Τρίτη, 27 Αύγουστος 2013 19:44

H σύνθεση των δύο ομίλων της Β' εθνικής, καινοτομίες στον τρόπο διεξαγωγής

Γράφτηκε από τον

Πολλές και μεγάλες εκπλήξεις έκρυβε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Football League, με βασική θέμα της ημερήσιας διάταξης τον καταρτισμό των ομίλων του νέου πρωταθλήματος.

 

Σημαντικότερη όλων, η... έκπληξη της διαδικασίας από την οποία θα προκύψουν οι ομάδες που θα εξασφαλίσουν την άνοδο στη Superleague και η οποία εν πολλοίς θυμίζει... το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ. Συγκεκριμένα, οι ομάδες που θα πάρουν τις πρώτες θέσεις στους ομίλους δεν θα ανέβουν απευθείας στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία, αλλά θα συγκροτήσουν ένα νέο πρωτάθλημα οκτώ ομάδων (οι τέσσερις πρώτες κάθε ομίλου), στο τέλος του οποίου θα προκύψουν οι τρεις που θα ανέβουν. Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι οι δυο πρώτοι της κανονικής περιόδου σε κάθε όμιλο, θα ξεκινήσουν τα play off με βαθμολογικό πλεονέκτημα τριών ή τεσσάρων βαθμών. Το σίγουρο, βέβαια, είναι ότι οι τρεις τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο θα υποβιβαστούν απευθείας και χωρίς τη διαδικασία των play off. Η δεύτερη έκπληξη έχει να κάνει με τον καταρτισμό των ομίλων, αφού οι δυο ομάδες του Βόλου τοποθετήθηκαν σε διαφορετικούς, παρά το γεγονός ότι προέρχονται από την ίδια πόλη. Αιτία, το γεγονός ότι η Ζάκυνθος που ανέβηκε από τη Football League 2, αγωνιζόταν πέρσι στον Βόρειο όμιλο της συγκεκριμένης κατηγορίας κι έτσι αποφασίστηκε να γίνει και φέτος με τη Football League. Έτσι, αποφασίστηκε να «χωρίσουν» οι δυο ομάδες του Βόλου και, μάλιστα, το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία, με 20 ομάδες να ψηφίζουν υπέρ του διαχωρισμού και οκτώ κατά. Το θέμα τελείωσε με κλήρωση, από την οποία προέκυψε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα τοποθετηθεί στο Νότιο όμιλο και η Νίκη Βόλου στον Βόρειο.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

ΝΟΤΙΟΣ: Ολυμπιακός Βόλου, Φωκικός, Παναχαϊκή, Παναιγιάλειος, Ηρακλής Ψαχνών, Βύζας Μεγάρων, Φωστήρας, Αχαρναϊκός, Επισκοπή, Αστέρας Μαγούλας, Πανηλειακός, ΑΟ Χανιά, Γλυφάδα, Καλλιθέα.

ΒΟΡΕΙΟΣ: Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Νίκη Βόλου, Ηρακλής, Καβάλα, Αιγινιακός, Τύρναβος, Αναγέννηση Καρδίτσας, Εθνικός Γαζώρου, Δόξα Δράμας, Πιερικός, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Απόλλων Καλαμαριάς, Βατανιακός.

Η σέντρα ορίστηκε για τις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ η κλήρωση θα γίνει στις 5 του μήνα, με τη διοργανώτρια να ευελπιστεί ότι ως την πρώτη αγωνιστική θα έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες των ομάδων, κυρίως αυτή με το μετοχικό κεφάλαιο των 500 χιλιάδων ευρώ που πρέπει να έχουν όσες προέρχονται από τη Football League 2.

πηγή: sentragoal.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ