Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2016 10:58

Αστέρια της κολύμβησης για προετοιμασία στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

 

 

Στην Καλαμάτα για προετοιμασία βρίσκονται από την Μ. Τρίτη πέντε αστέρια της ελληνικής κολύμβησης, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών -γυναικών που θα γίνει 16 με 22 Μαΐου  στο Λονδίνο.

Ο λόγος για τους Ανδρέα Βαζαίο, Παναγιώτη Σαμιλίδη, Οδυσσέα Μελαδίνη, Απόστολο Χρήστου και Δημήτρης Δημητρίου. Οι τέσσερις πρώτοι μάλιστα έχουν πιάσει τα όρια και για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, ενώ ο Δημητρίου είναι πολύ κοντά.  Οι Βαζαίος, Σαμιλίδης και Δημητρίου είναι αθλητές του Α.Ν.Ο. Αργυρούπολης, που βρίσκεται επίσης για προετοιμασία στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ενώ οι Μελαδίνης και Χρήστου ανήκουν σε Πανσερραϊκό και Ολυμπιακό, αντίστοιχα, αλλά προπονούνται υπό τις οδηγίες του Πάνου Βελέντζα, ο οποίος έχει φέρει για προετοιμασία στην Καλαμάτα και την ομάδα που προπονεί τα Δελφίνια Περιστερίου. Στην ομάδα της Αργυρούπολης προπονητές είναι οι Αλέξανδρος Νικολόπουλος και Δημήτρης Αθυμαρίτης. 

Οι παραπάνω θα προπονούνται στο κολυμβητήριο της Καλαμάτας μέχρι και την Τετάρτη του Πάσχα, ενώ η εθνική ομάδα κολύμβησης θα αναχωρήσει για το Λονδίνο στις 14 Μαΐου. 

Λίγο πριν ξεκινήσει η χθεσινή προπόνηση, τέσσερις αθλητές της εθνικής ομάδας, καθώς και ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησαν στο "Notosport" και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την πόλη και τις συνθήκες προπόνησης.

"Κάνουμε το τελικό στάδιο προετοιμασίας. Ξέρουμε ότι το κλίμα είναι πολύ καλό, όπως και το κολυμβητήριο και επιλέξαμε την Καλαμάτα γιατί είναι ένας κοντινός προορισμός από την Αθήνα. Στόχος των δύο παιδιών (σ.σ. Μελαδίνης, Χρήστου) στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι να βελτιώσουν τις επιδόσεις και να φθάσουν κοντά στους τελικούς", λέει ο προπονητής Πάνος Βελέντζας. 

 

Ο 26χρονος Οδυσσέας Μελαδίνης ήρθε για πρώτη φορά στην Καλαμάτα και δηλώνει ότι: "Μου θυμίζει έντονα το κολυμβητήριο της Καβάλας. Ανοιχτή πισίνα, καλοί βατήρες και βοηθά και ο καιρός. Μου αρέσει πολύ η πόλη και θα ξανάρθω σίγουρα για διακοπές. Οσο για τους στόχους μου, είναι από τις πρώτες μεγάλες διοργανώσεις το πανευρωπαϊκό και οι Ολυμπιακοί αγώνες. Θέλω να μην αγχωθώ και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό". 0 19χρονος Απόστολος Χρήστου είναι επίσης "πρωτάρης" στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα: "Πολύ ωραία πόλη. Μας βοηθά να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα της Αθήνας. Θέλω να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ στο Λονδίνο και να φθάσω όσο πιο ψηλά μπορώ".  Με τα καλύτερα λόγια μιλά και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στους νέους Ανδρέας Βαζαίος. Ο 21χρονος αθλητής σημείωσε ότι: "Ερχομαι χρόνια στην πόλη με την ομάδα της Αργυρούπολης. Είναι ένα ιστορικό αθλητικό κέντρο και ευχαριστούμε το Δήμο και το ΝΟΚ για τη φιλοξενία. Θα προσπαθήσω να φθάσουμε στον τελικό στα αγωνίσματά μου και να βοηθήσουμε και την ομάδα σκυταλοδρομίας".  Τέλος, ο 23χρονος Παναγιώτης Σαμιλίδης είπε: "Εχω έρθει πολλές φορές στην Καλαμάτα και κάθε χρόνο βλέπω και κάτι καινούριο στην πισίνα. Είναι πολύ ευχάριστο αυτό για πισίνα της επαρχίας. Εδώ τα πράγματα είναι πιο ήρεμα. Θέλω μια καλή εμφάνιση στο πανευρωπαϊκό. Η Ολυμπιάδα είναι ακόμα πολύ μακριά".