Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 12:24

Ολα τα σενάρια για την παραμονή στην Α' τοπική

Γράφτηκε από τον
Ολα τα σενάρια για την παραμονή στην Α' τοπική

 

 

Μία αγωνιστική έμεινε για να περάσει στην ιστορία το φετινό πρωτάθλημα της Α' τοπικής Μεσσηνίας και η αγωνία για την παραμονή χτυπά…κόκκινο. 

Ολα δείχνουν φινάλε - "θρίλερ" την Κυριακή, καθώς πέντε ομάδες μάχονται για τη σωτηρία και τα σενάρια είναι πάρα πολλά. Θυμίζουμε ότι στην Α1 τοπική θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες. Το Δώριο έχει πέσει και μαθηματικά και μένει να μάθουμε τις άλλες δύο.

Στην πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Σπερχογεία, μιας και πέρα από νίκη στο Δώριο, χρειάζεται και πολύ δύσκολο συνδυασμό αποτελεσμάτων. Αντίθετα το Διαβολίτσι κρατά την τύχη στα χέρια του, αφού με διπλό επί του Α.Ο. Φαραί θα πανηγυρίσει την παραμονή ανεξάρτητα από τι θα συμβεί στα υπόλοιπα γήπεδα. 

Το ίδιο ισχύει και για το νικητή του καλαματιανού ντέρμπι Απόλλωνας - Μεσσηνιακός, με τον Απόλλωνα να μένει και με ισοπαλία.  Κάτι που μπορεί να συμβεί και με το Μεσσηνιακό, εφόσον όμως τον ευνοήσουν τα άλλα αποτελέσματα. 

Ο Τέλλος Αγρας μαθηματικά δεν έχει εξασφαλιστεί, αλλά το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας που τον υποβιβάζει συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. 

Με δεδομένο όμως ότι μαθηματικά δεν είναι 100% στην Α' τοπική, συμπεριλαμβάνεται και αυτός στη λίστα των ομάδων που κινδυνεύουν με υποβιβασμό.

Ρεαλιστικά, η Σπερχογεία έχει τις λιγότερες πιθανότητες μετά την αφαίρεση βαθμών και εφόσον δεν ανατραπεί η απόφαση. Από εκεί και πέρα, το Διαβολίτσι έχει την τύχη να παίζει με αδιάφορο αντίπαλο και το κυριότερο δεν τον ενδιαφέρουν εφόσον κερδίσει άλλα αποτελέσματα. 

Οπότε η λογική λέει ότι ο χαμένος του Απόλλωνας - Μεσσηνιακός θα πιει το τρίτο πικρό ποτήρι του υποβιβασμού.

Το "Νotosport" παρουσιάζει σήμερα όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής ώστε να εξάγεται τα δικά ας συμπεράσματα:

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ (31 Βαθμοί)

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ: Με νίκη επί του Εθνικού Μελιγαλά. Με ισοπαλία επί του Εθνικού Μελιγαλά. Με ήττα εφόσον δεν κερδίσουν Μεσσηνιακός ή Διαβολίτσι

ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ: Με ήττα από τον Εθνικό Μελιγαλά και νίκες Σπερχογείας, Μεσσηνιακού και Διαβολιτσίου. Σε αυτή την περίπτωση προκύπτει τριπλή ισοβαθμία στους 31 βαθμούς με Απόλλωνα και Σπερχογεία και υπερτερεί ο Απόλλωνας (9 βαθμοί) και υποβιβάζονται Τ. Αγρας (6 βαθμοί) και Σπερχογεία (3 βαθμοί). 

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (31 βαθμοι)

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ: Με νίκη επί του Μεσσηνιακού. Με ισοπαλία επί του Μεσσηνιακού. Με ήττα εφόσον δεν νικήσει το Διαβολίτσι.

ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ: Με ήττα εφόσον νικήσει το Διαβολίτσι.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ (29 βαθμοί)

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ: Με νίκη επί του Α.Ο. Φαραί. Με ισοπαλία και εφόσον δεν κερδίσουν Σπερχογεία και Μεσσηνιακός. Με ήττα και εφόσον ηττηθούν  Σπερχογεία και Μεσσηνιακός.

ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ: Με ισοπαλία και εφόσον νικήσει ο Μεσσηνιακός ή η Σπερχογεία. Με ήττα και εφόσον νικήσει ο Μεσσηνιακός ή η Σπερχογεία ή με ισοπαλία της Σπερχογείας και ήττα του Μεσσηνιακού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (29 βαθμοί)

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ: Με νίκη επί του Απόλλωνα. Με ισοπαλία με Απόλλωνα και εφόσον ηττηθούν Σπερχογεία και Διαβολίτσι

ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ: Με ήττα από τον Απόλλωνα. Με ισοπαλία με Απόλλωνα και ισοπαλία του Διαβολιτσίου. Με ισοπαλία με Απόλλωνα και ισοπαλία του Διαβολιτσίου ή νίκη της Σπερχογείας.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ (28 βαθμοί)

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ:  Με νίκη με Δώριο και ήττα η ισοπαλία Μεσσηνιακού και Διαβολιτσίου.

Ισοπαλία με Δώριο και ήττες Μεσσηνιακού και Διαβολιτσίου. Σε αυτή την περίπτωση προκύπτει τριπλή ισοβαθμία και υπερτερεί η Σπερχογεία (6 β.) και υποβιβάζονται Διαβολίτσι (5 β.) και Μεσσηνιακός (3β.)

ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ: Με νίκη στο Δώριο και εφόσον κερδίσουν ένας εκ των Μεσσηνιακού και Διαβολιτσίου:

Με ισοπαλία και εφόσον δεν ηττηθεί ένας εκ των Διαβολιτσίου και Μεσσηνιακού.

Με ήττα από το Δώριο

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής

Σάββατο

Ανδρούσα - Πανθουριακός

Κυπαρισσία - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Αστέρας Αρφαρών - Μιλτιάδης

Τσικλητήρας Πύλου - Πάμισος

Κυριακή

Τέλλος Αγρας - Εθνικός Μελιγαλά

Απόλλωνας Καλαμάτας - Μεσσηνιακός

Δώριο - Σπερχογεία

Α.Ο. Φαραί - Διαβολίτσι

 

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 5.30 μ.μ.