Κυριακή, 18 Αύγουστος 2013 23:11

Αρεσε ο Μεσσηνιακός στη φιλική νίκη 4-0 επί του Εθνικού Μελιγαλά

Γράφτηκε από τον


Παρουσία του Σταύρου Παπαδόπουλου ο Μεσσηνιακός νίκησε σήμερα το απόγευμα τον Εθνικό στο Μελιγαλά με το ευρύ 4-0 στη φιλική ρεβάνς
των δύο ομάδων.


Ηταν το τρίτο φιλικό των "πρασίνων" που έδειξαν πως είναι σε καλό δρόμο και πως φέτος θα γίνει πραγματική… μάχη για μια θέση στην 11αδα, αφού υπάρχουν στο ρόστερ πολλοί ισάξιοι σχεδόν ποδοσφαιριστές.
Ο Μεσσηνιακός ήταν σαφώς βελτιωμένος από τα δύο πρώτα φιλικά, έχοντας το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο προπονητής Δημήτρης Τσάκωνας παρέταξε δύο διαφορετικές 11αδες σε κάθε ημίχρονο, ενώ μοίρασε το χρόνο συμμετοχής στους τρεις τερματοφύλακες.
Στο πρώτο μέρος ο Περέιρα για ένα ακόμη ματς βρήκε δίχτυα, ενώ στο δεύτερο μέρος οι "πράσινοι" ήταν πιο αποτελεσματικοί πετυχαίνοντας άλλα τρία τέρματα με τους Χελά, Μερκούρη και Μανωλόπουλο.
Από την άλλη ο Εθνικός Μελιγαλά είχε καθαρά παθητικό ρόλο στο παιχνίδι και έβγαλε λίγες φάσεις στα 90 λεπτά. Από μια πλευρά πάντως αυτό είναι λογικό μιας και έπαιζε με ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας και παράλληλα είναι μια εντελώς καινούργια ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα.
Ετσι είναι δεδομένο πως η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα θέλει πολλή δουλειά για να βρει την απαραίτητη χημεία και να γνωριστούν οι παίκτες μεταξύ τους.
Πάντως ο Εθνικός έχει αρκετούς έμπειρους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής.
Το ευχάριστο είναι πως ο αγωνιστικός χώρος του Δημοτικού Στάδιο Μελιγαλά είναι σε άριστη κατάσταση και το γήπεδο θα είναι φέτος ένα από τα όπλα του Εθνικού. Αξίζει να σημειωθεί πως τη χθεσινή φιλική αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 150 θεατές, μεταξύ των οποίων και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής νέων Βασίλης Γεωργόπουλος.
Στο 11' ο Κανελλόπουλος δεν έδιωξε σωστά μετά από σέντρα του Νινιού, με τον Μέλο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να πλασάρει, όμως ο Κατσαρέας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Οι φιλοξενούμενοι με καλή κυκλοφορία της μπάλας έφταναν εύκολα στα καρέ του Εθνικού, με τον Τσουλάκο να κάνει όλο το παιχνίδι και τους Μπεγέτη, Δασκαλάκη και Νινιό να είναι θετικοί.
Το σκορ άνοιξε στο 20' όταν ο Περέιρα πήρε την μπάλα με πλάτη στο τέρμα και αφού γύρισε με ξαφνικό συρτό σουτ νίκησε τον Κατσαρέα για το 0-1.
Κάποια άλλη κλασική φάση δεν σημειώθηκε στο πρώτο μέρος, αν εξαιρέσει κανείς ένα καλό σουτ του Καραπετιάν στο 37' που έφυγε λίγο άουτ.
Στο δεύτερο μέρος η καλαματιανή ομάδα παρατάχθηκε με άλλη 11αδα, ενώ αλλαγές έκανε και ο Εθνικός.
Στο 53' ο Χελάς με σουτ έκανε το 0-2, ενώ μετά από μία ώρα αγώνα ο Μερκούρης με σουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης βρήκε δίχτυα στο 67' με κοντινή προβολή. Το τέταρτο και τελευταίο γκολ επιτεύχθηκε στο 70' με σουτ του Μανωλόπουλου.
Το φιλικό σφύριξε ο Στάθης Ζαρακοβίτης, με βοηθούς τους
Π. Ηλιόπουλο και Ρέκκα.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Κατσαρέας, Καννελόπουλος (22' Μαραβέλας), Καραπετιάν, Μουρούσιας, Ν. Εμμανουήλ, Γερμάνης, Κουτίβας, Τσώνης, Θανόπουλος, Ντούζια, Δικαίος.
Επαιξαν και οι Βασιλόπουλος, Στρατής, Λάγιος, Λίβας και ο
Χ. Εμμανουήλ που συμμετέχει στις προπονήσεις του Εθνικού και ενδεχομένως να αποκτηθεί.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Ζησιμάτος (30' Κυριακόπουλος), Δασκαλάκης, Μέλο, Κουρεντζής, Μπαστακός, Κουκούτσης, Τσουλάκος, Περέιρα, Μπεγέτης, Κουλουράς, Νινιός.
Στο β' ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Αργυρόπουλος, Χελάς, Σπανός, Πετρόγιαννης, Κουρέας, Μανωλόπουλος, Κόκκαλης, Μερκούρης, Σταματελόπουλος, Πουλάκος και Μπιζίμης.