Τετάρτη, 21 Αύγουστος 2013 20:15

Θετικό το πρώτο δείγμα για την "Μαύρη Θύελλα", 4-1 τον Ολυμπιακό Καλαμάτας με κορυφαίο τον Οντσβόνγκ

Γράφτηκε από τον
Θετικό το πρώτο δείγμα για την "Μαύρη Θύελλα", 4-1 τον Ολυμπιακό Καλαμάτας με κορυφαίο τον Οντσβόνγκ

Θετική ήταν η εικόνα της Καλαμάτας στο πρώτο φιλικό ματς προετοιμασίας. Η "Μαύρη Θύελλα" αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό Καλαμάτας στο Δημοτικό Στάδιο, παρουσία 150 φιλάθλων και επικράτησε με 4-1 με κορυφαίο τον νεοαποκτηθέντα έγχρωμο επιθετικό Μπορίς Οντσβόνγκ ο οποίος πέτυχε δύο πολύ ωραία γκολ.

Στο πρώτο ημίχρονο η Καλαμάτα έπαιξε με ένα βασικό σχήμα και προηγήθηκε με 4-0 (τα άλλα δύο γκολ ο Καραχάλιος με πέναλτι και ο Γεωργακόπουλος). Στην επανάληψη έπαιξαν αρκετοί νεαροί και ο Ολυμπιακός μείωσε σε 4-1 με γκολ του Κλέαρχου Αλεξανδρόπουλου. Συνολικά η "Μαύρη Θύελλα" κέρδισε το χειροκρότημα στο πρώτο μέρος. Είχε διάθεση να βάλει την μπάλα κάτω, έβγαλε αρκετές ωραίες φάσεις και άφησε υποσχέσεις με την εικόνα της. Φυσικά θα πρέπει να την δούμε απέναντι σε ένα πιο ισχυρό αντίπαλο για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Για τον Ολυμπιακό ήταν το πρώτο φιλικό, ενώ οι Τσίκινης και Μαστορέας παρέταξαν την ομάδα τους έχοντας πέντε απουσίες.

Τι έδειξαν οι νέοι παίκτες

Ο Μπόρις Οντβόνγκ έδειξε θετικά στοιχεία χθες και σκόραρε δύο ωραία τέρματα. Εξαιρετικός ήταν και ο Γιάννης Καλογερόπουλος που συνέθεσε μια καλή δεξιά πλευρά με τον Γιάννη Τσόπελα. Ο Καραχάλιος δεν φάνηκε πολύ καθώς η Καλαμάτα δεν έπαιξε πολύ από την αριστερή πλευρά, όπου και χρησιμοποιήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του α' μέρους.
Θετική και η εικόνα του Αλιού ο οποίος έπαιξε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Τάσο Καντούτση, την μεγάλη «εσωτερική» μεταγραφή της "Μαύρης Θύελλας". Ο Τσιρίλο αντίθετα, δεν έδειξε πολλά πράγματα στο β' μέρος που αγωνίστηκε.
Για την Καλαμάτα δεν έπαιξαν λόγω μικροτραυματισμών οι Κωνσταντόπουλος, Τριανταφυλλάκης και Κάνιστρας.
Επόμενο φιλικό της Καλαμάτας την Κυριακή στο Αργος με τον Παναργειακό, ενώ ο Ολυμπιακός Καλαμάτας θα παίξει το Σάββατο με τον Εθνικό στο Μελιγαλά.

Δοκίμασε Καλαϊτζίδη,
ξεκαθαρίζει με Διαμαντή

Στο χθεσινό φιλικό δοκιμάστηκε ο νεαρός Καλαϊτζίδης, ο οποίος είναι γιος του περσινού προπονητή της Βέροιας Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Οσον αφορά τον πρώην γκολκίπερ του Ρούβα Ηλία Διαμαντή, δεν αγωνίστηκε στο χθεσινό φιλικό και εντός των ημερών θα ξεκαθαρίσει το αν θα προχωρήσει η μεταγραφή του στην Καλαμάτα.

Φάσεις και γκολ

Στο 6' ο Πέλλα ανέτρεψε εντός περιοχής τον Γιάννη Καλογερόπουλο, που έκανε ωραία προσπάθεια. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Καραχάλιος γράφοντας το 1-0.
Στο 13' ο Γιάννης Καλογερόπουλος συνδυάστηκε με τον Τσόπελα από δεξιά, ο τελευταίος έκανε ωραίο γύρισμα στην περιοχή και ο επερχόμενος Γεωργακόπουλος με άψογο πλασέ πέτυχε το 2-0.
Στο 16' ο Γιάννης Καλογερόπουλος έκανε την πάσα στον Οντσβόνγκ ο οποίος ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, απέφυγε τον Αργάνη και με πλασέ πέτυχε το 3-0.
Ο Οντσβόνγκ ήταν ο σκόρερ και του τέταρτου τέρματος στο 40' όταν πήρε την πάσα από τον Καραχάλιο και με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το 4-0.
Στο 46' ο Αριτζής βρήκε τον πρώην παίκτη της Καλαμάτας Κλέαρχο Αλεξανδρόπουλο ο οποίος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Κολοβούρη και έγραψε το 4-1.
Στο 53' ο Αριτζής είχε φοβερό σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Καλαμάτας.
Ακολούθησαν δύο δοκάρια από τον Βασίλη Αθανασόπουλο. Στο 68' μετά από πάσα του Τσιρίλο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στο 72' με σουτ έξω από την περιοχή την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Μπλάνας με βοηθούς τους Λάμια και Σερεμέτη.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (α' ημίχρονο): Κολοβούρης, Τσόπελας, Ντία Αλιού, Καντούτσης, Αντ. Καλογερόπουλος, Τσιμικλής, Καραχάλιος, Ρήγας, Μπορίς Οντσβόνγκ, Γεωργακόπουλος, Ι. Καλογερόπουλος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (β' ημίχρονο): Κωνσταντακόπουλος, Κουντάνης, (85' Οδεμισιώτης), Ζαχαρόπουλος, Σκαρλάτος, Κουρούπης (70' Κακαλής), Μπλέτσας (71' Καλαϊτζίδης), Μπελεβέτης, Τσιρίλο, Βασιλόπουλος, Αθανασόπουλος, Ηλιόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τσούλος, Αργάνης, Ξυδιάς, Πέλλα, Μπαλαλάς, Τζίφας, Παπαβασιλόπουλος, Αριτζής, Τσναλίας, Περιβολάρης, Σίνος.
Στο 50' μπήκε στο ματς ο Θεοδωρόπουλος στην θέση του Περιβολάρη που τραυματίαστηκε στο γόνατο και σήμερα θα φανεί το μέγεθος της ζημιάς.
Επαιξαν ακόμη οι Αλεξανδρόπουλος, Αριστομενόπουλος, Γκότσης, Τζαφέρι, Μπούνας. Απουσίασαν οι Φουρναράκος, Μπάλας, Καραγιάννης, Μάρης, Παπαλέξης.