Τρίτη, 31 Μάιος 2016 23:20

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ 1-0: Εορταστικό φινάλε στην... πλατεία!

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ 1-0: Εορταστικό φινάλε στην... πλατεία!

Στο φινάλε των πλέι οφ ο Πανιώνιος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα και σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο μια εξαιρετική χρονιά που στέλνει την ομάδα της Νέας Σμύρνης ξανά στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Το 1-0 επί της ΑΕΚ ήρθε με το γκολ του Μασούρα στο 41ο λεπτό σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς πριν από τη σέντρα οι γηπεδούχοι ήξεραν πως θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League και η Ένωση από τον 3ο. Στο 49' ο Αραβίδης (αποδοκιμάστηκε έντονα από τους «Πάνθηρες») είχε δοκάρι για την ΑΕΚ, ενώ στα ευχάριστα ήταν η επάνοδος του Μπρούνο Ζουκουλίνι στη δράση.

H ΑΕΚ, χωρίς κίνητρο και κουράγιο και με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της, δεν είχε συνοχή και σωστό τρόπο λειτουργίας. Από την άλλη, ο Πανιώνιος, παίζοντας με δύναμη, κατάφερε να βάλει την Ένωση σε θέση άμυνας. Οι γρήγορες κινήσεις των μεσοεπιθετικών στην πλάτη των δύο χαφ της ΑΕΚ, έβγαζαν συνεχώς παίκτες κοντά στην εστία του Μπαρόχα. Ο Πανιώνιος έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, είχε την κατοχή και τον απόλυτο έλεγχο του κέντρου. Η πίεση του πάντως, αντιμετωπιζόταν με ευκολία από την άμυνα της ΑΕΚ.

Μετά το 20λεπτο, οι «κιτρινόμαυροι» ισορρόπησαν το παιχνίδι. Στηριζόμενοι κυρίως στα κέφια του Μπαρμπόσα, άρχισαν να φτιάχνουν φάσεις. Ωστόσο, ούτε ο Μπουονανότε σε μοναδικό στρώσιμο του Μπαρμπόσα, ούτε ο ίδιος ο Πορτογάλος που επέμεινε και βρέθηκε σε θέση βολής, δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι αδυναμίες στα στημένα εμφανίστηκαν και πάλι. Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, ο Μασούρας νίκησε εύκολα στον αέρα τον Σοϊλέδη και όλη την άμυνα της ΑΕΚ, δίνοντας προβάδισμα στον Πανιώνιο (41').

Στο δεύτερο μέρος η Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά. Είχε τη φάση του Μπουονανότε που σέρβιρε χωρίς αποδέκτη, γλίτωσε τα χειρότερα όταν ο Χαλκιαδάκης πέρασε όλη την άμυνα και τον σταμάτησε ο Μπαρόχα και άγγιξε την ισοφάριση με τον Αραβίδη. Ο διεθνής φορ πήρε την εξαιρετική κάθετη του Πλατέλλα, πέρασε τον αντίπαλο του και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι (49'). Ο ενθουσιασμός της ΑΕΚ γρήγορα ξεφούσκωσε και ο Πανιώνιος ξαναπήρε τα ηνία. Φάσεις έγιναν, και από τις δύο ομάδες, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης (71' λ.τρ. Πατσατζόγλου), Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Βιγιάλμπα (66' Ποζατζίδης), Μασούρας, Χαλκιαδάκης (86' Πινιώτης), Μπαργκάν

ΑΕΚ (Παναγιωτάρας): Μπαρόχα, Μπακάκης (86' Βλαχομήτρος), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Ζουκουλίνι (46' Γαλανόπουλος), Κορδέρο, Μπουονανότε, Πλατέλλας (68' Βασιλαντωνόπουλος), Μπαρμπόσα, Αραβίδης

Πηγή: sentragoal.gr