Δευτέρα, 23 Μάιος 2016 19:03

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Σωτήρης Μπουραντώνης μετά από 12 χρόνια αποχαιρετά την Ομόνοια

Γράφτηκε από τον
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Σωτήρης Μπουραντώνης μετά από 12 χρόνια αποχαιρετά την Ομόνοια

 

Ο Σωτήρης Μπουραντώνης, ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία της Ομόνοιας, εδώ και λίγες ημέρες αποτελεί παρελθόν από την Καλαματιανή ομάδα.

Ο νεαρός προπονητής πρόσφατα σε συνάντηση που είχε με τους ανθρώπους της ομάδας τους έκανε γνωστή την επιθυμία του να μην βρίσκεται στον πάγκο της Ομόνοιας τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν. Για τον λόγο που τον οδήγησε να πάρει αυτή την απόφαση ήταν πως είχε δημιουργηθεί κορεσμός ανάμεσα στον ίδιο και την ομάδα, όπως δήλωσε μιλώντας στο "Νotosport". Ο κ. Μπουραντώνης απάντησε και σε άλλες ερωτήσεις σε συνέντευξη που μας παραχώρησε, με αφορμή το τέλος της συνεργασίας του με την Ομόνοια.

- Γιατί αποφάσισες μετά από 12 χρόνια να αποχωρήσεις από την Ομόνοια; Ποιος ήταν ο λόγος που σε έκανε να πάρεις μια τέτοια απόφαση;

«Πιστεύω ότι υπήρξε κορεσμός και από τις δύο πλευρές, από την ομάδα και από εμένα. Δεν υπήρχε θέμα αγωνιστικό, ούτε οικονομικό, αλλά στην πορεία των χρόνων συνέβαιναν πράγματα που δεν μου άρεσαν και δεν με βοηθούσαν να δουλέψω στην ομάδα, όπως ήθελα έτσι ώστε να φέρω σε πέρας το έργο που θέλαμε όλοι διοίκηση, προπονητής και παίκτες. Μερικές φορές για να απομακρυνθείς από μια ομάδα δεν χρειάζεται να σου κάνουν κάτι, αρκούν όσα δεν έκαναν».

- Κάνοντας έναν απολογισμό για όλα τα χρόνια που εργάστηκες στην ομάδα, τι θα ήθελες να μας πεις;

«Σαν γενικό απολογισμό, αυτό που έχω να αναφέρω είναι πως όταν ανέλαβα την Ομόνοια, με εξαίρεση ένα δύο δελτία, η ομάδα δεν είχε δικό της έμψυχο δυναμικό. Προσπαθήσαμε με τα παιδιά της διοίκησης να δημιουργήσουμε ξανά ένα ισχυρό σύνολο, ανταγωνιστικό, αλλά και υποδομή ώστε σιγά-σιγά να στηριχθεί στα δικά της παιδιά. Δημιουργήσαμε όλα τα τμήματα στις μικρές ηλικίες φτιάχνοντας σταδιακά ομάδες μπαμπίνι, προτζούνιορ, τζούνιορ, προπαιδικό και παιδικό. Πλέον η ακαδημία της Ομόνοιας λειτουργεί άριστα, υπό την επίβλεψη μου αλλά και του συνεργάτη μου Βασίλη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος κάνει καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια και φυσικά πάντα είχαμε τη στήριξη της διοίκησης».

- Τι είναι αυτό που θα σου μείνει από την 12χρονη παρουσία σου στην Ομόνοια;

«Κρατάω όλες τις καλές και κακές στιγμές, οι οποίες σίγουρα είναι χαραγμένες στη μνήμη μου. Η κάθε χρονιά είχε τις δικές της χαρές και λύπες. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων πέρασαν πάρα πολλά παιδιά από την ομάδα. Η εκτίμηση που έτρεφαν προς το πρόσωπο μου, ως άνθρωπο και ως προπονητή και με όλα τα παιδιά διαχρονικά διατηρώ άριστες σχέσεις, είναι ένα από τα θετικά που κρατάω».

- Το έργο που αφήνεις ποιο είναι; 

«Πρώτα απ' όλα ότι διαχρονικά η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, μέσα από το ευ αγωνίζεσθαι να περνούμε το αποτέλεσμα. Η αξιοπρέπεια το ήθος και το πάθος που έβγαζαν τα παιδιά στον αγωνιστικό χώρο, καθώς επίσης ότι σε κάθε ματς παίζαμε για τη νίκη. Ήταν πολλοί πουν δεν ήθελαν να έρθουν στην ομάδα, λόγω της άσχημης κατάστασης που είχε περιέλθει. Πλέον είναι μια ομάδα που συμμετέχει στην Α1, από πίσω έρχονται κοντά στα 70 παιδιά, υπάρχουν παιδιά που άμεσα θα μπουν στην ομάδα και αυτό πρέπει να συνεχιστεί από τον επόμενο που θα αναλάβει και να μην το αφήσουν στη μέση. Ειδικά αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, που δεν είχε χρήματα για να ξοδεύουν οι παράγοντες για μεταγραφές».

- Εναν απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε κι αν υπάρχει ικανοποίηση για την πορεία;

«Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στην ομάδα για την πορεία που πραγματοποιήσαμε στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. Οπως είπα στα παιδιά στην τελευταία προπόνηση ήταν σαν να πήραμε το πρωτάθλημα. Αυτό γιατί από την αρχή της σεζόν άρχισαν να παρουσιάζονται προβλήματα. Πέρα από το ότι είχαμε μικρό ρόστερ, από τις αρχές τις σεζόν είχαμε προβλήματα, πρώτα με αποχωρήσεις παικτών αλλά και τραυματισμών. Φτάσαμε κάποια στιγμή να είμαστε σε αγώνες 11 παίκτες απώλειες παικτών, είτε γιατί κάποιοι αποχώρησαν ήταν γιατί κάποιοι άλλοι τραυματίστηκαν. Συγκεκριμένα ο Διονύσης Χανδρινός ήταν στο ρόστερ αλλά αποχώρησε παίζοντας μόλις σε ένα ματς κυπέλλου με τον Α.Ο. Φαραί. Μετά ο Παναγιώτης Πετράκος αγωνίστηκε μόλις στα δύο πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος γιατί μετά μεταγράφηκε στον Ατρόμητο Αθηνών. Μετά είχαμε απώλειες λόγω τραυματισμών. Ο Νίκος Πέτροβας δεν προλάβαμε να τον αποκτήσουμε και τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για δύο μήνες. Ο Παναγιώτης Μπουραντώνης λόγω τραυματισμού έχασε όλο τον α' γύρο, ενώ ο Δημήτρης Μπάλας επέστρεψε στο β' γύρο μετά από από εγχείρηση χιαστών και απουσία σχεδόν 4 μηνών και μας βοήθησε στο διάστημα αυτό. Σταδιακά μειωνόταν το ρόστερ και στο τέλος του α' γύρου μείναμε σχεδόν με μια 11άδα, μετά δόθηκε δανεικός στον Ατρόμητο Καλαμάτας ο Παναγιώτης Γιαννούλης, ο οποίος επέστρεψε τον Ιανουάριο, αλλά τότε αποχώρησαν οι Νίκος Ξανθάκης, Σύλιαν Ντόκο, Γιώργος Χατζηπαναγιώτης, Δημήτρης Αναζίκος με μεταγραφή. Εδώ να σημειώσω πως όταν έφυγαν οι Ντόκο, Χατζηπαναγιώτης μου έλεγαν όλοι ότι η ομάδα έπεσε.

Στο β' γύρο ενισχυθήκαμε με κάποια παιδιά όπως οι Σταύρος Σώκαλης, Γιάννης Δαβαρίας (έπαιξε μόλις ένα ματς γιατί τραυματίστηκε). Ο κορμός της ομάδας ήταν 9 άτομα που άντεξαν από την αρχή της σεζόν μέχρι το τέλος της. Οι μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι Νίκος Σπυρόπουλος, Γιάννης Κατσίβας και οι μικροί Νίκος Μέτσος, Δημήτρης και Κώστας Κοστρίβας, Γιώργος Δρογγίτης, Βόλφι Τάφα, Σταύρος Αγγελής, Κλέβις Πετριτάι που αποτέλεσαν τον κορμό και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

- Τα σχέδιά σου για το μέλλον ποια είναι; Εχεις κάνει κινήσεις για την επόμενη ομάδα που θέλεις να εργαστείς;

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι επίσημο, σίγουρα κοιτάζω το μέλλον μου, είμαι φιλόδοξο άτομο, θέλω το κάτι παραπάνω. Εχει γίνει μια επαφή για κάτι πάρα πολύ καλό, αλλά είμαι ανοικτός σε προτάσεις για να ασχοληθώ με οτιδήποτε. Θα είναι μια πρόκληση για εμένα να ασχοληθώ με μια άλλη ομάδα».

- Πρόσφατα οι συνάδελφοί σου σε επέλεξαν να βρίσκεσαι και την επόμενη 3ετία ως μέλος στη διοίκηση του Συνδέσμου Προπονητών Μεσσηνίας. Τι θα ήθελες να πεις γι' αυτό;

«Πρώτα απ' όλα θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που με τιμήσαν με την ψήφο τους και μου δίνουν την ευκαιρία να συνεχίσω για δεύτερη τριετία στη διοίκηση του συνδέσμου των προπονητών. Πιστεύω ότι με τον πρόεδρο Άγγελο Σκαφιδά να οργανώσουμε και να λειτουργήσουμε ακόμη καλύτερα το σύνδεσμο. Στα θετικά, της προηγούμενης διοίκησης ήταν η πραγματοποίηση του σεμιναρίου αναθεώρησης διπλωμάτων που έγινε στην Καλαμάτα. Δεν μένουμε σε αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε και άλλες ανάλογες εκδηλώσεις. Κοιτάμε για γραφεία ώστε ο σύνδεσμος να έχει το δικό του σπίτι, φυσικά αν μας το επιτρέψουν τα οικονομικά του συλλόγου. Από εκεί και πέρα έχουμε στόχο να διοργανώσουμε και ένα σεμινάριο προπονητών στην Καλαμάτα, αλλά και σχολή προπονητών. Φυσικά όλα αυτά έγιναν πάντα με τη στήριξη της ΕΠΣΜ».

 

Ο κ. Μπουραντώνης έκλεισε τη συνέντευξή του λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο Γιάννη Μανωλόπουλο, που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, διαχρονικά όλους τους υπόλοιπους προέδρους, Κώστα Βασιλάκη, Γιώργο Κατσαρέα, Θεόδωρο Τζανετάκο και την Αγγελική Τριανταφυλλοπούλου για την εμπιστοσύνη και στήριξη στο πρόσωπό μου να έχω την τεχνική καθοδήγηση αυτής της μεγάλης ομάδας. Από εκεί και πέρα όλους τους συνεργάτες μου, τον αείμνηστο Ντίνο Δημητρακόπουλο, τον Βασίλη Παναγιωτόπουλο και τον Αντώνη Αγγελή. Φυσικά δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον φροντιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, που ήταν ο άνθρωπος των αποδυτηρίων. Τους εύχομαι καλή επιτυχία από εδώ και πέρα να πετύχουν τους στόχους που θα θέσουν με τον νέο προπονητή».