Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2016 14:54

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 2-3: Ανατροπή παραμονής με δύο γκολ στο τέλος! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Μέχρι το 85' του χθεσινού αγώνα με τον Πανθουριακό το Διαβολίτσι βρισκόταν πίσω στο σκορ και έβλεπε κατάματα τον υποβιβασμό στην Α1 τοπική.

Ωστόσο μέσα σε δύο λεπτά το συγκρότημα του Αντώνη Μαυρέα έκανε την μεγάλη ανατροπή, επικράτησε με 2-3 και πλέον κρατά την τύχη στα χέρια του. Και αυτό γιατί με νίκη την τελευταία αγωνιστική επί του ΑΟ Φαραί μένει σίγουρα στην κατηγορία, χωρίς να περιμένει τα άλλα αποτελέσματα.
Το πρώτο φετινό διπλό λοιπόν ήρθε την κατάλληλη στιγμή για το Διαβολίτσι και πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους ανθρώπους της ομάδας και τους φιλάθλους της που βρέθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.

Χτύπησαν στο ξεκίνημα των ημιχρόνων οι γηπεδούχοι

Ο Πανθουριακός δεν είχε μεν βαθμολογικό κίνητρο, ωστόσο χτύπησε το ματς και κατάφερε να αιφνιδιάσει το Διαβολίτσι στις αρχές και των δύο ημιχρόνων.
Αρχικά στο 5' όταν ο Ζάκκας με πλασέ, μετά από γύρισμα του Β. Βασιλόπουλου, πέτυχε νωρίς το 1-0. Το Διαβολίτσι ευτύχησε να ισοφαρίσει γρήγορα καθώς στο 10' ο Μπεγέτης εκτέλεσε με πολύ δύναμη ένα πλάγιο άουτ, η μπάλα πέρασε από πολύ κόσμο και έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Μουρούσια που από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.
Στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου το ματς ήταν κακό με τις δύο ομάδες να έχουν προβλήματα στην ανάπτυξη και να κάνουν πολλά λάθη. Προς το τέλος όμως ο Πανθουριακός βρήκε δύο καλές φάσεις. Αρχικά στο 39' ο Ηλιόπουλος τελείωσε με συρτό σουτ μια ωραία επίθεση των γηπεδούχων αλλά ο Σταθάς απόκρουσε σωτήρια. Και στο 42' ο Β. Βασιλόπουλος βρήκε σε θέση βολής τον Κ. Βασιλόπουλος όμως αυτός έκανε λίγο πιο ανοικτό κοντρόλ από ότι έπρεπε και έδωσε την ευκαιρία στον Σταθά να βγει και να μπλοκάρει την μπάλα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με γρήγορο γκολ του Πανθουριακού. Αυτή τη φορά το γκολ ήρθε από τα… αποδυτήρια, καθώς πριν καν συμπληρωθεί το 46', ο Κ. Βασιλόπουλος βρήκε τον Χαρμπίλα στην περιοχή και αυτός με διαγώνιο πλασέ πρόλαβε τον Γερμάνη, νίκησε τον Σταθά και έγραψε το 2-1.

Πίεση και ανατροπή στο 85' και το 87'

Το γκολ έφερε για λίγα λεπτά εκνευρισμό και άγχος στο Διαβολίτσι, όμως σιγά σιγά άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να απειλεί, ενώ η είσοδος του Βουρνά δυνάμωσε την επιθετική γραμμή.
Στο 57' ο Κωστόπουλος σούταρε άουτ από πολύ καλή θέση ενώ στο 61' δεν μέτρησε, μάλλον σωστά, το γκολ που πέτυχε ο Βουρνάς, από πάσα του Παπαλέξη.
Στο 75' ο Παπαλέξης πήρε την κεφαλιά - πάσα του Μουρούσια αλλά ολιγώρησε και κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Μαραβέλα ενώ στο 81' οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Παπαλέξη να κάνει την σέντρα και τον Μουρούσια να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα άουτ.
Το Διαβολίτσι έφερνε όλο και περισσότερους παίκτες στην αντίπαλη περιοχή και η πρώτη δικαίωση ήρθε στο 85'. Από εκτέλεση κόρνερ του Πάλια, υπήρξε σύγχυση στην περιοχή την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Γερμάνης και με πλασέ ισοφάρισε σε 2-2. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 87' όταν το Διαβολίτσι επιτέθηκε από δεξιά, η μπάλα έφτασε στην μικρή περιοχή και ο Βουρνάς δέχτηκε το μαρκάρισμα του Ανδρέου. Ο Πλακογιάννης καταλόγισε το πέναλτι και ο Μπεγέτης το εκτέλεσε εύστοχα γράφοντας το τελικό 2-3.


Το τελικό σφύριγμα του Πλακογιάννη βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μια νίκη που ίσως αποδειχθεί καθοριστική όσον αφορά την παραμονή τους στην κατηγορία.
Βοηθοί του Πλακογιάννη ήταν οι Καστανάς και Σκόρδος.


ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Ανδρέου, Παντσιώτης, Μαραβέλας (83' Χαραλαμπόπουλος), Πιχιγιόνι (55' Κωνσταντόπουλος), Σεφεράσι, Καράμπελας, Ζάκας, Ηλιόπουλος, Κ. Βασιλόπουλος, Β. Βασιλόπουλος, Χαρμπίλας (70' Παπαδημητρίου).


ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Σταθάς, Παπαλέξης, Γερμάνης, Κουτίβας, Γρ. Παπαγεωργίου (55' Βουρνάς), Κωστόπουλος, Μουρούσιας, Μπεγέτης (90' Δημητρίου), Πάλιας (92' Δημόπουλος), Ν. Παπαγεωργίου, Μάρης.