Δευτέρα, 23 Μάιος 2016 14:57

"Τέλος" ο Φαν Χάαλ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Γράφτηκε από τον

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέλυσε το μεσημέρι της Δευτέρας τον Λουίς Φαν Χάαλ και το προπονητικό του επιτελείο και είναι πλέον θέμα χρόνου να ανακοινώσει επίσημα την πρόσληψη του Ζοζέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία της.

Δύο ημέρες μετά την κατάκτηση του FA Cup κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας που σηματοδότησε και την επιστροφή του συλλόγου στους τίτλους μετά από τρία ολόκληρα χρόνια ο Λουίς Φαν Χααλ αποχαιρετάει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ανοίγει το δρόμο για την έλευση του... Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο Ολλανδός τεχνικός έφτασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου (Carrington) όπου είχε συνάντηση με τον Εντ Γούντγουορντ, με τον εκτελεστικό διευθυντή των "κόκκινων διαβόλων" να του ανακοινώνει την απόφαση της διοίκησης για διαζύγιο τόσο με τον ίδιο όσο και με τους άμεσους συνεργάτες του: τον βοηθό προπονητή  Albert Stuivenberg και τον προπονητή τερματοφυλάκων, Frans Hoek.

Όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ, ο αγγλικός σύλλογος θα  καταβάλλει όλη την αποζημίωση στον 64χρονο τεχνικό για το τελευταίο έτος του συμβολαίου του (είχε ισχύ μέχρι το 2017), κάτι που σημαίνει πως ο Φαν Χάαλ θα γίνει κατά 6.000.000 λίρες πλουσιότερος, ενώ τα ίδια ρεπορτάζ επισημαίνουν πως εντός της ημέρας η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα γνωστοποιήσει τη συμφωνία της με τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως είναι θέμα χρόνου να βγει επίσημη ανακοίνωση από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το τέλος της συνεργασίας της με τον Φαν Χάαλ ενώ ένα μεγάλο ερωτηματικό υπάρχει αναφορικά με το μέλλον του Ράιαν Γκιγκς και το αν θα συνεχίσει στην ομάδα (μέχρι πρότινος βοηθός του Ολλανδού) και μετά την έλευση του "special one".

Αξίζει να σημειωθεί πως στα δύο χρόνια παρουσίας του στο "Old Trafford" ο Λουίς Φαν Χάαλ κοούτσαρε 103 φορές την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας απολογισμό 54 νίκες, 25 ισοπαλίες και 24 ήττες, με τέρματα 158 υπέρ και 98 κατά.

Πηγή: sport24.gr