Σάββατο, 16 Απρίλιος 2016 09:09

ΕΠΣΜ: Μηδενισμός και αφαίρεση 3 βαθμών για τη Σπερχογεία, που βλέπει κατάματα τον υποβιβασμό

Γράφτηκε από τον

Στη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται πλέον η Σπερχογεία μετά τη χθεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΜ για τον αγώνα της περασμένης Κυριακής με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, ο οποίος διεκόπη στο 57ο λεπτό λόγω τραυματισμού του βοηθού Παναγιώτη Σερεμέτη από μπουκάλι που δέχτηκε από την εξέδρα.

Η αρμόδια επιτροπή κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ του Απόλλωνα Καλαμάτας με 3-0, ενώ από την υπαίτια ομάδα Α.Ο. Σπερχογείας αφαιρούνται 3 βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας και δύο από το επόμενο. 

Η Σπερχογεία πάει πλέον στους 25 βαθμούς και ο Απόλλωνας Καλαμάτας στους 28.

Ποινές για Παπανικολόπουλο, Γιακουμή

Ο Μένης Παπανικολόπουλος που σύμφωνα με το φύλλο αγώνα του ρέφερι Μπλάνα πέταξε το μπουκάλι, τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο μήνες (ξεκίνησε από χθες η ποινή).

Επίσης με ένα μήνα απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, τιμωρήθηκε και ο πρόεδρος της Σπερχογείας Δημήτρης Γιακουμής που ήταν υπότροπος. Η Σπερχογεία θα πληρώσει και χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ.

Η τριμελής Πειθαρχική Επιτροπή αποτελείτο από τον πρόεδρο Γρηγόρη Μποντοζάκη και τους Παναγιώτη Κατσά και Παναγιώτη Θεονά. 

Οι παραπάνω εξέτασαν την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα, του παρατηρητή διαιτησίας και φυσικά το φύλλο αγώνα του διαιτητή και έκριναν ότι υπαίτια της διακοπής του αγώνα είναι η Σπερχογεία. Ετσι σύμφωνα με το άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα που αναφέρεται σε επεισόδια και το άρθρο 21 που αναφέρεται στη διακοπή, προχώρησαν στις παραπάνω ποινές.

Δικαίωση στην ΕΠΟ

Η Σπερχογεία έχει φυσικά δικαίωμα έφεσης στην ΕΠΟ και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αφήσει το θέμα έτσι, καθώς υποστηρίζει ότι ο παίκτης δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό. Κάτι που όπως λένε δείχνει και η ποινή που αποφασίστηκε (για παράδειγμα θα μπορούσε να τιμωρηθεί με τουλάχιστον δέκα αγωνιστικές και όχι με ημερολογιακή ποινή). 

 

Ετσι σήμερα αναμένεται να  γίνει διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις. 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ