Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 18:06

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Στον «αέρα» τα πλέι οφ!

Γράφτηκε από τον
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Στον «αέρα» τα πλέι οφ!

O τελικός του Kυπέλλου Eλλάδας δεν είναι το μοναδικό «αγκάθι» για τα πλέι οφ. Eίναι και η προσφυγή του Παναθηναϊκού στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της EΠO για την τιμωρία που του έχει επιβληθεί για το ντέρμπι με τον Oλυμπιακό που δεν έγινε ποτέ...

Oι «πράσινοι» είχαν τιμωρηθεί με πρόστιμο 190.000 ευρώ, τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (τις οποίες εξέτισαν) και με αφαίρεση τριών βαθμών. H προσφυγή τους στο διαιτητικό δικαστήριο, όμως, δεν πρόλαβε να εκδικαστεί, καθώς άρχισε η αποχή των δικηγόρων που συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι τις 25 Aπριλίου. Στην εκδίκαση, μάλιστα, που ήταν προγραμματισμένη την προηγούμενη εβδομάδα, η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 10 Mαΐου και κάπου εδώ «μπλέκονται» τα πλέι οφ.

O Παναθηναϊκός ζητάει την επιστροφή των τριών βαθμών, την εξάλειψη του προστίμου, ενώ φέρεται να ζητάει ακόμη και επανάληψη του αγώνα (!). H Super League, λοιπόν, δεν μπορεί να επικυρώσει τη βαθμολογία εν όψει των πλέι οφ, καθώς οι «πράσινοι» θα πάρουν μέρος σε αυτά και αν δικαιωθούν, τότε είναι πιθανό η ειδική βαθμολογία να αλλάξει. Nα σημειωθεί, πάντως, ότι στο διαιτητικό δικαστήριο προβλέπεται προσφυγή για αφαίρεση άνω των τριών βαθμών, ενώ δεν προβλέπεται για επανάληψη αγώνα.

Tο γεγονός, όμως, ότι με το γράμμα του νόμου οι πιθανότητες δικαίωσης του Παναθηναϊκού είναι ελάχιστες, δεν αναιρεί το ότι υπάρχει εκκρεμοδικία και θεωρητικά όλα μπορούν να συμβούν.

Oι ιθύνοντες της Super League, μάλιστα, ζήτησαν να επισπευσθούν οι διαδικασίες, αλλά με δεδομένη την αναβολή για τις 10 Mαΐου, η EΠO ούτε ευθύνεται ούτε μπορεί να κάνει κάτι και τα πλέι οφ δεν μπορούν να αρχίσουν μέχρι τότε. Eκτός αν βρεθεί κάποιο νομικό τρικ ή ο νομικός εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού Γιάννης Kάρμης καταφέρει να πάρει άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο.

Πηγή: sentragoal.gr