Τετάρτη, 11 Μάιος 2016 20:34

Ο Λέτο έσωσε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη (1-1)

Γράφτηκε από τον
Ο Λέτο έσωσε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη (1-1)

Ούτε τώρα... Για τρίτο ματς μέσα στη σεζόν ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να νικήσει τον Πανιώνιο. Στην πρεμιέρα των πλέι οφ πήρε το απόγευμα της Τετάρτης (11/5) βαθμό στη Νέα Σμύρνη με το 1-1 χάρη σε ωραίο γκολ του Λέτο.

 

Το ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του ήταν ισορροπημένο, όμως, οι «κυανέρυθροι» θα μπορούσαν να το έχουν κερδίσει τόσο στην τελευταία φάση του όσο και στη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ανσαριφάρντ.

Ωστόσο, και οι «πράσινοι» είχαν τη δυνατότητα να προηγηθούν στο πρώτο ημίχρονο με τον Μπεργκ. Σε περίπτωση που ο Σουηδός σκόραρε, τα πάντα θα άλλαζαν στη συνέχεια και θα βλέπαμε κάτι εντελώς διαφορετικό.

 

Από εκεί και πέρα, αρκετά καλός ήταν ο Μπακασέτας, βοήθησε πολύ ο Σιώπης, ενώ ο Ανσαριφάρντ εξέθεσε σε κάποιες στιγμές την άμυνα του «τριφυλλιού». Από τους παίκτες του Αντρέα Στραματσιόνι Μπεργκ και Λέτο έδειξαν ότι μία φάση τους αρκεί για την ποιότητα που έχουν, ενώ πολλή δουλειά έκανε ξανά ο Ζέκα. Συνολικά, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός.

 

Κλειστό ήταν το πρώτο ημίχρονο στη μεγαλύτερη διάρκειά του με τον Πανιώνιο να πηγαίνει το παιχνίδι εκεί που το θέλει. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να μην αφήνουν κενά και να αμύνονται όσο καλύτερα γίνεται προκειμένου να μη βγάλει φάσεις ο Παναθηναϊκός.

 

Σε μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν. Μπορεί στο 32' οι «πράσινοι» να άγγιξαν το γκολ με το δοκάρι του Μπεργκ, αλλά αυτή ήταν επί της ουσίας και η μοναδική φάση που είχαν να επιδείξουν. Ο Σουηδός δεν έπαιρνε την μπάλα όσο συχνά θα ήθελε, ενώ σημαντικό για τους «κυανέρυθρους» ήταν πως είχαν περιορίσει πάρα πολύ και τους Λέτο και Βιγιαφάνιες.

 

Όσο για εκείνους, ήταν εντελώς ακίνδυνοι μέχρι το δοκάρι του Παναθηναϊκού, αλλά στη συνέχεια ξύπνησαν. Αυτό οφείλεται καθαρά στον Μπακασέτα, ο οποίος άρχισε να παίρνει πάνω του προσπάθειες και να ανεβάζει έτσι όλη την ομάδα του.

 

Στο 37' με δυνατό μακρινό σουτ λίγο έλειψε να σκοράρει, ενώ δύο λεπτά αργότερα ξεκίνησε τη φάση στην ευκαιρία του Ανσαριφάρντ. Οι παίκτες του Ουζουνίδη πατούσαν αρκετά καλά και στα επόμενα λεπτά και πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να δεχτούν καμία πίεση.

 

Ακόμα καλύτερα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Πανιώνιο, ο οποίος στο 52' άνοιξε το σκορ ύστερα από γκάφα των φιλοξενούμενων. Ο Νάνο έκανε κακό γύρισμα, ο Στιλ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Ανσαριφάρντ άνοιξε το σκορ.

 

Επτά λεπτά αργότερα ο Ιρανός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει το ματς με τον Στιλ να τον νικά. Αυτή η φάση άλλαξε και τα δεδομένα, αφού ο Παναθηναϊκός αφυπνίστηκε. Απείλησε πρώτα με τον Μπεργκ στο 61' και ισοφάρισε με τον Λέτο σε 1-1 στο 66' χάρη σε πολύ ωραίο σουτ του Αργεντινού.

 

Τα επόμενα λεπτά είχαν αρκετές διακοπές λόγω αλλαγών, αψιμαχιών και τραυματισμών. Ο Ουζουνίδης φρέσκαρε την ομάδα του μεσοεπιθετικά, αλλά αυτό δεν είχε αποτέλεσμα με το «τριφύλλι» να είναι επιφυλακτικό και να κλείνει όσο μπορεί τους χώρους.

 

Στα τελευταία λεπτά το ματς δεν είχε να προσφέρει συγκινήσεις. Οι προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων ήταν ημιτελείς, το παιχνίδι παιζόταν στον χώρο του κέντρου αλλά στην τελευταία φάση του ο Πανιώνιος με τον Μπαργκάν θα μπορούσε να κλέψει και τη νίκη. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός σώθηκε από τον Μολέδο.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαπέτρου (Αθηνών), βοηθοί του οι Κούλα (Ξάνθης) και Μερκενίδης (Μακεδονίας), ενώ τέταρτος ο Δελφάκης (Αρκαδίας).

 

Κίτρινες:

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Καθάριος (72' Μπαργκάν), Μασούρας (89' Χαλκιαδάκης), Μπακασέτας, Ανσαριφάρντ (69' Καραμάνος).

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσιόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Μολέδο, Νάνο, Ζέκα, Λουντ (78' Αμπέντ), Εβανζελίστα (62' Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Λέτο (87' Μαμούτε), Μπεργκ.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR