον ΠΑΣ (46' Ιλιτς) και συνεχίστηκε με γκολ για τους φιλοξενούμενους, από το μακρινό σουτ του Βίλα στο 57'! Εχοντας το υπέρ τους 3-2, οι Γιαννιώτες έδωσαν χώρο στους Αρκάδες, με στόχο να υπερασπιστούν το νέο προβάδισμα, χωρίς να ρισκάρουν. Ετσι κύλησε, γι' αυτούς, όλο το δεύτερο 45λεπτο, σε θέση άμυνας.
Στο ίδιο διάστημα, ο Αστέρας ήταν, σχεδόν, συνεχώς στην επίθεση. Είχε ένα καλό μακρινό σουτ του Τσαμπούρη στο 52' και τη μεγάλη ευκαιρία του Μπαράλες στο 68', αλλά γκολ δεν έβαζε. Ο Τσιώλης έβαλε Ναβάρο και Καράσκο, «φρεσκάροντας» τη μεσοεπιθετική λειτουργία και στη συνέχεια «ανακάτεψε την τράπουλα» και με τον Μπακασέτα αντί του Τσαμπούρη. Οι γηπεδούχοι πίεζαν, μετέφεραν, ουσιαστικά, το ματς στο μισό γήπεδο στο τελευταίο 20λεπτο, αλλά δεν βρήκαν διαδρόμους στην καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη του ΠΑΣ. Η διπλή καλή στιγμή του 84' (Κάφα, Λισγάρας) δεν άλλαξε το σκορ κάτι, όμως, που έγινε στο 87' με το διαγώνιο πλασέ του Καράσκο, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 3-3, καθώς στο 90'+4' ο Λισγάρας δεν έκανε την ολική ανατροπή!
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης (74' Μπακασέτας), Ζαραδούκας, Λισγάρας, Γκοϊάν, Ζησόπουλος (66' Καράσκο), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Κάφα, Γκρατσίνι (54' Ναβάρο), Μπαράλες.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Λίλα, Τσουκαλάς, Κοροβέσης (58' Κεϊτά), Τσάβες (71' Κρητικος), Βίλα, Ίλιτς (88' Σκόνδρας).

Πηγή: sentragoal.gr