Τρίτη, 24 Μάιος 2016 17:41

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: «Αξίζαμε την άνοδο», λέει ο Δημήτρης Αναστασόπουλος

Γράφτηκε από τον

 

 

Τον τίτλο και την άνοδο στην Α1 τοπική πήρε ο Ολυμπιακός Ανάληψης που κατέλαβε την 1η θέση στον 2ο όμιλο της Β' κατηγορίας.

Η ομάδα της Ανάληψης ξεκίνησε με ήττα από την Α.Ε. Μάνης τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, αλλά κατάφερε μέσα από αξιόλογη πορεία να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και ιδιαίτερα τους άλλους διεκδικητές και να πάρει την πρώτη θέση. Αρχικά κατάφερε να ξεπεράσει την ήττα στην πρεμιέρα πετυχαίνοντας στη υπόλοιπη διάρκεια του πρωταθλήματος μόνο θετικά αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε 19 νίκες και 2 ισοπαλίες, ενώ κατείχε και την καλύτερη επίθεση και άμυνα, καθώς σημείωσε 50 γκολ και δέχτηκε 13, ξεπερνώντας εκτός από τη βαθμολογία και στα στατιστικά τους δύο διεκδικητές του τίτλου, τη Θύελλα Χαρακοπιού και την Α.Ε. Μάνης.

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι ο Ολυμπιακός Ανάληψης θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε μεγαλύτερη κατηγορία από τη Β' τοπική.

Με αφορμή και το παραπάνω γεγονός μιλήσαμε με τον προπονητή της ομάδας Δημήτρη Αναστασόπουλο, ο οποίος έβαλε το δικό του λιθαράκι για την επίτευξη της κατάκτησης του πρωταθλήματος και συνδυάστηκε με απευθείας άνοδο στην Α1 τοπική.

Ο νεαρός προπονητής μας έκανε έναν σύντομο απολογισμό για τη χρονιά που έφυγε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις. 

- Δίκαια κατέκτησε η ομάδα τον τίτλο και πήρε την άνοδο για την Α1 τοπική;

«Νομίζω ότι είναι πέρα για πέρα δίκαια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Αναμφισβήτητα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και θεωρώ ότι ήταν αξιοθαύμαστη η πορεία μας γιατί κάναμε μόλις μια ήττα την πρώτη αγωνιστική και από εκεί και πέρα ήμασταν 21 αγώνες αήττητοι (19 νίκες και δύο ισοπαλίες). Επίσης είχαμε την καλύτερη επίθεση και άμυνα και όπως φαίνεται και από την στατιστική ήμασταν η καλύτερη ομάδα».

- Εναν απολογισμό της ομάδας για τη χρονιά;

«Σίγουρα στόχος ήταν η άνοδος και θεωρώ ότι αυτό που κατάφερε η ομάδα φέτος εγώ το περίμενα με βάση το έμψυχο δυναμικό. Θέλω με την ευκαιρία να συγχαρώ όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν στη διάρκεια της χρονιάς».

- Ως συμπέρασμα για το πρωτάθλημα, ποια είναι η άποψή σου; Ηταν δύσκολο, ήταν ανταγωνιστικό, πού κρίθηκε;

«Νομίζω ότι με τις μεταγραφές που έχουν γίνει στις μεγάλες κατηγορίες, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στη Β' τοπική, όπου έχει γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σε ότι αφορά τον όμιλο μας υπήρχαν 4-5 ομάδες αξιόλογες και άκρως ανταγωνιστικές. Θεωρώ ότι η Θύελλα Χαρακοπιού ήταν ο βασικός ανταγωνιστής γιατί ήταν ενάμιση γύρο στην κορυφή, αλλά καταφέραμε να την ξεπεράσουμε. Επίσης θέλω να πω ότι και η Μάνη είχε αξιόλογο σύνολο, ήταν η μοναδική ομάδα που μας κέρδισε και καταφέραμε να την αφήσουμε πίσω μας με 17 βαθμούς».

- Τι χρειάζεται για να μπορέσει να πραγματοποιήσει μια καλή πορεία και να πετύχει το στόχο της, που σίγουρα, ως νεοφώτιστη θα είναι η παραμονή στην κατηγορία;

«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα έτοιμη για να αγωνιστεί στην Α1 τοπική. Πιστεύω ότι με δύο προσθήκες μπορεί να είναι ανταγωνιστική και να διεκδικήσει την εύκολη παραμονή. Θεωρώ ότι θα είναι μια χρονιά σταθεροποίησης σε αυτήν την κατηγορία».

Θετικό κλίμα για συνέχιση της συνεργασίας

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος εδώ και αρκετό καιρό δεν υπάρχουν νεότερα για τον Ολυμπιακό Ανάληψης σε ότι αφορά τη νέα χρονιά. Βέβαια το κτίσιμο της ομάδας για τη νέα χρονιά είναι θέμα της διοίκησης, αλλά και του προπονητή. Σε ερώτηση μας σχετικά με το αν θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα από το πόστο του προπονητή, ο κ. Αναστασόπουλος απάντησε: «Έχει γίνει μια συνάντηση, υπάρχει θετικό κλίμα και από τις δύο πλευρές και αν ξεπεραστεί μια μικρή διαδικαστική δυσκολία θεωρώ ότι είμαστε κοντά σε ανανέωση».