Παρασκευή, 15 Απρίλιος 2016 18:09

Καλό... χειμώνα στο σκάνδαλο «Koriopolis»

Γράφτηκε από τον
Καλό... χειμώνα στο σκάνδαλο «Koriopolis»

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, η δεύτερη (και μεγάλη) δίκη για το σκάνδαλο «Koriopolis», για τα «στημένα» παιχνίδια του 2011. Η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 31 Οκτωβρίου του 2016 λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Το «παρών» έδωσαν στην αίθουσα μόλις οι 14 από τους 84 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ο Αχιλλέας Μπέος και οι κύριοι Δημόπουλος, Τόρρης, Γεωργόπουλος, Σφήκας, Βίλας, Αυγίδου, Κοτίνης, Βυθοπούλου, Θάνος, Μουδάτσος, Μπόις, Ήμελος και Αδαμάκης. Από την πλευρά του το δικαστήριο εκφώνησε 69 μάρτυρες ανάμεσα στους οποίους και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος αρχικά ήταν κατηγορούμενος, αλλά το βούλευμα ήταν απαλλακτικό και δεν οδηγήθηκε σε δίκη.

Στους «84» είναι παράγοντες και στελέχη ΠΑΕ, προπονητές, ποδοσφαιριστές, μάνατζερ, bookmakers και παίκτες του στοιχήματος. Ανάμεσά τους είναι ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, που κατηγορείται για δωροδοκία - δωροληψία σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ σε δίκη έχουν παραπεμφθεί ο αντιπρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Δημήτρης Τζελέπης, ποδοσφαιριστές, όπως οι Κώστας Μενδρινός και Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, που κατηγορούνται για κακουργήματα, ο ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης, Κώστας Μπάκος, ο προπονητής Νίκος Παντέλης, ο μάνατζερ Αγγελος Τραυλός και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης.

Πηγή: sentragoal.gr