Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2016 13:34

Να σώσει την... παρτίδα

Γράφτηκε από τον

 

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η Μεσσηνία κινδυνεύει να μείνει χωρίς ομάδα στις εθνικές κατηγορίες.

Η "Μαύρη Θύελλα" θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην Α' τοπική και ο Τσικλητήρας Πύλου καλείται πλέον να σώσει την... παρτίδα.  Ο πρωταθλητής θα εκπροσωπήσει το νομό στα μπαράζ ανόδου στη Γ' εθνική με σκοπό να πάρει ένα από τα δύο εισιτήρια. Αν τα καταφέρει θα είναι η μοναδική ομάδα που θα περάσει του χρόνου τα μεσσηνιακά σύνορα και θα σώσει το γόητρο του ποδοσφαίρου μας. Διαφορετικά θα μιλάμε για μία από τις πιο άσχημες σεζόν στην ιστορία. Οπως και να 'χει, η 17η Απριλίου δεν ξεχνιέται. 

Η Καλαμάτα διασύρθηκε στην Σπάρτη και υποβιβάζεται μετά από 35 χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο κίνδυνος να συμβεί αυτό υφίσταται από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, αλλά αυτό που δεν φανταζόταν και ο πιο απαισιόδοξος φίλος της, είναι ο τρόπος που ήρθε η πτώση. Τέσσερα γκολ μέσα στο Στάδιο από τη Χαλκίδα σ' ένα ματς που οι παίκτες έπρεπε να… "τρώνε σίδερα" και εφτά από τη Σπάρτη, που έπαιζε στο τέλος και με δέκα παίκτες. 

 

Ενδεικτικό της ψυχολογίας που υπάρχει εδώ και μήνες στα αποδυτήρια, αλλά και τιμωρία για τα σοβαρά λάθη της διοίκησης Ράλλη. Ευχή όλων των Μεσσήνιων φιλάθλων η Καλαμάτα να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της και ο Τσικλητήρας να κρατήσει ψηλά τη σημαία, πανηγυρίζοντας τον Ιούνιο την ιστορική άνοδο στη Γ' εθνική.